K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

10+ appiek na skutočne čarovný advent

Vianočné sviatky by sme mali stráviť v kruhu najbližších a bez stresu, no realita väčšinou býva trochu iná. 

Treba nakúpiť darčeky, napiecť vianočné koláčiky, upratať, do obývačky dostať tú správnu sviatočnú atmosféru a pri štedrovečerných a novoročných prianiach na nikoho nezabudnúť. 

Našťastie, od niektorých povinností vás aspoň trochu odbremenia tie správne mobilné aplikácie. Na ktoré sa počas sviatkov môžete spoľahnúť?

Pečieme s apkami a šikovnými influencermi

Do pečenia môžete zapojiť aj svoje deti, určite pomôžu nielen s vykrajovaním medovníkov. Apky ako Tasty (Android, iOS), české Kuchařky.cz (Android, iOS) alebo domáce Jeme zdravo (Android, iOS) vám určite pomôžu nielen so sladkým, ale aj slaným.

Vianočné koláče recept

Svojim kuchárskym umením tak ohúrite každú návštevu. Rok 2022 je však rokom sociálnych sietí a je neodškriepiteľné, že na videu postup prípravy každej dobroty uvidíte trochu lepšie, ako len na obrázkoch. 

Nebojte sa teda zamieriť ani na Youtube, TikTok či Instagram, kde určite nájdete niekoľko parádnych tipov. Do vyhľadávania zadajte Vianocne recepty” či “christmas recipes” a vyberajte, čo sa vám najviac páči. 

O rozprávkach tento rok rozhodujte vy

Shreka nájdete na Netflixe, všetky časti Harryho Pottera na HBO Max a dobrodružstvá Kevina, ktorý zostane Sám doma, má zas aj s českým dabingom Disney+.

Skrátka, na vaše streamovacie služby sa môžete spoľahnúť aj počas Vianoc a platí, že hlavne HBO a Disney sa už naplno vrhli do boja aj o slovenského diváka, ktorému angličtina veľa nehovorí.

Ak predsa len dáte prednosť Mrázikovi, Perinbabe či česko-slovenským rozprávkam, ani tie nemusíte sledovať s otravnými reklamami a iba vtedy, keď práve idú v telke. S digitálnou 4ka TV si totiž užívate 7-dňový archív, z ktorého si štedrovečerné klasiky vyberáte, ako chcete vy. 
Sám doma vianoce

Vianočné koledy zo Spotify

Tichá noc, alebo ďalší krát Mariah Carey a jej “All I Want for Christmas”? Niečo trochu iné zrejme budete chcieť počúvať pri vešaní ozdôb na stromček a upratovaní obývačky, no pri samotnej štedrovečernej večeri určite dostanú prednosť slovenské koledy.

Aj jedno aj druhé nájdete v špeciálne vytvorený playlistoch na Spotify. Ovládať ich môžete z mobilu a prehrávať napríklad cez Bluetooth reproduktor alebo smart televízor s AirPlay či Chromecastom, aby bol zvuk čo najlepší. 

Vianočné a novoročné priania trochu originálnejšie

Viete, kedy Slováci pošlú najviac SMS-iek? Je to práve na Štedrý deň a Nový rok, hoci počas roka preferujeme WhatsApp, Messenger či iné appky. Namiesto toho, aby ste tento rok preposielali len obohrané vinšovačky z internetu, skúste opäť staviť na klasiku a poslať krásnu pohladnicu

Služba Paperless Post (Android, iOS) ich pošle e-mailom a Postable dokonca priamo do schránky aj na Slovensko. Je len na vás, či si zvolíte niektorý z ponúkaných motívov, alebo ich nahradíte vlastnými rodinnými fotografiami. 

Starých rodičov však takáto pošta určite poteší viac, než virtuálne SMS-ky. 

Vianočná pohľadnica 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google