K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Letná grilovačka ľavou zadnou s týmito appkami

Leto nie je len obdobím dovoleniek, ale aj príjemných posedení s priateľmi na terasách, záhradách či parkoch, kedy si k dobrému pivu radi vlastnoručne ugrilujeme chutné mäso, syry či zeleninu. 

Aj v tomto prípade vám s plánovaním úspešného večera alebo celého víkendu pomôže váš mobil a tie správne aplikácie. Neveríte?

Recepty tie najlepšie pochúťky

Hodiť mäso na rozpálený rošt dokáže každý, ale vy predsa chcete svoje recepty vyšperkovať k tým najvyšším známkam. 

A hoci v Google Play alebo App Store nájdete desiatky podarených appiek na tie najlepšie pochúťky, v tomto prípade hľadajte tie pre pravých mäsožravcov. 

V Androide vám nesmú chýbať Recepty na barbeque grill a v iPhone napríklad Easy BBQ Recipes

Recepty na grilovanie

Anglických receptov sa báť nemusíte, základným surovinám a pokynom v texte určite porozumiete. A ak náhodou nie, stále je tu appka Tasty (Android, iOS), kde nájdete aj podrobné inštruktážne videá. 

Spomenúť však treba aj aplikáciu Hey Grill (Android, iOS) od sympatickej Susie, ktorá je aj pre ľudí, ktorí živočíšne produkty príliš nemusia – sú tu aj omáčky, grilované zeleniny, prílohy a všeličo iné. Veď v lete toho v záhrade rastie naozaj dosť!

Grilovanie recepty

Pre ozajstných profesionálov

Viete, čo chuť mäsa vystrelí do nebies? Nie sú to omáčky ani korenie, ale presne odhadnutá teplota a čas varenia – tak, aby nebolo nepečené, no ani suché ako podrážka. 

V obchodoch dnes už bežne nájdete teplomery na mäso. Za necelých 10 eur jeden ponúka napríklad IKEA, len ten je trochu nudný, pretože sa nedá pripojť k vášmu smartfónu…

Na rozdiel od hračky zvanej Meater, ktorá má Bluetooth a oficiálnu aplikáciu presne strážiacu čas na grile. Ostatní si aspoň nainštalujme časovač, ktorý dokáže strážiť viac odpočítaní naraz – veď predsa na veľkej rodinnej grilovačke na ohni nemáte len jeden kúsok mäsa naraz. 

Teplomer na maso

Ak aj nie doma… tak stále najmä bezpečne!

Grilovať a opekať sa dá aj v prírode. Pamätajte však na to, že sme uprostred leta, teploty sa držia vysoko nad 30 °C a dážď je čoraz zriedkavejší. 

Rozhodne tak nezakladajte oheň nikde mimo na to určených miest. Po celom Slovensku vám ich pomôže nájsť web Ohniska.sk.

Ohniská

Nechýbajú pri nich fotografie, hodnotenia ostatných opekačov a základné údaje o “výbave” – teda parkovaní, prítomnosti košov či altánku. 

Keďže však bývajú aj mimo civilizácie, tým najpodstatnejším budú GPS súradnice. 

Následne ich môžete hodiť napríklad do appky Mapy.cz (Android, iOS), ktorá sa dá prepnúť na turistické podklady aj s farebným označením turistických chodníkov, po ktorých sa k ohnisku dostanete. 

Nezabudnite sa však vždy pozrieť do poriadnej predpovede počasia ako je tá od SHMÚ alebo Windy (Android, iOS). Určite totiž nechcete, aby vám chlieb, mäso a iné dobroty spláchla voda, prípadne vás v lese zasiahla búrka s bleskami.

Aby bola zábava aj po jedle

Keď vás už začnú otravovať komáre, alebo sa počasie zhorší, zábava môže pokračovať vo vnútri. 

Na Spotify si nájdete viacero párty playlistov, ktoré možno roztancujú aj susedov, alebo presedláte na dobré filmy. Okrem Netflixu si môžete zapnúť aj to najlepšie zo slovenských a českých staníc vďaka 4ka TV (Android, iOS). 

4KA TV v mobile

Nezabúdajte, že na rozdiel od zahraničných streamovacích služieb budú obsahu rozumieť všetci vaši priatelia a členovia rodiny, aj tí, ktorí nevládnu angličtinou alebo nechcú čítať titulky. 

A nebojte sa! Filmy a seriály zvládnete aj na chate, napríklad vďaka nekonečným dátam v SLOBODE NEKONEČNO+, alebo SLOBODE DÁTA , ktoré môžete mať s novou 4ka SIM kartou v e-shope len za 4 eurá na prvých 30 dní

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google