K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Rozhýbte si mozgové závity s vaším mobilom! Toto je 6 brainteasových hier pre milovníkov hlavolamov

13. júl je medzinárodným dňom hádaniek a hlavolamov. Prečo ho teda neosláviť malým prevetraním mozgových závitov?

V obchodoch Google Play a App Store je niekoľko mimoriadne obľúbených hier pre mobily, ktoré precvičia váš intelekt, predstavivosť a logické schopnosti. To sa podľa nás hodí vždy. Možno zistíte, že trocha rozmýšľania je vlastne väčšia zábava, než mobilné strieľačky a skákačky.

Magic Cube Puzzle 3D

Rubikova kocka v takomto výbere rozhodne nesmie chýbať. Túto “hračku” mal doma asi úplne každý. Ide o jednoduchý vynález, ktorý však precvičí vašu priestorovú orientáciu a logiku, ako nič iné.

A hlavne, 13. júl je dňom hlavolamov práve po jej autorovi Ernővi Rubikovi, ktorý sa narodil 13. 7. 1944 v Maďarsku.

Kocku uloženú v mobile určite nestratíte a virtuálna podoba vám umožní aj poriadne meniť jej podobu. Čo tak Rubikova pyramída? Zložíte aj tú?

Magic Cube Puzzle 3D pre Android a iOS.

Mini Metro

Táto hra je tak originálna a zábavná, že si vlastne ani neuvedomíte, ako veľmi pri nej treba rozmýšľať.

Ide o simulátor liniek metra, kde chcú ísť ľudia z každej stanice rôznymi smermi. Trasu teda musíte navrhnúť tak, aby sa do vagónov zmestili a stanice nepresiahli svoju kapacitu. 

Všetko sa samozrejme stále zrýchľuje, takže koniec určite príde, no je len na vás, kedy. Dokážete nahrať vyššie skóre ako naposledy? Mini Metru určite odpusťte, že nie je úplne zadarmo. Stojí totiž naozaj za to! 

Mini Metro pre Android (1,19 eur) a iOS (4,49 eur).

 

Tetris

Ani tento koncept určite netreba nikomu vysvetľovať. Pod obrázkami nájdete odkaz na naozaj oficiálny Tetris, nie niektorú z jeho stoviek kópií.

Potom sa už môžete vrhnúť do predvídavého otáčania a skladania kociek tak, aby ste zaplnili celý rad a z displeja mobilu toho jedným ťahom vyčistili čo najviac. 

V tejto hre navyše dostanete možnosť hrať online proti niektorému z vašich priateľov alebo 99 ostatným súperom z celého sveta vo formáte Battle Royale, kedy tí najslabší pomaly odpadávajú.

Pozor, hra má na iPhone neskutočných 400 megabajtov, hoci s bohatými dátovými balíkmi od 4ky vám to príliš prekážať nemusí. 

Tetris pre Android a iOS

 

Math | Riddles and Puzzles

Áno, premýšľanie a logika sa dosť často spájajú s matematikou. Niekto ju ale možno má rád. 

Hra s jednoduchým názvom Math obsahuje desiatky úrovní, ktoré sa postupne stávajú čoraz ťažšími a ťažšími. Podľa autorov vám dokonca môžu zvýšiť IQ a váš voľný čas tak urobia opäť zmysluplným. 

Math | Riddles and Puzzles pre Android a iOS

Sudoku

Zábava z posledných strán novín a časopisov dokáže stále nadchnúť aj starších ľudí, ktorí tak svoju hlavu neustále udržiavajú v dobrej kondícii. 

Výhodou mobilnej verzie je to, že sa vám nikdy neminú vopred pripravené príklady a nemusíte sa strachovať, či ste si so sebou vzali ceruzku a gumu. 

Sudoku ponúka niekoľko úrovní obtiažnosti a pokiaľ sa dostanete do problémov, nebojte sa. K dispozícii je aj nápoveda.

Sudoku pre Android a iOS

 

Puzzle Glow: Brain Puzzle Game Collection

Neviete sa rozhodnúť, ktorý typ logických hier je pre vás ten pravý? Skúste úplne všetky! Táto kolekcia obsahuje z každého trochu.

Zistíte, čo vás vlastne baví a prípadne si potom v obchodoch nájdete aplikáciu presne podľa vášho gusta. Či už to bude spájanie bodov jedným ťahom, posúvanie kociek na virtuálnom parkovisku alebo čokoľvek iné. 

Puzzle Glow: Brain Puzzle Game Collection pre Android

 

Hádanky radšej hrajte na mobile, nie s operátorom

Logické hry a hádanky si môžete nainštalovať do mobilu a pokiaľ zostanete so 4kou, môžete si byť istí, že vám žiadne nepridáme. 

Naša ponuka žiadny rébus nie je a nekonečné dáta od 4ky vás naozaj budú stáť iba 14 eur mesačne.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google