K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Privítajte novú generáciu Samsungu Galaxy S10e, S10 a S10+

Apple a Samsung sa každoročne preťahujú o to, kto vyrobí lepší a výkonnejší mobil. Fanúšikovia iPhonov čakajú na september a úvod roka pravidelne patrí novinkám zo série Galaxy S.

Už desiata generácia kórejských telefónov tento raz prišla v troch verziách. Galaxy S10e sľubuje relatívne priaznivú cenu, Galaxy S10 tvorí tradičný stred ponuky a Galaxy S10+ ponúkne bezkonkurenčne nadupanú verziu s až 12 GB RAM a terabajtovým úložným priestorom.

Samsung Galaxy S10

Poznávacím znamením sú obrovské displeje, ktoré využívajú takmer celú plochu smartfónov. Pred konštruktérmi preto stála výzva v podobe miesta, kam umiestniť prednú kameru. Namiesto kontroverzného výrezu sa rozhodli pre jednoduchú dieru v pravej časti.

Galaxy S10 a Galaxy S10+ pokračujú v tradícii a ponúknu na pohľad mimoriadne elegantné zaoblené okraje obrazoviek s vysokým QHD+ rozlíšením. Naopak, najmenší Galaxy S10e je rovný a má "iba" Full HD+ displej.

Dôležité je, že nebudete ukrátení ani o štipku výkonu. Všetky telefóny totiž poháňa Exynos 9820 a rovnako kvalitné sú aj fotoaparáty. Základ totiž tvorí 12-megapixelový čip za unikátnou meniteľnou clonou (f/1.5 a f/2.4), schopný nahrávať opticky stabilizované 4K videá s farbami v štandarde HDR10+. Po prvýkrát mu vypomáha širokouhlý objektív zachytávajúci 16-megapixelové fotografie.

Samsung Galaxy S10 fotoaparaty

Pýtate sa prečo? Širokouhlé ohnisko vám umožní do fotografie vtesnať viac objektov. To je idéalne pre krajinky, interiéry ale aj zábery veľkých skupiniek osôb. Dvojica drahších modelov pridáva ešte ďalší teleobjektív, vďaka ktorému pri objektoch nebudete musieť stáť tak blízko.

Malý 5,8-palcový Galaxy S10e nenechá nikoho na pochybách, že priamo konkuruje iPhonu XR. Môžu za to najmä žiarivé a lákavé farebné verzie. Vystačí si s čítačkou odtlačkov prstov na boku, 6 GB RAM, 128 GB úložiskom a 3100 mAh batériou.  

Samsung Galaxy S10e

Väčšia dvojica Galaxy S10 a S10+ vsádza na moderné trendy, čítačka je preto integrovaná priamo v displeji. 6,1'' aj 6,4'' telefóny dostali nové prostredie One UI pre pohodlnejšie ovládanie prstami, nočný režim šetriaci oči bez aktivácie zožltnutia displeja a operačná pamäť narástla na 8 GB.

Všetky Samsungy sú vodeodolné, pričom okrem rýchleho a bezdrôtového nabíjania podporujú aj tzv. reverzný tok energie. Ich chrbát vám teda cez noc nabije slúchadlá alebo inteligentné hodinky bez akéhokoľvek ďalšieho príslušenstva.

Samsung Galaxy S10 a S10+

Ceny nových smartfónov nie sú pre každého

Základný Galaxy S10e bude na Slovensku stáť 749 eur. Stredný Galaxy S10 môže byť váš za 899 alebo 1149 eur, podľa toho či sa rozhodnete pre 128 GB alebo 512 GB úložisko.

Pri najvyššom Galaxy S10+ to začína byť naozaj zaujímavé. Mobil začína na 999 eurách (128 GB), ale komu sa bude takáto verzia máliť, môže siahnuť po exkluzívnom keramickom modeli. Takýto 512 GB smartfón bude za 1249 eur a ultimátne 1 TB úložisko vám z peňaženky vyberie za šialených 1599 eur.

Nezabudnite na správny dátový balík

Moderný smartfón je bránou do sveta internetu. Budete preto potrebovať poriadnu porciu dát. Na maximum tieto Samsungy využijete práve so 4kou. Nádielku dát ale aj voľných minút a SMS-iek doma a v celej EÚ získate vďaka novým paušálom SLOBODA už od 5 € mesačne.

Pre tých náročnejších má nový paušál SLOBODA NEKONEČNO + za 20 € mesačne s nekonečnými MIN/SMS v celej EÚ aj nekonečnými 4G dátami.

Ak patríte medzi tých, ktorí sa v dátovaní naozaj nechcú obmedzovať, odporúčame vám nový paušál SLOBODA DÁTA s neobmedzenými 4G dátami za 12 € mesačne. Teraz ho môžete získať na prvý mesiac úplne zadarmo pri objednaní cez e-shop s novou SIM kartou.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google