K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Tieto smartfóny ovládnu koniec roka 2020. Túžite po nich aj vy?

Rok 2020 sa pomaly blíži na koniec a väčšina výrobcov mobilných telefónov už svoje novinky predstavila. Budú však Vianoce ten pravý čas, kedy vymeniť starý smartfón za nový

Pozreli sme sa na to najlepšie, čo si môžete kúpiť práve teraz, prípadne v najbližších mesiacoch. 

Apple iPhone 12 - mini, 12 Pro a 12 Pro Max (november 2020)

Tohtoročné iPhony prišli o niečo neskôr, firma však ukázala hneď štvoricu modelov. Ktorý je najzaujímavejší? No predsa dvojica z oboch koncov ponuky. 

iPhone 12 mini bude najdostupnejší, základná 64 GB verzia stojí “len” 799 eur. Považujte ho tak za vstup do sveta najvýkonnejších modelov Apple. Na rozdiel od jarného iPhonu SE (2020) už ponúka moderný 5,4-palcový OLED displej natiahnutý na celú prednú stranu aj odomykanie cez Face ID. 

Nové super-výkonné procesory a ešte dokonalejšie grafické čipy sú samozrejmosťou, podobne ako aktualizované fotoaparáty. 

Lákať vás bude nové príslušenstvo MagSafe, vďaka ktorému si na chrbát rýchlo pripnete bezdrôtovú nabíjačku, puzdro alebo obal na platobnú kartu, keď chcete z domu vybehnúť bez peňaženky. iPhony dostávajú aj špeciálny keramický povrch, vďaka ktorému má byť displej až 4x odolnejší pri pádoch a neopatrnom používaní.  

iPhone 12

Väčší iPhone 12 začína na 899 eurách, iPhone 12 Pro na 1 149 eurách a iPhone 12 Pro Max ma 1 249 eurách.

To už je poriadne veľa, najdrahší model však neláka len na najväčší 6,7-palcový displej a najsilnejšiu batériu. Dostal totiž úplne iné fotoaparáty. Základný 12 Mpix čip disponuje revolučnou stabilizáciou obrazu, ktorá už nehýbe objektívom, ale priamo senzorom na základnej doske. V nočných podmienkach má byť až o 87 % lepší než vlaňajší iPhone 11 Pro Max. 

iPhone 12 MagSafe

Samsung Galaxy S20 FE (649 eur)

Už dnes si môžete kúpiť tiež vylepšenú verziu jarnej vlajkovej lode Galaxy S20. Prívlastok FE znamená “Fan Edition”, takže zapracovanie zmien, ktoré si vraj želali priamo zákazníci.

Výsledkom je väčší 6,5-palcový mobil s plochým (nezaobleným) displejom, ktorý však stále podporuje revolučnú 120 Hz technológiu plynulejšieho obrazu. 

Fotoaparáty s tele aj širokouhlým objektívov stále zostávajú skvelé, batéria má až 4 500 mAh a cena telefónu klesla na 649 eur.

Samsung Galaxy S20 FE

OnePlus 8T (od 629 eur)

Čínska značka OnePlus je synonymom dobrého pomeru ceny a výkonu. Pri aktuálnom vydaní jej najdôležitejšieho modelu to nie je inak.

6,55-palcový displej s Full HD+ rozlíšením, 120 Hz a AMOLED technológiou naozaj stále postačí aj tým najnáročnejším.

Špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 865 s podporou 5G sietí taktiež hovoria za seba. Na výber bude verzia s 8 alebo 12 GB ram a 128 alebo 256 GB úložiskom.

OnePlus pravidelne láka aj na ultrarýchle nabíjanie či čítačku odtlačkov prstov integrovanú priamo v displeji. Rozdiel oproti Samsungu? Hlavne Android bez grafických nadstavieb špeciálne upravený a pomenovaný ako OxygenOS

OnePlus 8T

Xiaomi Mi 10T a Mi 10T Lite

O výhodnosti Xiaomi platí to isté, cenu nového modelu Mi 10T sa však podarilo stlačiť ešte nižšie. Začína už na 499 eurách, okresaná verzia Mi 10T Lite stojí dokonca len 329 eur.

Aj ona pritom prináša 120 Hz displej (drahšia verzia až 144 Hz), chránený ochranným sklom Gorilla Glass. Panel sa však spolieha na staršiu LCD technológiu.

Záleží len na vás, či vám stačí plastové telo a Snapdragon 750 zo strednej triedy, alebo potrebujete Snapdragon 865 a hliníkový rám. Všetky ponúkajú batériu s kapacitou približne 5 000 mAh.

Fotoaparát má 64 Mpix rozlíšenie (vo verzii Pro až 108 Mpix) a pomáha mu širokouhlý aj netradičný makro objektív pre detailné zábery kvetín, malého hmyzu alebo čohokoľvek iného. 

Xiaomi Mi 10T

Špičkové telefóny aj v ponuke 4ky. Teraz rovno s paušálom

Záujemca o nový mobil si môže vyberať aj z ponuky 4ky. V tomto prípade navyše nepotrebujete naraz našetriť celú sumu za nový mobil!

Vyberiete si ideálny paušál SLOBODA s tým pravým objemom dát akurát pre vás a platbu za smartfón si rozložíte do 12, 18, 24 alebo 30 mesačných platieb. Nie je toto ideálny spôsob, ako na Vianoce ušetriť a dopriať si okrem nového kamoša vo vrecku ešte čosi navyše?  

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google