K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

12 ultimátnych vianočných appiek, s ktorými vytvoríte štedrovečernú afmosféru

Že vo vašich oknách ešte neblikajú svetielka, doma nerozvoniavajú prvé medovníky a nehrajú klasické vianočné hity? 

Je čas to napraviť! Nevadí, ste v kuchyni úpne ľaví a nemáte hudobný vkus. Tieto mobilné aplikácie vám pomôžu. 

Spotify, Netflix a HBO GO

Jasné, pozná ich úplne každý, väčšou výzvou je však nájsť tam playlisty a obsah, ktoré sa k štedrovečernej pohode hodia ako med na oplátky.

Pravdepodobne najkomplexnejší zoznam slovenských, ale aj zahraničných piesní nájdete pod príznačným názvom Vianoce 2021.

Playlist má 723 skladieb a trvá takmer 39 hodín, čo by mohlo vystačiť nielen na rozbaľovanie darčekov, ale aj prvý a druhý sviatok vianočný. 

Svoje playlisty followerom ponúkajú aj influenceri a známe weby, pamätajte však na to, že koniec roka by mal byť čas, kedy sa venujete skôr rodine, nie preklikávaniu cez naoko perfektné zábery vyzdobených stromčekov niekoho iného. 

Streamovacie služby vám ponúknu aj česko-slovenské vianočné klasiky, ktoré nebudú prerušované reklamami. 

HBO GO má napríklad Pelíšky, Netflix zas komédiu S tebou mě baví svět aj s Júliusom Satinským, “modernejší” Špindl alebo film Šťastný nový rok plný súčasných slovenských hercov, ktorý pred pandémiou trhal rekordy návštevnosti v našich kinách. 

Máme však aj pohodlné riešenie pre tých, ktorí si žiadnu z týchto služieb neplatia a chcú dať prednosť ponuke slovenských televízií. 

S aplikáciou SWAN GO máte v mobile, počítači či smart telke 7-dňový archív a možnosť relácie pretáčať od začiatku. Aj tu teda platí, že pozeráte to, čo chcete, kedy chcete a nie ste závislí na presnom TV programe. Esom v rukáve môže byť aj sledovanie na dvoch zariadeniach súčasne – ak by náhodou počas Vianoc išiel nejaký ten šport…

Recepty na to najdôležitejšie

Kapustnicu či rybu určite pripravujete podľa rodinných tradícií. Čo však medovníky, koláčiky a dobroty na iné sviatočné dni? Skúste zaexperimentovať s receptami z aplikácie Tasty.

Vianočné recepty

Pravdepodobne nebude vadiť ani to, že recepty budú v angličtine. Jednoduchý preklad ingrediencií určite zvládnete, a ak nie, doma budete mať šikovných potomkov, pre ktorých sú cudzie jazyky hračka. 

Ak by vám to však vadilo, hľadajte slovenskú appku Jeme zdravo (Android, iOS) alebo českú Kuchařky.cz (Android, iOS).

Sledujte si svoje telo

Samozrejme, nechceme otravovať, no najmä po sviatkoch sa možno zídu aj aplikácie na sledovanie vašej váhy, napríklad Monitor Your Weight (Android, iOS). Nike Training Club (Android, iOS) vás zas udrží vo forme medzi dávkami medovníkov. 

Darčeky už máte?

Doteraz sme hovorili len o Štedrom dni, prípravy naň však začali už pár týždňov vopred. Na jednoduché zoznamy, vďaka ktorým pri kupovaní darčekov na nikoho nezabudnete, poslúži aj poznámkový blok, ktorý máte predinštalovaný v mobile od výrobcu. 

Aplikácia Gifster však celé obdarovávanie posúva na novú úroveň. Každý člen rodiny si v nej môže vytvoriť vlastný zoznam “prianí”, do ktorého pridá produkty z najrôznejších obchodov.

Zoznam potom zdieľa ostatným, ktorí sa môžu inšpirovať a položku “rezervovať” pre vlastného Ježiška. 

Gifster tak trochu odoberá moment prekvapenia, kedy sa snažíme nájsť tú pravú knihu, sveter alebo iný dar, no zároveň vymaže aj stres a zaručí, že kúpite to, čo druhý naozaj chce, nie haraburdu, ktorá navždy skončí v skrini.

Tipy na vianočné darčeky

Filtre, obrázky a pohľadnice

Cez sviatky si určite od sociálnych sietí dáte pohov, no na druhej strane zas práve na Vianoce a Nový rok zvykneme posielať najviac blahoželaní a pozdravov cez SMS-ky a chatovacie aplikácie.

Ozvláštnite ich filtrami, maskami a ozdobami, ktoré môžete pridať do vašich rodinných fotografií.

Dajte si trochu pozor na nepodarené a podvodné aplikácie, ale napríklad Elf Yourself (Android, iOS) vyzerá zábavne a kvalitne. Pokojne však vyskúšajte aj desiatky ďalších.  

Vianočné pohľadnice

Profesionálnejšiu grafiku môžete z mobilu skúsiť vytvoriť v obľúbenej aplikácii Canva a Moonpig zas kombinuje virtuálny svet s klasickou poštou.

V mobile si totiž pohľadnicu vyrobíte a kompletne nakonfigurujete, firma ju však dokáže za pár libier doručiť aj na slovenské adresy vašich známych. 

Vianočné pohľadnice

Vianoce so 4kou

Nezabúdajte, že so SLOBODOU NEKONEČNO+ sa o to, koľko elektronických PFiek pošlete a koľko minút prevoláte so svojimi najbližšími, vôbec zaujímať nemusíte. 

SLOBODA NEKONEČNO+ totiž prináša nielen neobmedzený objem dát v celej SR, ale aj neobmedzené minúty a SMS v SR a EÚ. 

Navyše teraz ho môžete mať len za 4 eurá / 30 dní pri objednaní s novou 4ka SIM kartou cez eshop 4ky, rovnako ako ktorúkoľvek inú SLOBODU z našej ponuky. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google