K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Vianoce ako lusk! 15+ rozprávok pre tú správnu atmosféru pod stromčekom

Komu by sa však počas pečenia medovníkov a varenia kapustnice chcelo študovať program slovenských a českých TV staníc? Nebojte sa, spravili sme to za vás a dávame hneď niekoľko tipov na najväčšie klasiky, nové diela aj čoraz obľúbenejší obsah na streamovacích službách

Sobota 24. decembra (Štedrý deň)

Markíza stavila hneď na tri zaujímavé esá za sebou. O 17:00 štartuje klasickou slovenskou Perinbabou od Juraja Jakubiska. Hneď po ňom (19:00 hod.) divákov čaká Nastenka, ktorá si v Mrázikovi bude musieť poradiť so zlou macochou aj mrazivými kúzlami. 

Mrázik TV program

Nasledujú české Pelíšky o 20:45, kde Miroslav Donutil, Jiří Kodet či Emília Vášáryová a Bolek Polívka zasypú divákov legendárnymi hláškami. Pelíšky sú však aj o komplikovaných rodinných vzťahoch a tvrdej ruke bývalého režimu, takže mnohým možno opäť otvoria oči. 

JOJ sa na Štedrý deň zameria na rozprávky, ktoré sú novšie a ľahšie stráviteľné aj pre tínedžerov a mladšie deti. 

Tie môžete už ráno o 9:25 odložiť k zvieratkám z Madagaskaru a o 15:15 k ďalšiemu animáku Doba ľadová: Mamutí tresk a 18:15 krátkemu tridsaťminútovému špeciálu Doba ľadová: Mamutie Vianoce.

O 18:40, ak ešte budete čakať na niektorých hostí k večernému stolu, zas pôjde zelená obludka, ktorá nie je Shrek, ale Grinch.

Slovenská verejnoprávna Jednotka a česká ČT1 vsadia na domáce rozprávky. Jednotka má o 17:20 v programe Kráľa Drozdiu Bradu a o 19:00 Tri oriešky pre Popolušku

Tri oriešky pre Popolušku

ČT1 zas o 20:40 vysiela modernú rozprávku s klasickým nádychom Anjel Pána 2, no popri zdobení stromčeka môže za ujať aj program televízie Dajto. Tá bude po celý deň vysielať špeciálne vianočné diely Priateľov, Teórie veľkého tresku či sitkomu Dva a pol chlapa

Priatelia vianoce

Nedeľa 25. decembra – Slovenské rozprávky na 1. sviatok vianočný

Kde sú nové slovenské rozprávky, pýtate sa? V nedeľu napríklad na Jednotke. Zakliata jaskyňa je z roku 2019 a má Marka Igondu aj Táňu Pauhofovú. 

Absolútnu TV premiéru bude mať naraz na TV JOJ aj ČT1 o 20:30, respektíve 20:10 Krakonošove tajomstvo od Petra Bebjaka. Zo slovenských hercov sa môžete tešiť na Dianu Mórovú alebo Martina Hubu. 

Vianočné klasiky tentokrát aj na Netflixe a HBO Max

Nezabúdajte, že streamovacie služby už myslia aj na Slovákov a svoje filmy a seriály čoraz častejšie ponúkajú nielen s titulkami, ale minimálne českým dabingom. 

Niektoré filmy a rozprávky sa ten neoplatí hľadať v programe televízií, pretože si ich môžete rovno pustiť z počítača alebo smart televízora. 

Shreka jednotku a dvojku nájdete na Netflixe rovno v češtine, trojka má aspoň české titulky. Všetky časti Harryho Pottera treba hľadať na HBO Max aj v slovenčine. 

Dobrodružstvá Kevina, ktorý zostane Sám doma, má zas aj s českým dabingom Disney+

Vianočné rozprávky tak treba tento rok hľadať aj v klasickej televízii, aj na internete. Na to vám najlepšie poslúži balíček digitálnej 4ka TV a domáceho internetu za výhodnú cenu od 4ky. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google