K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako dátujeme na mobiloch? 10 štatistík o správaní mobilných používateľov

Ľudia milujú štatistiky. Hovoria jasnou rečou, naznačujú trendy a na rozdiel od čísel v škole nikoho nestresujú.

Navyše, v októbri oslavujeme Medzinárodný deň štatistík a dobre viete, že aj nám vo 4ke slúžia na to, aby sme naše služby neustále vylepšovali – potrebujeme predsa vedieť, ktoré naše služby využívate najčastejšie.

Už viac ako 557-tisíc

Presne tak, počet spokojných zákazníkov 4ky sa už prehupol cez pol miliónovú hranicu. To znamená, že SIM kartu 4ky môže mať vo svojom mobile pokojne každý desiaty Slovák. 

Alebo je to ešte viac? Spýtajte sa kolegov v práci, spolužiakov alebo členov rodiny. A kedykoľvek sa pridajte! 4ka SIMku a k nej ktorýkoľvek paušál si môžete teraz zaobstarať cez eshop len za 4 eurá na prvých 30 dní.. 

Máte jasne najobľúbenejší paušál

Mimochodom, paušály. Viete, ktorý z nových paušálov SLOBODA je najobľúbenejší? Možno vás to prekvapí, ale až 58 % z vás siaha po kombinácii SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE, za štandardnú cenu 20 eur na 30 dní.

To je ten, ktorý vám ponúkne neobmedzený objem dát v celej SR (z toho 3,78 GB v EÚ) aj neobmedzené SMS alebo hovory doma aj v  EÚ.

Dátujete ako o život

Niet sa preto čo čudovať, že zákazníci 4ky svoje smartfóny využívajú naozaj naplno a gigabajty lietajú každý mesiac hore-dole!

Ale, aby sme boli úplne otvorení a presní: vlani každý jeden zákazník 4ky presurfoval v priemere 12,34 GB dát.

Samozrejme, niektorí sa z reťaze odtrhli viac, ako iní. Až 10 % z vás mína viac ako 50 GB mesačne. To je však úplne v poriadku. Naša sieť to zvláda a internet pokojne môžete využiť aj vo svojom notebooku cez hotspot, kedykoľvek ste na cestách. 

A aby to platilo aj v budúcnosti, neustále pokračujeme v budovaní 5G siete.

Na čo internet používate najčastejšie?

Asi neprekvapí, že ide o videá, surfovanie po webstránkach, komunikáciu s rodinou a priateľmi alebo sociálne siete.

Tie má takmer každý Slovák. Podľa prieskumu AMI Digital Index 2021 na nich nie sú registrované len 2 % Slovákov a len 3 % mladých medzi 15 - 29 rokov na ne vôbec nechodia, žiadny Facebook, Instagram ani TikTok.

JE MI TO 4

Aj preto sme odštartovali spoluprácu s Ligou pre duševné zdravie, pretože tak ako nám digitálny svet dáva veľa dobrých vecí, tak rovnako so sebou prináša aj veľa negatívneho.

Pod vplyvom sociálnych sietí cítime obrovský tlak na bezchybný výkon, bezchybnú vizáž a bezchybný život. Ale nikto nie je bezchybný, dokonalý a každý má právo robiť chyby. Je to ľudské a treba sa z nich poučiť a ísť vpred. 

Preto ak niekto hľadá pomoc, už to nie je hanba, práve naopak – nezmysel je problémy ignorovať a rezignovať na ne a mať z toho stres a zdravotné problémy. 

Stále však až 90 % ľudí verí najrozšírenejším mýtom o duševných poruchách.

Dominancia Facebooku je preč

AMI Digital Index vyvracia aj mýtus, že Facebook tu bude večne. Vôbec to neplatí, aktuálne je najdynamickejšie rastúcou sociálnou sieťou Instagram a jeho Instagram Stories.

Rýchlejšie dokonca rastie aj Twitter a Tik Tok je, aj napriek nepopierateľnému záujmu mladých, v tomto rebríčku až tretí. 

Slováci však na sociálnych sieťach strávia vyše 3 hodín denne, čo je minimálne o pol hodinu viac ako susední Češi. Že by sme menej chodili na pivko a dobré jedlo v hospode? 

Dáta ale hovoria jasne aj o tom, že mladšia generácia už na siete chodí takmer len z mobilu, kým starší stále preferujú väčšiu obrazovku alebo monitor. V e-shope 4ky si však ten správny mobil či tablet vyberú mladí aj starí. 

Používanie sociálnych sietí

Android alebo iOS?

Dnes už “vojna” medzi priaznivcami oboch operačných systémov nie je tak horúca ako pred niekoľkými rokmi. Dôvod je jasný, dnes už aj lacný mobil odvedie dobrú prácu, bude dostatočne rýchly a nikoho nesklame kvalitou svojich fotografií. 

Podľa celosvetových štatistík StatCounter je však pomer medzi Androidom a iOS približne 73 % ku 26 %. Aj z toho vidno, že iné operačné systémy aktuálne prakticky neexistujú – Windows Phone je mŕtvy, no celkom sľubne vyzerá nová platforma Huaweiu nazvaná Harmony OS.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google