K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

YouTube chytá vlastnú streamovaciu službu, bude konkurovať Spotify a Apple Music

Presúvanie hudby a MP3 súborov na pamäťovú kartu mobilu je už dávno pasé. Dnes už nemusíte robiť takmer nič a predsa vo vrecku nosíte stále aktuálny zoznam najnovších skladieb i songov, ktoré hitparádam kraľovali ešte pred vašim narodením.

Ako je to možné? Stačí, ak využívate niektorú z hudobných streamovacích služieb. Na tento trh sa najnovšie chystá vstúpiť aj YouTube. Štart vlastného riešenia môžeme podľa webu Bloomberg.com očakávať už v marci 2018.

K Spotify tak pribudne ďalší konkurent. Švédska firma aktuálne uvádza, že vlastní databázu viac než 30 miliónov skladieb. Na počítači, Androide alebo iOS ju využíva 140 miliónov používateľov, väčšina úplne zadarmo. Tí musia občas pretrpieť krátke reklamy podobne ako pri počúvaní rádia, no ak predplatíte verziu Premium za 5,99 eur mesačne, zmiznú.

Namiesto nich dostanete vyššiu kvalitu zvuku, možnosť prehrávať obsah albumov v ľubovoľnom poradí a sťahovanie hudby pre prípad, že sa chystáte cestovať mimo pokrytia 4ky.  

spotify vs. apple music

Málokto tuší, že podobná služba Apple Music už nejaký čas funguje okrem iPhonov aj na platforme Android. Zadarmo si z nej síce nepustíte vôbec nič (iba počas trojmesačnej skúšobnej doby po prvej registrácii), no cena mesačného predplatného bez reklám je úplne zhodných 5,99 eur.

Na počítači s Windowsom alebo macOS budete potrebovať bezplatnú aplikáciu iTunes. V nej potom nájdete viac, až 40 miliónov skladieb. Oproti Spotify je tu ešte jedna výhoda navyše - kompletné texty piesní, takže pri pohľade na displej si budete môcť pospevovať aj piesne, ktoré počujete prvýkrát.

Tip, ako ušetriť na predplatnom

Necelých šesť eur mesačne za jednu z čoraz populárnejších hudobných služieb nie je veľa, ale prečo by ste nemohli platiť ešte menej?

predplatne spotify a apple music

Čo takto 8,99 eur za mesiac, ktoré potom rozdelíte medzi seba a ďalších 5 osôb? To je 1,50 € na hlavu! Spotify aj Apple Music ponúkajú tzv. rodinné predplatné, ktoré potom môžu osoby s rovnakou adresou zdieľať. Samozrejme, každej zostane vlastný účet a virtuálny archív. Takže hoci vaše deti počúvajú hip-hop, vám v playlistoch zostane napríklad vážna hudba.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google