K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Tech novinky v roku 2022, s ktorými vytuníte svoj smartfón

Mobil máme vo vrecku prakticky neustále. Dokáže volať, posielať SMS-ky, čoraz lepšie fotiť a pripojí vás na internet.

Možno však ani len netušíte, ako si s tým správnym príslušenstvom svoj život dokonale uľahčíte.

Prinášame výber zaujímavých doplnkov, o ktorých ste možno ani netušili, že existujú. Nemusia byť pritom ani nijak extrémne drahé, takže ak vás zaujmú, kľudne si môžete spraviť radosť hneď teraz!

Lepšie a elegantnejšie obaly či kryty

Existujú len dve skupiny ľudí – tí, ktorí nový mobil okamžite vložia do ochranného obalu, a naopak takí, ktorí by si krásne nadizajnované zariadenie takto neskryli ani za svet. 

Nemusíte však skončiť len pri lacných kúskoch gumy. Najmä pre iPhony a najrozšírenejšie modely od Samsungu existuje aj celá paleta obalov z pravej kože alebo iných prémiových materiálov. 

Mobil tak bude pôsobiť rovnako, ako kvalitná peňaženka či kabelka. Existuje však aj presný opak, teda puzdrá, ktoré sú určené do extrémnych podmienok, alebo majú vyklápací stojanček pre lepšie sledovanie videí.

Nebojte sa farieb, experimentujte alebo striedajte hneď niekoľko obalov naraz. 

Pekné obaly na mobil

Presedlajte na život bez káblov

Nie, reč nie je len o bezdrôtových slúchadlách, hoci platí, že kto raz odstrihne káble, už sa nikdy nevráti späť. 

Bezdrôtovo dnes môžete aj nabíjať. Stačí, ak váš mobil bezdrôtové nabíjanie podporuje. Väčšinou pôjde o štandard Qi. Takéto nabíjačky dnes robí aj Ikea a preto ich môžete elegantne zakomponovať na svoj pracovný stôl, vedľa postele alebo do lampy na čítanie. 

Mobil potom stačí na nabíjaciu plochu položiť a percentá v batérii okamžite začnú rásť. Byt ani stôl vám nebudú hyzdiť káble a preto nevadí, že takéto nabíjanie býva o niečo pomalšie. Doma alebo cez noc predsa máte čas. 

Bezdrôtová nabíjačka

Úplne nové príslušenstvo k posledným iPhonom

Máte iPhone 12 alebo 13? Apple ich vybavil príslušenstvom s názvom MagSafe. Ide o magnety na zadnej strane, ktoré opäť dokážu pripnúť nabíjačku, ale aj zopár ďalších praktických drobností. 

Čo poviete napríklad na mini peňaženku, ktorá neslúži na uchovanie drobných (kto by už dnes len nosil hotovosť), ale pojme napríklad vodičák alebo čipovú kartu do kancelárie.

MagSafe príslušenstvo

MagSafe môžete využiť aj ako držiak v aute, ale nezúfajte. Magnetické držiaky sa robia sa aj pre Androidy. Všetko funguje tak, že si na chrbát mobilu nalepíte malý kovový krúžok a “protikus” vložíte do mriežky ventilácie. 

V aute zostaneme aj s ďalším pomocníkom. Asi viete, že systém Android Auto umožňuje zobraziť hudbu aj navigáciu z vášho mobilu na väčšom displeji v aute. 

Staršie autá ale takýto prenos zvládajú len cez USB kábel. Existuje však adaptér, ktorý každému vozidlu (ktoré Android Auto podporuje) dodá aj schopnosť komunikovať plne bezdrôtovo. Vybrať ste si doteraz mohli z neznámych čínskych produktov, teraz však svoj vlastný a zrejme kvalitnejší začala robiť aj Motorola. 

Výbava pre streamerov, influencerov a fotografov

Kedysi pri žiadnej turistickej pamätihodnosti nesmeli chýbať ľudia so selfie tyčami. V roku 2022 je už toto príslušenstvo oficiálne v kategórii podivných, stále si však môžete kúpiť vyspelejší gimbal, teda stabilizátor.

Poslúži na nakrúcanie menej roztrasených videí, ale v spolupráci so statívom aj ako ideálny pomocník na videohovory. Kým ostatní sa budú pri konferenciách hrbiť za stolom, vy ich privítate z pohodlného gauča!

Statív pre mobil

Na výber je aj z nespočetného množstva mikrofónov či dokonca tele- a makro objektívov, ktoré nasadíte na optiku svojho foťáku a získate zaujímavejšie efekty. 

Pomôcky pre zábudlivcov, gamerov a čistotné duše

Každý už raz stratil peňaženku či kľúče, alebo ich aspoň poriadne dlho hľadal. Apple aj Samsung preto prichádzajú s trackovacími príveskami AirTag alebo Galaxy SmartTag.

Nie sú to však len klasické “pípače”, ktoré sa ozvú zapadnuté z gauča. Obe firmy vytvorili systém, vďaka ktorému sa prívesok tajne hlási vždy, keď okolo neho prechádza ktokoľvek s mobilom od týchto značiek.

Iných používateľov nijako neotravuje a tí vaše veci vypátrať nemôžu, prívesky však o svojej lokalite cez ich zariadenia pripojené na internet dajú vedieť priamo vám. Svoje veci tak nájdete, aj keď ich stratíte na druhom konci mesta. 

AirTag

Témou posledných mesiacov je čistenie a dezinfekcia. A asi tušíte, že váš mobil je na baktérie poriadne bohatý. Existujú však sterilizačné UV čističky, kam svoje milované zariadenie na pár minút zavriete a vyberiete ho o niečo menej nechutné. 

UV Sterilizátor pre mobil

Potom bude pripravené na ďalšiu službu, prípadne hranie. Ak vás ale už matlať po displeji nebaví, môžete skúsiť herné gamepady priamo pre mobily, alebo dokonca VR okuliare, ktoré sa pripájajú priamo k mobilu. Oculus Quest 2 od firmy Meta bude to pravé miesto, kde začať hľadať. 

S príslušenstvom či bez, smartfón robí hlavne internet

Je to presne tak, preto by ste mali mať paušál, ktorý vás nebude nijako obmedzovať. 

Vďaka zvýhodnenej ponuke 4ky teraz môžete len za 4 eurá na prvých 30 dní vyskúšať ktorýkoľvek paušál SLOBODA - dokonca aj SLOBODU NEKONEČNO+, ktorá prináša nielen neobmedzený objem dát v celej SR, ale aj neobmedzené minúty a SMS v celej EÚ.  

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google