K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Pamätáte si ešte mobily z minulosti? Takto vyzerali tie najbláznivejšie!

Smartfóny sa dnes podobajú ako vajce vajcu. Vpredu veľký displej, čo najtenšie telo a vzadu jeden, dva, tri alebo dokonca štyri fotoaparáty. 

Lenže ešte pred pár rokmi sme tu mali oveľa extrovertnejších fešákov, ktorí doslova šokovali a vytŕčali z radu. Vybrali sme tie najbláznivejšie, ktoré možno nájdete aj kdesi vo vašich šuplíkoch.

Siemens S55 s kamerou (rok 2002)

Tento Siemens S55 vyzerá ako bežný tlačidlový a “hlúpy” mobil. Je to presne tak, zaujímavé bolo totiž najmä jeho pribalené príslušenstvo. K spodnému konektoru ste totiž mohli zacvaknúť fotoaparát

Mal síce rozlíšenie iba 640 x 480 pixelov, no v časoch bez internetu, kedy multimédiám kraľovali MMS-ky, to úplne stačilo. 

Navyše, išlo o drahší manažérsky model, kde odpájanie fotoaparátu dávalo zmysel. Keď ste objektív nechali doma, nehrozilo, že z firmy vynesiete citlivé údaje. 

Siemens S55 s fotoaparátom

obr: Pinterest.com

Sony Ericsson P800 (rok 2002)

Ak ste mali mobil po roku 2000, pravdepodobne niesol logo značky Nokia alebo Sony Ericsson. Model P800 už možno považovať za smartfón, mal totiž dotykovú obrazovku so špeciálnym perom aj operačný systém UIQ založený na Symbiane. 

Unikátny bol ale spôsob, akým ste tento mini-počítač mohli premeniť na klasický mobil. Stačilo zaklapnúť alfanumerickú klávesnicu, ktorá pri dotyku šikovne stláčala samotný displej pod ňou. 

Sony Ericsson P800

Nokia 9000 Communicator (1996)

Aj táto legendárna Nokia zaujala klávesnicou, v tomto prípade dokonca plnou QWERTY tak, ako ju poznáme z notebookov. A to sa písal ešte len rok 1996!

S takmer 400-gramovou hmotnosťou išlo o poriadnu tehlu, s cenou na úrovni 1 000 (vtedajších) dolárov. Vedela telefonovať, ale aj surfovať na webe a pracovať s e-mailami. 

Jeden zo šéfov Nokie o tomto telefóne povedal, že bol 5 rokov pred konkurenciou. Je len paradoxné, že na nástup iPhonu a moderných smartfónov už Nokia zareagovať nestihla a dopadla pomerne neslávne. 

Nokia communicator

Nokia 7280 v tvare rúžu pre dámy (rok 2004)

Kedysi najväčší výrobca smartfónov na svete má na svojom konte aj najviac dizajnových výstrelkov. 

Nokia 7280 mala tvar dámskeho rúžu, takže sa nepochybne dobre skryla v každej kabelke a v čiernej, červenej alebo bielej farbe vyzerala veľmi elegantne. Už horšie to bolo s ovládaním, keďže úplne chýbala klávesnica a displej bol doslova miniatúrny.

Zhasnutý však slúžil ako bežné zrkadielko a po vysunutí konštrukcie sa odhalil objektív fotoaparátu. 

Nokia mobil v tvare rúžu

Asus PadFone - mobil a tablet v jednom predtým, než to bolo cool (rok 2012)

Dnes sa veľa špekuluje o tom, že tablety vďaka čoraz väčším displejom v mobiloch už nepotrebujeme.

Po roku 2010 to bolo úplne naopak a tablet musel mať snáď každý. Asus na to išiel po svojom a vytvoril koncept, v ktorom sa smartfón zasúval do tela s väčšou obrazovkou. Jedno zariadenie sa tak staralo o všetok výpočtový výkon, no namiesto 4-palcového displeja ste mohli razom ovládať až 10-palcový.

Mobil sa zároveň neustále nabíjal. Trochu nepraktické bolo len to, ak vám v tabletovom režime zrazu niekto zavolal. V tom prípade ste si k uchu mohli priložiť špeciálne Bluetooth pero, ktoré slúžilo ako slúchadlo s mikrofónom.

Asus PadPhone

Moderné a už úplne tradične vyzerajúce smartfóny si dnes môžete kúpiť priamo v našom e-shope. Platbu za zariadenie so si budete môcť rozložiť na 12, 18, 24 alebo 30 mesačných platieb.

Mobil navyše dostanete priamo s niektorým z paušálov SLOBODA, ktoré ponúkajú poriadnu porciu voľných minút a gigabajtov využiteľných na čokoľvek v rámci celej SR. SLOBODA ∞ + má pripravený dokonca neobmedzený objem dát v SR. Teraz a pri automatickej úhrade kartou vás bude stáť len 20 eur mesačne.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google