K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Zabudnite na selfíčka, novým hitom sú spomalené videá

Nie je to tak dávno, čo výrobcovia mobilných telefónov investovali hlavne do súboja o to, ktorý z ich modelov ponúkne fotoaparát s čo najväčším rozlíšením. Z ôsmich megapixelov sa stalo dvanásť či dokonca viac než dvadsať. Skúsenejší fotografi potom museli vysvetľovať, že kvalitu výslednej snímky oveľa viac ovplyvňuje niečo úplne iné. Dnes je aj pri najdrahších modeloch štandardom 12-megapixelové rozlíšenie fotoaparátov a hlavný dôraz sa kladie na verné zachytenie nočných scenérií či videí.

Sony vs. iPhone, ktorý má lepší fotoaparát?

Svoje zábery môžete oživiť spomalením

Najnovšie iPhony 8 a 8 Plus ho zvládnu nahrávať v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu. Na čo je to dobré? Hoci si ľudské oko poradí aj s "filmovými" 24 zábermi za sekundu, výsledné video so 60 fps bude na prvý pohľad plynulejšie a menej rozmazané aj pri pohybe či dynamických scénach. Ak máte medzi svojimi záložkami YouTube, rozdiel ste si už zrejme všimli. Nevýhodou je samozrejme hlavne veľkosť takýchto videí. Zaberajú totiž aj dvakrát viac miesta.

To sa hodí pri zachytávaní skokov, striekajúcej vody alebo iných kaskadérskych kúskov.

Spomínaná dvojica top smartfónov od Apple dokáže nahrávať spomalené Full HD videá pri 120 alebo až 240 fps. Samozrejme platí, že čím viac snímok za sekundu, tým väčšie spomalenie získate. Nové Xperie XZ1 alebo XZ Premium zvládnu niekoľko sekúnd dlhé klipy s až 960 fps.

Výsledné video sa do vášho mobilu uloží v tradičnom formáte, takže nič nebude brániť jeho zdieľaniu na YouTube, Facebooku, Instagrame alebo inej populárnej sociálnej sieti, na ktorých budete chcieť vašu zábavku ukázať ostatným.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google