K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Deň svetových rekordov - Najzvláštnejšie rekordy smartfónov a dátožrútov

13. november je dňom svetových rekordov. Zrejme vám na um okamžite prišiel napríklad slávny šprintér Usain Bolt, ktorý je držiteľom najrýchlejšieho času v šprinte na 100 aj 200 metrov, alebo jeho plavecký kolega Michael Phelps. 

V Guinnessovej kniha rekordov, prípadne minimálne v neoficiálnych tabuľkách, by sme však určite našli aj niekoľko uletených zápisov či míľnikov spojených s mobilnými telefónmi a internetom.Obe veci máte vďaka 4ke aj vy, takže ich môžete skúsiť prekonať!

Najrýchlejší SMS-kujúci tínedžer

Nemôže byť pochýb o tom, že smartfóny najlepšie ovládajú práve deti. Brazílsky tínedžer Marcel Fernandes sa postaral o rekord v najrýchlejšie napísanom texte prostredníctvom dotykovej obrazovky svojho mobilu

26 slov v dvoch vetách zvládol zadať za 17 sekúnd. Zdá sa vám to veľa? Pri oficiálnom rekorde však Marcel nemohol používať žiadny autocorrect alebo prediktívne slovníky. Všetko musel vyťukať písmenko po písmenku. Je teda možné, že dnes to naozaj zvládnete rýchlejšie. 

Klávesnica mobilu

Najinstagramovanejšie mestá a lokality na svete

Instagram je rozhodne jednou z najpopulárnejších aplikácií. Vedeli ste však, kde sa jeho používatelia najradšej fotia? 

Podľa Guinessovej knihy rekordov je jednoznačným lídrom New York. Veľké metropoly sa umiestnili aj na ďalších miestach, nasleduje totiž Moskva, Londýn, Sao Paulo alebo Paríž.

Predpokladáme, že za to môžu hlavne milióny ľudí, ktorí tu žijú, podrobnejší rebríček magazínu New York Post na to išiel rozumnejšie a zistil, že instagrameri svoje zábery najčastejšie tagovali polohou z Disneylandu v Kalifornii (14,6 milióna) alebo spod Eiffelovej veže v Paríži. 

Najvášnivejší či najrýchlejší gamer

Veľa rekordov je spojených s hrami. Fortnite je jedna z najpopulárnejších, ktorá má aj verziu pre Android či iOS. 

Streamer s menom A Boring Nerd (teda Nudný nerd) sa môže pochváliť rekordom v podobe 200 vyhraných hier za sebou. Neznamená to, že ho nikto nezabil, no k víťazstvu sa dvestokrát dostal aspoň jeden zo štyroch hráčov v jeho tíme. 

Fortnite je zároveň najpopulárnejšou hrou na svete, hráči v nej nahrali spolu už 3,8 miliardy hodín, alebo ak chcete, 10,4 milióna rokov. Toľko ani ľudstvo neobýva našu Zem!

Fortnite

Existuje však aj disciplína, pri ktorej si hráči hry príliš nevychutnajú. Pri tzv. speedrunoch je kľúčom hru prejsť čo najrýchlejšie. Legendárne GTA: San Andreas (Android, iOS) napríklad jeden hráčov dokázal prejsť za 3 hodiny, 52 minút a 7 sekúnd. 

Nervačka Getting Over It (Android, iOS) zas tomu najúspešnejšiemu trvá len minútu a 9 sekúnd. 

Najdlhší telefónny hovor

Ten patrí až štvorici Litovčanov z roku 2012. Kristaps Štãls, Patriks Zvaigzne, Leonids Romanovs a Tatjana Fjodorova sa spolu rozprávali 54 hodín a 4 minút

Kľúčovými bola samozrejme odolnosť voči potrebe spánku a dostatok tém, ktoré štvorica mohla rozoberať. Podľa Guinessovej knihy sa rozprávali o sile mysle, akváriách a sociálnej dynamike. 

Najdlhší telefónny hovor

Najviac prenesených dát

Rekord v objeme prenesených dát, v ktorých možno nájsť správy cez Messenger, videohovory, instagramové posty a prakticky všetko, čo dnes s modernými smartfónmi robíme, drží väčšina Američanov, presnejšie fanúšikov amerického futbalu.

Finále národnej ligy známejšie ako Super Bowl z roku 2019 totiž drží rekord v objeme 24 terabajtov dát, ktoré ľudia preniesli len počas zápasu a polčasovej ikonickej show. 

Z vyše 70-tisíc fanúšikov priamo na štadióne svoj mobil používalo viac než 30-tisíc. Najviac lákal Facebook, Instagram, Twitter a Snapchat, spolu s online športovými apkami NFL a ESPN. 

Super Bowl NFL

Obmedzovať sa nemusíte ani s ponukou paušálov SLOBODA. S neobmedzenou SLOBODOU ∞ + máte nekonečný počet minút, SMS-iek a neobmedzený objem dát využiteľných kdekoľvek na Slovensku len za 20 eur mesačne.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google