K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

4ka má pre vás technologickú novinku. Klasickú SIM kartu môžete nahradiť eSIM-kou

Pamätáte si ešte prvé SIM karty? Do starých mobilov sme vkladali čip vo veľkosti kreditnej karty, aby neskôr prišli menšie formáty Mini-SIM, Micro-SIM a dnešný Nano-Sim. 

Teraz je čas sa fyzickej SIM-ky zbaviť úplne! Zákazníci 4ky si môžu užívať ďalší z najnovších technologických trendov. Ktokoľvek z vás môže presedlať na tzv. eSIM, vďaka ktorej do mobilu už nič nezasúvate.

4ka eSIM

Ak vlastníte podporovaný smartfón, ktorý s eSIM dokáže pracovať, postačí vám len naskenovať špeciálny QR kód a mobil sa do našej siete prihlási automaticky. 

Problémom nebudú volania, SMS-ky ani dátovanie cez internet. Všetko funguje tak, ako ste boli zvyknutí. 

Ako získate eSIM kartu od 4ky? Stačí pár kliknutí

Na aktiváciu eSIM zatiaľ budete potrebovať aj klasickú fyzickú SIM kartu 4ky. Buď tú, ktorú už teraz používate s vaším telefónnym číslom, alebo úplne novú z e-shopu či predajného miesta. 

Cez web potom požiadate o vygenerovanie QR kódu, ktorý po zadaní telefónneho čísla a PUK kódu z karty naskenujete do mobilu. To je všetko! eSIM takto získate za jednorazový poplatok 8 eur.

4ka eSIM

4 výhody eSIM oproti klasickej SIM karte

Prečo sa oplatí presedlať na eSIM od 4ky? Základné výhody sú rovno štyri:

1. S eSIM môžete v niektorých smartfónoch používať dve SIM karty zároveň. Áno, dual SIM smartfóny pozná asi každý, no v prípade novších zariadení už býva slot na SIM-ku len jeden. 

Napríklad z najnovších iPhonov spravíte dual SIM prístroj len tak, že doň vložíte klasickú kartu a druhý program či paušál pridáte práve ako “virtuálnu” eSIM. Používate tak súčasne jednu plastovú SIM, a jednu eSIM. 

2. V jednom mobile môžete mať viac telefónnych čísel, a viac paušálov. Prepínate medzi nimi pohodlne priamo v menu svojho mobilného telefónu. Bez otravného vyťahovania SIM karty špeciálnou ihlou a popadaných SIM kariet na zem vždy, keď sa ich snažíte meniť vo vlaku či na letisku. 

3. Vyššia bezpečnosť a možnosť lokalizovať stratený mobil. Zlodeji často ako prvé vyberú z ukradutého mobilu SIM kartu, takže sa na svoje zariadenie už nedovoláte a nemusí sa ani pripojiť na internet za účelom nájdenia cez služby ako je Find My iPhone či Find My Device. 

eSIM-ku vám z mobilu nikto neodstráni bez toho, aby vedel vaše heslo či odomykací PIN. Zapnutý mobil tak s vami môže stále komunikovať.

4. eSIM môže byť aj v smart hodinkách. Zmestí sa aj tam, kde by na klasickú SIM nebolo miesto. eSIM už podporujú niektoré smart watches, takže vďaka nej môžete telefonovať cez svoje zápästie aj bez toho, aby ste si z domu brali mobil.

eSIM využijete napríklad s novými iPhonami 12. Z eshopu 4ky

Priekopníkom v ponuke eSIM kariet je napríklad nový iPhone 12 alebo 12 Pro. V oboch vďaka nej môžete využívať funkciu dual SIM a oba sú teraz dostupné aj z nášho e-shopu.

Telefóny tak môžete získať rovno s niektorým z paušálov SLOBODA a platbu za zariadenie si rozložiť na 12, 18, 24 alebo 30 mesiacov

iPhone 12 so SLOBODOU 100 + (11 GB dát využiteľných v celej SR) tak môžete mať už od 10 eur mesačne.

iPhone v e-shope 4ky

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google