K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Nauč sa niečo nové s týmito podcastami, YouTube kanálmi a kurzami

Učitelia, študenti, ani školáci to dnes nemajú jednoduché. Väčšina v triede nesedela už niekoľko mesiacov a podľa najnovších správ môžu zabudnúť aj na ďalšie maturity. 

To síce mnohých z nich poteší, no chýbajúce vzdelanie sa im v ďalšom živote určite vypomstí. Kde si ho môžu doplniť? Dá sa to aj prostredníctvom správnych podcastov, Youtube videí a online vzdelávacích kurzov. 

Namiesto plytkej zábavy sledujte YouTuberov, ktorí majú čo povedať

Sandra z kanálu Dejepis Inak sa deckám aj dospelým snaží priblížiť to, čo by im počas bežného školského roka ukázali učebnice (nielen dejepisu). 

Robí to však zábavnejšou a vizuálne pútavejšou formou, ktorá pomáha udržať pozornosť a doslova sa vryje do pamäte. Veď to poznáte. Niekedy je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť či čítať. 

Sadra už okrem histórie nahrala videá aj o celosvetových epidémiách, komároch alebo čokoláde a nový obsah zvykne nahrávať aspoň raz za týždeň.

Ešte viac odberateľov, už vyše 200-tisíc, má kanál JurajVie. Ten prakticky neukazuje svoju tvár a vo videách sa zameriava skôr na aktuálne trendy a zaujímavosti z bežného života. 

Tu sa dozviete, akými nepravdivými mýtmi je opradená sieť 5G, ako fungujú satelity alebo čo sa skrýva za bežným ekonomickým pojmom inflácia. 

Prečo však zostávať len na Slovensku? Čarom internetu je najmä to, že máme na dosah ruky obsah prakticky odkiaľkolvek. V Česku je napríklad čoraz populárnejší Bronislav Sobotka, známy ako “nadšený učiteľ angličtiny”.

Správne mobilné appky a online kurzy

Angličtinu, nemčinu, francúzštinu alebo iné jazyky sa však môžete učiť aj s mobilom v ruke. Skvelým tipom je aplikácie Duolingo dostupná pre Android alebo iOS

Opäť dominuje zábava a prvky, ktoré vás pri učení udržia lepšie, než nudné učebnice.

Duolingo učenie angličtiny

Školám a univerzitám sa často vyčíta, že ich učebnice a skriptá bývajú pár rokov pozadu a študenti sa učia to, na čo prax už dávno zabudla.

S online kurzami ako sú Codeacademy, slovenská Learn2code či Udemy zostanete na tepe toho, čo používajú profesionáli. 

Naučíte sa programovať, ale aj pracovať s grafikou a videom. Áno, niektoré kurzy sú platené, začať ale môžete aj s tými bezplatnými. 

CodeAcademy

Podcasty vás niečo naučia, ale najmä zorientujú v aktuálnych udalostiach

Všeobecný rozhľad je v živote často užitočnejší než samotné vzdelanie. Ohúrite ním na pracovných pohovoroch aj v bežnej konverzácii či networkingu. 

Aktuálne dianie v našej krajine a najdôležitejšie témy posledných dní mapujú napríklad podcasty Denníka SME (Dobré ráno), Denníka N (Newsfilter a Ekonomický Newsfilter) a Aktualít.sk (Ráno Nahlas).

Hľadajte ich priamo v najznámejších podcastových aplikáciách pre Android, iOS alebo na platforme Spotify. 

Podcasty

Medzi mladými je čoraz populárnejší podcast Sexuálna výchova o témach, ktoré v školách často úplne absentujú. Hlbší pohľad na udržateľnosť a ochranu životného prostredia vám ukáže environmentálny aktivista a moderátor Michal Sabo v podcaste SABO SEBOU.

Všetky tieto podcasty či YouTube videá môžete vďaka paušálom SLOBODA od 4ky sledovať a počúvať aj priamo z mobilu. Ponúkajú totiž veľkú porciu dát využiteľných na čokoľvek kdekoľvek na slovensku. 

Paušál SLOBODA ∞ + s neobmedzeným objemom dát, ale aj voľnými minútami a SMS môže byť váš už od 20 eur pri nastavení automatickej úhrady kartou. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google