Herné hity 2024! Na čo sa môžu gameri tešiť?

Rok 2024 je tu a najznámejšie vývojárske štúdiá majú naozaj veľké plány. To znamená, že ich nové hry poriadne prevetrajú vaše počítače, Xboxy a konzoly PlayStation.

08.01.2024

Rok 2024 je tu a najznámejšie vývojárske štúdiá majú naozaj veľké plány. To znamená, že ich nové hry poriadne prevetrajú vaše počítače, Xboxy a konzoly PlayStation. 

 

Najočakávanejšie hity už dokonca ukázali aj prvé trailery a gameri sa tak môžu tešiť ešte oveľa viac. Prinášame vám prehľad najväčších noviniek, ktoré vyjdu v nasledujúcich mesiacoch. 

Prince of Persia: The Lost Crown (18. januára)

 

Skákačka Prince of Persia bola pre mnohých jednou z prvých hier, vďaka ktorým prišli ku kontaktu s počítačmi a gamingom. Vyšla totiž ešte v roku 1989, no prepracovanosť animácií pohybu a hrateľnosť jej mohli nové hry závidieť ešte mnoho rokov neskôr. Okrem nepriateľov si na ceste za záchranou princeznej bolo treba dávať pozor aj na padacie mosty a iné prekážky.

 

Neskôr vyšiel Prince of Persia 2 a potom nie veľmi podarená 3D verzia, aby sériu vzkriesil Ubisoft a dal jej nový kabát.

 

Už 18. januára sa však princ z Perzie vráti a dostane pôvodný platformový kabát, ktorý teraz doplnia draci, kung-fu umenie a luk so šípmi. Zmení sa vlastnej aj hlavný hrdina – už to nebude princ, ale jeho jeho osobný strážca Sargon. Prvé ohlasy sú poriadne rozporuplné, no už najbližšie dni ukážu, či sa titulu z legendárnej série predsa len neoplatí dať šancu.

 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (prvý štvrťrok 2024)

 

Štvrté pokračovanie legendárnej hororovej strieľačky malo prísť 8. decembra 2022, ukrajinské štúdio GSC Game World sa však z dôvodu ruskej invázie vo svojej domovine rozhodlo práce prerušiť. 


Stalker z Černobyľu však zdá sa definitíivne príde už v úvode tohto roka. Dorazí na PC a vôbec po prvýkrát aj na Xbox. Rádioaktívna zóna odhalí ďalšie svoje tajomstvá a autori upozorňujú, že každý váš krok a rozhodnutie bude mať dopad na celý príbeh. Dočkáme sa teda alternatívnych koncov? 

 

Tekken 8 (26. januára)

 

Kultová rúbačka vám umožní zavolať domov kamošov a vďaka dvom ovládačom si to poriadne rozdať medzi sebou. Autori hovoria, že osmička bude zameraná na agresivitu a odmení hráčov, ktorí namiesto bránenia budú poriadne bojovať. 

 

Hra sa bude odohrávať 6 mesiacov po udalostiach z Tekken 7, pričom sa zameria na poslednú konfrontáciu otca a syna Kazuya Mishimu a Jina Kazamu. Na výber však budete mať minimálne 32 bojovníkov s ich špeciálnymi kombami.
 

Star Wats Outlaws

 

Fanúšikovia hviezdnych vojen zažívajú zlaté časy. Disney+ prináša nové seriály s ich tématikou a v príprave je hneď 7 nových filmov, hoci prvý sa v kinách objaví až 22. mája 2026.

 

Čakanie si zatiaľ budete môcť skrátiť na počítačoch a konzolách vďaka hre Star Wars Outlaws. 

 

Tá bude vôbec prvou Star Wars strieľačkou s otvoreným svetom, v ktorom budete môcť voľne cestovať jednotlivými svetmi a planétami. Súboje budú zahŕňať otvorený aj stealth boj, na útok však budete môcť využiť aj vesmírne a pozemné vozidlá. 

 

Silent Hill 2

 

Kultová hororovka Silent Hill je dodnes jednou z najlepšie hodnotených hier histórie. Dvojka sa tento rok dočká remaku po 13 rokoch a okrem posunu v grafike vďaka Unreal Engine 5 prinesie najmä prepracovaný systém súbojov. 

 

Autori sľubujú, že atmosféra z pôvodného Silent Hill 2 zostane zachovaná, zmien sa však dočkajú niektoré časti príbehu.

 

Vivat Slovakia

 

Tento rok by sme sa konečne mali dočkať aj “slovenského GTA-čka” z prostredia Bratislavy 90. rokov. Vivat Slovakia neprinesie zázračne kvalitný vizuál, no vsádzame na pohlcujúci príbeh a možnosť navštíviť ikonické miesta nášho hlavného mesta.

Chýbať nebudú vtipné dialógy, staré škodovky a žiguláky ani typický šuštiakoví mafiáni alebo dabing známych hercov, na čele s Mariánom Labudom mladším. 

 

GTA VI


Na konci minulého roka to prišlo. Rockstar nám ukázal prvú ochutnávku z GTA 6, na ktoré hráči po celom svete čakajú už naozaj príliš dlho. Trailer pozitívne prekvapil prakticky vo všetkých smeroch.

Grafika je oproti GTA V na úplne novej úrovni, no všimnite si najmä to, aké sú ulice plné áut a pláže Vice City preplnené ľuďmi. 

V hlavnej úlohe nás po prvýkrát čaká ženská postava Lucie, ktorú doplní jej (zatiaľ) nemenovaný kriminálny partner v štýle Bonnie a Clyda. Zlá správa je len jedna. GTA 6 si v roku 2024 nezahráme, vyjde totiž až o rok neskôr. 

 

Čas na novú konzolu je práve teraz

 

Že na nové hry nemáte poriadny počítač? Môžete siahnuť napríklad po Xboxe Series S z e-shopu 4ky, odkiaľ konzolu môžete mať aj s parádnym paušálom plným dát a voľných minút/sms.

 

K zariadeniu dostanete Bonus až do 210 eur a jeho cenu si môžete rozložiť na 12, 18, 24 alebo 30 menších mesačných platieb. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.