K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

5 mýtov o dátovaní žien a používaní mobilov medzi pohlaviami

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako používame naše mobilné telefóny? Sú na sociálnych sieťach viac závislé ženy alebo muži? Kto hráva viac hier a ktoré pohlavie míňa viac mobilných dát? 

1. Mobil len hodený v kabelke? Vôbec nie

Ak si myslíte, že ženy mobily nepoužívajú a počas dňa ani nevedia, kde ten svoj nechali, ste na veľkom omyle!

Britská štúdia odhalila, že ženy do svojho mobilu pozerajú alebo ťukajú v priemere až o 30 minút dlhšie než muži! V prípade 18- až 24-ročných mladých bol tento rozdiel dokonca takmer hodinový. 

Ženy a smartfóny  

2. Ženy viac komunikujú a chatujú

Iná štúdia potvrdzuje, že obe pohlavia využívajú mobily… stále najmä ako mobily. Len telefonovanie už predbehlo chatovanie a posielanie správ cez Messenger, WhatsApp či iné appky.

Ženy sa takto so svojou rodinou, blízkymi a priateľmi rozprávajú približne 105 minút denne. Muži “iba” 84 minút. 

3. Aj štatistiky mobilných hier vás prekvapia

Ten istý výskum udáva mužov ako jednoznačne nadšenejších gamerov, no novšie dáta od tých najpovolanejších - inžinierov z Googlu a jeho obchodu Google Play, tvrdia opak.  

Ženy vraj tvoria až 49 % hráčov na mobiloch a naozajsných nadšencov, ktorí hrajú viac než 5-krát do týždňa, je dokonca medzi dámami a dievčatami viac, než na druhej strane rodovej barikády. Takýchto gamerov je až 43 % žien, no len 38 % mužov. 

Hranie na mobiloch muži vs. ženy

4. Selfíčka, fotografie detí alebo zábery s posilňovne?

Webová stránka PicMonkey, ktorá ponúka možnosť webovej úpravy fotografií, sa oboch pohlaví pýtala, aké fotografie najčastejšie upravujú, alebo ak chcete, aké zábery väčšinou uchovávajú pamäte ich smartfónov. 

Z dát vyplýva, že sa častejšie bavia so svojimi vlastnými selfies alebo fotografiami vlastných detí

A čo dominuje u mužov? Sú to celkom neprekvapivo fotografie z posilňovne, skupinové zábery s kamošmi či profesionálne alebo umelecky vyzerajúce portrétové fotografie.

Fotky z mobilu

5. V dátach stále pozadu. Tipnite si prečo

Ako však ukázal priamo prieskum pre 4ku, ženy, hoci používajú mobil častejšie, stále míňajú len približne polovicu mobilných dát

V tom čase to bolo len 1,6 GB mesačne v porovnaní s prakticky rovným dvojnásobkom (3,2 GB) u mužov. 

Odpoveď na to, kde páni surfujú, dáva vyhľadávanie informácií cez Google, nakupovanie v online e-shopoch a hlavne streamovanie hudby či videí. 

Štvorka má dáta pre každého

Ponuka našich paušálov však žiadne rozdiely medzi pohlaviami nerobí. Z ponuky paušálov SLOBODA si určite vyberie každý. 

Už základná SLOBODA 100+ ponúka až 11 GB dát v SR a 100 minút alebo SMS využiteľných do všetkých sietí u nás. Bude vás stáť len 10 eur. 

Pre náročných je tu SLOBODA ∞ + s nekonečnými hovormi alebo SMS a neobmedzenou zásobou dát využiteľných v celej SR. Pri nastavení pravidelnej úhrady z platobnej karty bude paušál váš len za 20 eur.  

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google