K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Bez práce nie sú koláče! 6 appiek pre absolútnych workoholikov

Ruku na srdce, viacerí z nás používame mobil až príliš intenzívne. Keď však zavriete sociálne siete a malú obrazovku namiesto prokrastinácie využijete produktívne, môžete čas aj ušetriť, alebo minimálne pomôcť svojej psychickej pohode. 

Vybrali sme 6 aplikácií pre skutočných workoholikov. Ide o nástroje, ktoré vám umožnia pracovať aj počas každodennej cesty autobusom, aby ste sa doma mohli venovať už naozaj iba rodine, alebo pomocníkov pre odbúranie celodenného stresu. 

Čo by teda nemalo chýbať v smartfóne pravého manažéra alebo vychádzajúcej hviezdy v svojej firme?

1. Kvalitná aplikácia na poznámky (OneNote, Evernote, Notes)

Máte nápad, ako vyriešiť niekoľkodňový problém? Alebo sa len treba vrátiť k poznámkam z porady či skontrolovať nákupný zoznam pre rodinu? 

Nebojte sa všetko si zapisovať, nech si môžete pamätať to naozaj dôležité. Začať môžete s jednoduchou aplikáciou, ktorú zrejme ponúka každý dnešný mobil priamo v systéme. 

Tí pokročilejší si možno vyberú OneNote alebo Evernote, keďže ponúkajú perfektnú automatickú synchronizáciu mobilu s počítačom. Je tak v zásade jedno, na ktorom zariadení si poznámky uložíte, na oboch vždy nájdete to isté. 

Poznámky v mobile

2. Aplikácia na vaše súbory v Cloude

Ideálne je mať všetko dôležité stále so sebou. Na kľúčové súbory sa tak môžete pozrieť kedykoľvek aj z mobilu, prípadne ich poslať kolegom.

Je jedno, či budete používať Google Disk, Dropbox, iCloud alebo iné podobné riešenie. Cloud vám pomôže vám zvýšiť produktivitu a ochráni aj vaše súkromné fotografie. 

Pamätajte, že v roku 2020 už výhovorky na pokazený počítač alebo stratené USB-čko nikto neprijíma. 

Cloudové úložisko

3. Nájdite si čas na relax s Headspace

Ak vám búši srdce, neviete sa sústrediť a máte pocit, že nutne potrebujete dovolenku, možno len trpíte permanentným stresom.

Našťastie už existujú aplikácie, vďaka ktorým si môžete každý večer urobiť jedno meditačné cvičenie

Nepredstavujte si žiadneho budhistického mnícha v tureckom sede a so zopnutými prstami. Okrem Headspace skúste aj konkurenčný Calm alebo niekoľko voľne dostupných alternatív. 

Už keď skúsite bezplatnú verziu, určite nám dáte za pravdu, že podobný relax je v dnešnej uponáhľanej dobe prakticky nutnosť. 

Meditácie

4. Odložte si zaujímavé články na neskôr

Na internete je toľko zaujímavých vecí, až ich nemáte čas čítať. Vďaka apke Pocket si tie najdôležitejšie veci z rôznych webov môžete odložiť, označiť tagmi a prečítať, keď sa na ne budete cítiť. 

Pocket si nainštalujete do mobilu alebo prehliadača v počítači a následne články ukladáte stlačením tlačidla, alebo odoslaním cez ponuku Zdieľať.

Pocket

5. Aplikácia na Podcasty

Zabudnite na polhodinové YouTube videá, pred ktorými musíte sedieť. Novým hitom sú podcasty, ktoré zatiaľ nepokazili platené spolupráce a bezcieľna nutnosť vydávať jedno (hocijaké) video každý deň.

Môžete ich počúvať v práci, aute, posilňovni alebo počas varenia. Ak si vyberiete tie správne, zlepšíte si angličtinu, dozviete sa niečo nové a možno aj posuniete sami seba a svoju kariéru. 

Apku na podcasty nájdete priamo v iOS a už aj niektorých Androidoch. Pokojne si s nimi vystačíte. Radšej hľadajte tvorcov, ktorí vás zaujmú. 

Podcasty

6. Urobte z tlačenej zmluvy opäť editovateľný dokument

Koľkokrát ste už v ruke držali knihu alebo vytlačený dokument s textom, ktorý by ste čo najskôr potrebovali dostať do počítača?

Už nemusíte strácať drahocenný čas ručným prepisovaním. Apka TextGrabber zvládne všetko preklopiť za vás a vy maximálne upravíte formátovanie alebo zmažete zbytočné medzery. 

Aplikácia je dostupná zadarmo pre Android a iOS. Funguje aj so slovenskou diakritikou!

Skenovanie textu

Čas (a peniaze) šetríte aj so 4kou!

Medzi zbytočné starosti dnes radíme aj chodenie do banky a osobné vybavovačky v súvislosti so službami mobilného operátora. 

Štvorkári všetko potrebné, vrátane aktivácie nových paušálov SLOBODA, dobíjania kreditu a kontroly spotreby, zvládnu cez mobilnú aplikáciu Moja 4ka.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google