K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

5 tipov, ako pripraviť smartfón na letné hudobné festivaly

Leto je v plnom prúde a s ním aj obdobie hudobných festivalov plných zábavy, náhlych dažďov a nocí strávených v stane. Pripravili sme si pre vás pár tipov ako si ich užiť tak, aby ste prišli domov v dobrej nálade a so stále stopercentne funkčným mobilom.

1. Potrebujete so sebou nosiť mobil za 1000 eur?

Najnovší iPhone X, Samsung s top výbavou alebo Huawei P20 Pro vo vrecku určite každého poteší, no naozaj počas víkendu v stane využijete všetky ich funkcie? Ak budete tancovať plnými dúškami a povolíte v ostražitosti, ich displeje sa rýchlo rozbijú či stratia v rukách nepoctivých zlodejov.

Možno vám prospeje technologický detox a svoj high-end mobil nahraďte niečím jednoduchším, nad čím v prípade problémov len mávnete rukou.

Na druhej strane, v hluku okolo sa ľahšie dohodnete správami cez Messenger než márnymi pokusmi o klasický telefonát a svoje zážitky určite budete chcieť zvečniť na fotkách. Na zrkadlovku či kompaktný foťák ako ďalší predmet v stane rovno zabudnite. Skúste v skrini pohľadať starší smartfón, ktorý už doslúžil ako primárny pomocník, no stále zvládne fotiť a pripojí sa na internet.iPhone na festivaloch

2. Spravte si program a stiahnite aplikácie organizátorov

Veľké festivaly väčšinou ponúkajú program na viacerých pódiách súčasne. Skúste si už doma vytipovať vlastných headlinerov a zistite, kedy a kde presne hrajú. Vyhnete sa tak blúdeniu medzi húfmi ľudí a ušetríte pekných pár kilometrov. Tie sa zídu počas ďalších dní.

Festival Pohoda či Grape ponúkajú vlastné mobilné aplikácie, kde si vytvoríte časový harmonogram presne podľa svojho hudobného vkusu. Okrem toho poslúžia aj na doručovanie bleskových informácií od organizátorov v prípade potreby. Ak sa zmení program alebo príde búrka, budete o tom vedieť.

3. Myslite na aplikácie, ktoré môžu byť užitočné

Internet na väčších festivaloch pravdepodobne bude, aj keď pri veľkom množstve návštevníkov nemusí byť práve najrýchlejší. Napriek tomu sa vám možno zíde pár aplikácií, ktoré v bežný deň nevyužijete.

Napríklad predpoveď počasia s prehľadným radarom a blížiacimi sa zrážkami či nástroj, vďaka ktorému nájdete polohu vašich priateľov v dave presne podľa GPS? Funkciu krátkodobého zdieľania polohy majú Správy v iOS a dokonca aj Facebook Messenger.

Predpoveď počasia

4. Ochrana proti vode

Veľa z nových mobilov je už vodeodolných, napríklad s certifikáciou IP68. S nimi sa nemusíte báť ani intenzívnejšieho dažďa, no všadeprítomné blato môže byť aj tak nepríjemné.

Najrýchlejším a najlacnejším pomocníkom bude plastové uzatváracie vrecko, do akého vám vaši rodičia nabalia zopár dobrých sendvičov na cestu. Mobil ochráni a neovplyvní dotykové ovládanie displeja.

5. Budete potrebovať množstvo energie

Nie vy, ale vaše smartfóny a mobily všetkých naokolo. Určite si so sebou zoberte powerbanku s poriadnou kapacitou. Minimom by malo byť 10000 mAh, z ktorých bežný mobil nabijete minimálne trikrát.

Bude to pohodlnejšie než čakať na miesto a voľnú zásuvku v nabíjacích kioskoch v areáli festivalu. Niektoré záložné zdroje ponúkajú aj svetlo, ktoré zas využijete počas nocí v stane.

Powerbanka pre mobil

Bonusový tip: držte mobil dole

Nie je nič otravnejšie, než keď pohľad na pódium preruší desiatka rozsvietených displejov. Určite si svoju obľúbenú kapelu budete chcieť vyfotiť, no urobte tak čo najrýchlejšie. Skúste obmedziť dlhšie videá a určite ostatných neobťažujte streamovaním koncertov pre svojich priateľov doma.

Festivaly si užívajte hlavne vlastnými očami a mobil skúste v ruke držať čo najmenej!

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google