K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

6 appiek, ktoré vám pomôžu s pozitívnym myslením

Každodenný stres, zhon v práci aj doma do toho hluk v obchodných centrách, MHD alebo aj na ulici. Žiť v modernej dobe rozhodne nie je jednoduché a hoci sa možno fyzicky nadrieme menej, náš mozog nevypne ani na sekundu.

Práve stres sa však môže negatívne podpísať aj na našom tele, preto by ste sa mali naučiť relaxovať, meditovať či skrátka nerobiť (a nemyslieť!) vôbec na nič aspoň na pár minút každý deň. 

V utorok 13. septembra nás čaká Deň pozitívneho myslenia, no vy ho môžete trénovať už teraz, aj s pomocou nasledujúcich aplikácií pre Android alebo iOS. 

Veľa mobilu a notifikácií škodí

Je vaša uzamykacia obrazovka plná zmeškaných správ, zbytočných e-mailov červených koliesok so šialene vysokými číslami? 

Veľa notifikácií?

Možno si to neuvedomujete, no bežný človek podľa výskumov mobil do ruky počas jedného dňa vezme aj 344-krát.  

Nielen, že vás to okráda o cenných 24-hodín, ale mobil tiež odpútava pozornosť a sťažuje koncentráciu na to dôležité. Pristihli ste sa niekedy, že pozornosť na jednu činnosť udržíte len pár sekúnd? 

Je čas konať a výrazne okresať appky, ktoré vám môžu posielať notifikácie. Messenger, kde komunikujete s rodinou, asi naozaj potrebujete. Ale nepracovné e-maily, informácie o zľavách v niektorom zo supermarketov alebo iné zbytočnosti môžete zrejme smelo vypnúť, počkajú na vás, keď danú aplikáciu otvoríte. 

Zatočiť môžete aj s odoberanými newslettermi a zbytočnou poštou. V tele každého takéhoto mailu nájdete tlačidlá “Odhlásiť” či “Unsubscribe” aby vám žiadny ďalší spam už nechodil. Ak neuspejete, môžete skúsiť nástroj s názvom Leave me Alone, teda “Nechaj ma na pokoji”.

Z hodín na desiatky minút

Váš pritom to, koľko času s ním strávite, vie úplne presne. Na iPhone zamierte do nastavení a kliknite na položku Čas pred obrazovkou

Na Androidoch na to isté poslúži aplikácia Digitálna rovnováha, ktorú buď v mobile už nájdete, alebo si ju stiahnete z Google Play. 

Digitálna rovnováha

Hneď hore nájdete, koľko času vám na obrazovke svietil Instagram či Facebook a možno budete prekvapení, že vôbec nejde o hodnoty v minútach, ale skôr hodinách denne. 

Nižšie tiež nájdete informáciu o počte doručených notifikácií a tiež počte rozsvietení displeja.

Ak sú čísla príliš hrozivé, môžete zakročiť a nastaviť si denný limit pre každú apku v minutách. Ak vyprší, sociálnu sieť si znova pozriete až zajtra. 

Naučte sa meditovať

Nebojte sa, vôbec nehovoríme o žiadnych spirituálnych cvičeniach. Ide len o moment, kedy váš mozog naozaj nemyslí vôbec na nič – zatvorte oči skúste to napríklad rovno teraz. Že vydržíte len pár sekúnd? Nečudo, že vás bičuje stres!

Appky ako Headspace (Android, iOS), či Calm (Android, iOS) vám za malý mesačný poplatok pomôžu ukľudniť myseľ riadenými cvičeniami – stačí robiť to, čo vám pokojný hlas vraví. 

Headspace je medzi mindfulness aplikáciami dokonca takým fenoménom, že dostalo svoj vlastný miniseriál na Netflixe, takže ochutnávku môžete večer skúsiť aj na svojom TV. 

Ak keď sa rozhodnete svoj mobil používať trochu menej, paušály SLOBODA od 4ky vám stále ponúknu dostatok voľných minút aj dát. Pri nákupe v e-shope 4ky s novou SIM kartou si akýkoľvek nový paušál SLOBODA môžete vyskúšať na prvých 30 dní len za 4 €.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google