K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Deň kávy je tu! Tieto appky ti pomôžu zvládnuť jej prípravu

Len veľmi málo ľudí ju nepije vôbec a ostatní o nej často dokážu hovoriť hodiny. 

Reč je samozrejme o káve, ktorá je pre mnohých tak dôležitá, že 1. októbra oslavujú medzinárodný deň kávy. 

Na dobrú kávu je však čas každý deň a pre mnohých bez nej vlastne ani nezačne. Ako sa teda vyznať v tom, čo piť, čo radšej nie a ktorý spôsob prípravy je ten vôbec najlepší? Pomôžeme vám, stačí, ak si do mobilu stiahnete tieto aplikácie!

Coffeely - pre tých pravých someliérov

Život je príliš krátky na to, aby ste pili len jeden druh kávy. Experimentujte, skúšajte nové značky, iné pražiarne a krajiny pôvodu tohto čierneho zlata.

Ako sa však vyznať v tom, čo je sa oplatí, a čo nie? Coffeely dokáže po odfotení etikety kávy (už v obchode) vyhľadať všetky dôležité informácie o konkrétnom produkte, 

Coffeely

Ľahko si tak nájdete tú svoju kávu, ktorá vám chutí najviac a nabudí vás, ako nič iné. Orientovať sa môžete aj podľa miesta zberu a samotných pražiarov. 

Filtru a Coffee.guru - ak vám “zalievaná” nestačí

Káva z kávovaru (alebo horšie) pre vás nie je dosť dobrá? Metód na jej viac “geekovskú” prípravu je viac. 

Skúsite Frech Press, AeroPress alebo nebodaj Vacuum Pot? Aplikácie Filtru a Coffee.guru vám pomôžu objaviť čaro týchto nástrojov krok po kroku. Ukážu, koľko gramov kávy zaliať kolko mililitrami vody a čo ako dlho miešať, prípadne koľko sekúnd nechať v nádobe. 

Tá druhá je dokonca slovenská, takže si dokonca môžete skúsiť napodobniť návody, ktoré pripravili víťazi slovenskych alebo svetových šampionátov na rôznych súťažiach. To bude kávy a experimentov! 

Ako urobiť kávu

Zdá sa vám to príliš zložité? Možno treba začať od základov. Barista Coffee Glossary (hľadajte v Google Play a App Store) je príjemný slovník baristických (to sú profesionáli v príprave kávy) pojmov. 

Naučte sa ich zopár a ohúrte svojich kamošov, možno už dnes pri kávovare v kancelárii!

Foursquare - pre tú najlepšiu kávu kdekoľvek

Káva sa ale ani zďaleka nepije len doma a už vôbec nepripravuje vlastnými rukami. Veď všade okolo sú stovky kaviarní s výbornou kávou, ale aj nezameniteľnou atmostférou.

Foursquare vám pomôže nájsť tie najlepšie, na základe tipov ľudí, ktorí ich už navštívili. 

Kaviarne väčšinou majú aj svoje fotky interiéru. A na rozdiel od TripAdvisoru používajú Foursquare viac domáci než turisti. 

Foursquare

Čo však robiť v prípade, že do kaviarne ísť nechcete, no vždy vás zaujímalo, či by ste odtiaľ vedeli vyriešiť všetky svoje pracovné povinnosti, a aké by to bolo? 

Na YouTube nájdete množstvo videí, na ktorých je dôležitý hlavne zvuk – typický šum kaviarne, ktorý mnohých motivuje k maximálnemu sústredeniu a výkonom. 

Skúste si taký pustiť do slúchadiel aj vy.

Quit Coffee Addiction - keď je už kávy veľa

Pravoverní “kávopiči” si to nikdy nepriznajú, no keď už bez kávy ani neviete fungovať, bolí vás hlava a z jednej či dvoch šálok sa stáva 6 a viac, je možno na čase dať si prestávku.

Koniec-koncov, ak si kávu kupujete po ceste do práce, aj poriadne ušetríte. Tento kávový kalendár počíta dni (minúty, hodiny a sekundy) od vašej poslednej kávy. A naozaj dokáže rátať aj to, koľko peňazí ste ušetrili. 

Závislosť na káve

Na kávu so 4kou

Aby ste sa v množstve kávy nestratili, tieto aplikácie môže vo vašom mobile kedykoľvek poháňať internet od 4ky.

Kombinácia nového paušálu SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE s neobmedzeným objemom dát v SR a neobmedzenými volaniami / SMS v SR a EÚ môže byť tá pravá, ak ste na internete závislí rovnako, ako na káve. Teraz si ho môžete vyskúšať za výhodnú cenu 4 eurá na 30 dní.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google