K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Vďaka 4ke poznáme najlepšie slovenské aplikácie

Posledný januárový deň patril mobilným aplikáciám a ich tvorcom. V Bratislave sa konalo tradičné podujatie 4ka Android Code 2017, počas ktorého sme sa dozvedeli, ktoré sú tie top slovenské aplikácie pre telefóny s Androidom.

Aplikácie súťažili v siedmych kategóriách: Doprava, Hry, Nakupovanie a predaj, Všeobecné aplikácie, Spravodajské aplikácie, TV aplikácie a Svetové aplikácie (slovenské programy, ktoré používajú ľudia po celom svete a sú po anglicky).

Telefóny stále nepoužívame naplno

Hlavným partnerom Android Code je mobilný operátor 4ka, ktorý od príchodu na trh ponúka veľké dátové balíky v rýchlej 4G sieti a snaží sa Slovákov oslobodiť od Wi-Fi. Väčšina Slovákov totiž ešte stále používa len minimum mobilných aplikácií a podvedome sa vyhýba dátam mimo domu, alebo mimo dosahu Wi-Fi.

4ka ako slovenský mobilný operátor podporuje úspešných Slovákov v mnohých oblastiach. Sem patrí aj vývoj aplikácií pre smartfóny. Už dávno totiž nie sme odkázaní iba na mobilné verzie obľúbených internetových stránok, či zahraničné aplikácie.

Čo sa oplatí stiahnuť do mobilu?

Z oblasti Dopravy vybrali ľudia v priamom hlasovaní aplikáciu Cestovné poriadky CP, ktorá sa pre mnohých stala neoddeliteľnou súčasťou cestovania slovenskými vlakmi a autobusmi.

Telefón však neslúži iba na prácu či navigáciu, čoraz častejšie sa na ňom hráme aj mobilné hry. Za najzábavnejšieho „žrúta času“ ľudia v hlasovaní vybrali Kvíz o Slovensku. Ponúka viac než 50-tisíc otázok z histórie, geografie ale aj populárnej kultúry.

V ďalších dvoch kategóriách zvíťazili stálice slovenských aplikácií, Bazar.sk z oblasti nakupovania a v kategórií všeobecných aplikácií iMeteo.sk Počasie & iRadar, ktorý okrem predpovede počasia ukazuje aj radarové zábery aktuálnych zrážok.

Spomedzi spravodajských aplikácií vybrali hlasujúci Aktuality.sk, najobľúbenejšou TV aplikáciou sa zas stal AntikTV GO.

Medzi najzaujímavejšie kategórie, v ktorých mobilné aplikácie súťažili, patria nepochybne svetové aplikácie. Viacero dizajnérskych a programátorských tímov na Slovensku totiž vyrába produkty, ktoré sa používajú aj ďaleko za hranicami našej krajiny. Ľudia v hlasovaní ocenili moderný kalendár Simple Calendar a navigáciu Sygic Travel VR, ktorá ponúka 360-stupňové zábery z najznámejších turistických destinácií, absolútnym víťazom sa však stal antivírus Mobile Security & Antivirus od spoločnosti ESET.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google