K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako si vybrať mobil do školy? Ten správny už získate aj priamo od 4ky!

Po dlhých týždňoch doma sa všetky školopovinné deti a tínedžeri už čoskoro vrátia do svojich lavíc. 

Niektorí navyše prídu aj o pohodlie svojich detských izieb a veľkú časť roka strávia na cestách. Najdôležitejším nástrojom na komunikáciu s rodinou, ale aj vyhľadávanie učiva sa stane ich mobilný telefón

Ak ten starý už doslúžil, je načase ho vymeniť za lepší, s lepšou výdržou batérie a rýchlejším fotoaparátom. Tie naozaj dobré sa dajú nájsť v každej cenovej kategórii, len treba trochu hľadať. Našťastie vám s tým môžeme pomôcť. 

Sledujte to, čo je naozaj dôležité

Batérie, RAM-ky, gigabajty a megapixely… jednému by sa s toľkých čísel a skratiek v technických parametroch mohla zakrútiť hlava. 

Dnes už našťastie takmer nemožno nájsť mobil, ktorý by bol vyslovene pomalý a sekal by, no napriek tomu urobíte dobre, ak sa budete obzerať skôr po mobiloch, ktoré majú aspoň 4 GB operačnej pamäte, teda práve RAM. Aspoň pri Androidoch, keďže iPhony pracujú trochu inak a dokážu byť rýchle aj s málom. Operačná pamäť je dôležitá aj pri tom, keď váš školák hľadá odpovede na zadania a domáce úlohy - s dostatočnou RAMkou mu mobil nezamrzne a on sa môže sústrediť na dokončenie domácej úlohy. 

Kapacitu batérie zas označuje jednotka mAh a tu platí, že čím viac, tým lepšie, teda dlhšie mobil vydrží na jedno nabitie. Minimálna hranica by mohla byť niekde okolo hodnoty 3 000 mAh. Mnohé aplikácie vybíjajú batérie aj bez toho, že by boli aktívne používané a vám sa môže stať, že sa svojmu druháčikovi poobede nedovoláte. S veľkou batériou vám to nehrozí. 

Nabíjačka pre telefón

Veľkosť displeja potom zostane výhradne vo vašich preferenciách. Výrobcovia dnes používajú natiahnuté displeje s maličkými okrajmi, takže aj 6-palcový mobil môže byť kompaktnejší, než 5-palcový spred piatich rokov. 

Chápeme, že veľa ľudí má z velkých “lopát” doslova fóbiu, no často je dôležitejšia skôr hmotnosť a hrúbka tela. Inými slovami, aj na veľký mobil si možno rýchlo zvyknete, nemusí vám zavadzať vo vrecku a už po pár dňoch sa pohodlia veľkého displeja nebudete chcieť vzdať!

Rozsiahly displej pomôže aj deťom s väčšími dioptriami, prípadne ho ocenia školáci, ktorí si zadanie od učiteľa odfotili na mobil a potom majú problém rozlúštiť písmo. 

Platí, že na naozaj dobrý mobil by vám mohlo stačiť už aj 200-250 eur. Za tri stovky budete mať stroj, ktorý sa často vyrovná aj predraženým high-endom. 

Čím viac fotoaparátov, tým lepšie?

Naopak, megapixely a počty fotoaparátov môžu klamať. Nie je vôbec jasné, že mobil s vyše 100-vkov megapixelov bude fotiť lepšie, ako ten, ktorý má napríklad “len” 12 Mpix. 

Tu zväčša platí, že s vyššou cenou prichádzajú aj kvalitnejšie zábery. Šikovným a praktickým pomocníkom môže byť aj druhý širokouhlý objektív napríklad pre fotografovanie krajiniek, vďaka ktorému sa vám na fotku zmestí aj to, pred čím by ste inak museli poriadne cúvať dozadu. 

Známe značky to však niekedy už trochu preháňajú a po trojici, či dokonca štvorici foťákov vzadu zas až tak túžiť nemusíte. Na odfotenie zadania domácej úlohy, prípadne prefotenie poznámok od spolužiaka stačí aj jeden kvalitný objektív. Minimálne v prípade, že vás tlačí cena alebo hrajú hlavnú úlohu iné požiadavky. 

Fotoaparát v mobile

Nový mobil za pár eur už aj vo 4ke!

Novučičký mobil môžete teraz získať aj priamo od 4ky. Model podľa vášho výberu vám pribalíme priamo k niektorému z paušálov SLOBODA už od 9,80 eur mesačne!

Odniesť si môžete dokonca aj hociktorý z tria najnovších iPhonov, vrátane šikovného iPhone SE (2020). Len si vyberiete SLOBODU s tým správnym počtom voľných minút a dostatkom gigabajtov na surfovanie, k nej mobil podľa svojich preferencií a rozhodnite sa, či chcete mesačnú platbu za mobil rozložiť na 12, 18, 24 alebo 30 mesiacov. 

Apple iPhone SE (2020)Ak nedáte dopustiť na Android, obzrite si napríklad Samsung Galaxy A51. Jeho parametre nemajú takmer žiadne kompromisy. 

Obrovská batéria s kapacitou 4 000 mAh zaručí aj dvojdňovú výdrž pri intenzívnom používaní, displej má 6,5'' a viac než Full HD rozlíšenie, vzadu sú rovno 4 fotoaparáty a ten hlavný má rovno 48 Mpix. 

Tento model navyše poteší aj priaznivcov selfiečiek, podobne kvalitný 32 Mpix snímač je totiž aj na prednej strane. Oficiálna cena v ochodoch je 369 eur, no so SLOBODOU 300+, ktorá má 16 GB dát využiteľných všade v SR, je to len 19,50 eur mesačne. 

Samsung Galaxy A51

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google