K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Paušály SLOBODA a ceny ako doma v EÚ aj na exotických ostrovoch

Nové paušály SLOBODA od 4ky prinášajú tie najlepšie ceny nielen na Slovensku, ale aj v celej EÚ. Napríklad najlacnejší balík SLOBODA 100 len za 5 eur vám poskytne 100 minút hovorov alebo SMS a 1 GB dát využiteľných v 4G sieti 4ky, 3G sieti obchodného partnera a takzvanej roamingovej Zóne 1.

4ka internet a paušály SLOBODA

Nikoho neprekvapí, že v Zóne 1 sa nachádza napríklad susedné Česko, Rakúsko, Maďarsko alebo Poľsko. Koniec-koncov, o európskej regulácii sa toho písalo veľa a Slováci si pri cestách do blízkeho zahraničia už určite odvykli vypínať mobilné dáta a strachovať sa o rýchle premrhanie svojho kreditu pri volaní domov.

Volanie a dátovanie z európskych krajín stojí Štvorkárov presne toľko, čo doma a pokiaľ vo svojom paušále majú predplatené minúty alebo dáta, ich aktivity sa budú najprv účtovať z tohto balíka.  

V Zóne 1 aj obľúbené a exotické destinácie

V Zóne 1 bez účtovania akýchkoľvek príplatkov navyše je toho ale oveľa viac. Tisíce našich dovolenkárov určite poteší napríklad Chorvátsko. Nezáleží na tom, či po príchode k moru zavoláte svojim blízkym alebo odošlete gýčovú fotku z pláže so zmrzlinou v ruke na Instagram.

Ani jedno z toho vás nebude stáť nič navyše.

Chorvátsko dovolenka

Ak chcete ísť trochu viac na východ a namiesto Jadranského mora plávať v tom Čiernom, zamierte do Bulharska. Stále s rovnakými cenami za volania a využívanie internetu ako v Bratislave či Svidníku.

Obrovskou výhodou Bulharska budú nižšie ceny za ubytovanie či jedlo a pohodlné letecké spojenie. Vyhnete sa tak často aj niekoľkohodinovým mimoriadne únavným zápcham a kontrolám na hraničných priechodoch.

Bulharsko roaming

Ak radšej cestujete v rámci Schengenu a na dovolenke chcete platiť eurom, skúste Grécko, Taliansko alebo Slovinsko.

Nechcete nič, kde stretnete svojich susedov?

Ak preferujete oveľa väčšiu exotiku, ale svojho mobilu sa nechcete alebo nemôžete zriecť ani na dovolenke, vyberte si vdialenejšie destinácie zo Zóny 1!

Na úplnom konci nájdete Francúzsku Guyanu, ktorú však od Francúzska s tróniacou Eiffelovou vežou delí viac než 7 000 kilometrov. Nájdete ju na severnom cípe Južnej Ameriky, v susedstve Brazílie. Samozrejme, zaplatíte tam eurom, takže na zmenárne zabudnite.

Hneď vedľa bude ostrov Martinik s rovnakými výhodami a na juhu Afriky hľadajte Reunion.

Dovolenka roaming

Uznávame však, že nájsť lacné letenky až sem nemusí byť práve jednoduché. Vybrať si teda môžete Madeiru a Azorské ostrovy, ktoré patria pod Portugalsko. Tieto lokality potešia tých, ktorým teplo až tak nesvedčí a namiesto pláže majú radšej lesy, kopce a zelenú prírodu. Sopečné ostrovy vedia ponúknuť neuveriteľné scenérie, ale aj nevyspytateľné počasie.

Pre povaľačov a milovníkov piesku budú určené Kanárske ostrovy pod vlajkou Španielska.

Dovolenka dáta

Ak si vyberiete vhodnú časť roka, kedy tento ostrov nesužuje 13-hodinová noc alebo 21-hodinový deň, paušály SLOBODA naplno si budete môcť užívať aj na Islande.

Žiadne iné miesto na zemi neponúkne podobnú kombináciu slnka, dažďa, snehu, zelenej prírody a výbornej hudby.

Bez strachu z ďalších poplatkov sa môžete vydať aj na Cyprus, avšak len na jeho južnú časť pod správou Grécka. Tureckej sa výhody Zóny 1 netýkajú. Najlepšie teda spravíte, ak si pred cestou do zahraničia vždy presne skontrolujete, do ktorej roamingovej zóny vaša cieľová lokalita patrí.

Zákazníci 4ky tieto informácie nájdu tu.

Pozor na háčiky mimo Zóny 1

Zoznamu roamingových partnerov by ste mali venovať pozornosť aj preto, že v Európe nájdeme niekoľko výnimiek, kde si voľné dáta a minúty zatiaľ užívať nemôžete. Mimo EHP (Európskeho hospodárskeho priestoru) a európskych roamingových výhod sa nachádza Švajčiarsko, Srbsko a Čierna Hora (Zóna 2). Opatrní buďte aj v Monaku, San Marine a Androrre.  

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google