K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ťažkosti s predsavzatiami? Skúste to ešte raz, tentokrát aj s týmito aplikáciami!

Ako sú na tom vaše novoročné predsavzatia? Skončili ešte niekde v prvom alebo druhom januárovom týždni? Nevadí, pretože skúsiť žiť zdravšie, viac športovať a schudnúť môžete kedykoľvek znova a nepotrebujete k tomu žiadny míľnik v kalendári.

Z predchádzajúcich chýb a neúspechov sa treba poučiť a skúsiť to inak. Napríklad aj s vašim smartfónom a týmito aplikáciami, ktoré vám vo vašom odhodlaní trochu pomôžu.

Počítajte svoje kroky

Možno by ste neverili, ale jedným z vôbec najlepších nástrojov na chudnutie je obyčajná chôdza. Denne vraj treba spraviť asi 8-tisíc krokov, po ktorých 80 kg osoba vypotí približne 400 kalórií (teda asi jeden veľký obed alebo večeru).

Svoje kroky môžete ľahko merať a nemusíte ani vlastniť hodinky či špeciálny náramok. Stačí mobil vo vrecku alebo kabelke. Apple má svoju aplikáciu Zdravie, Huawei a Samsung zase alternatívy s anglickým názvom Health. Prípadne môžete siahnuť po inom nástroji z Google Play.

Takže šup von z auta alebo MHD-čky a urobte pár krokov pre svoje zdravie. Aspoň jednu-dve zastávky pred domom, či prácou. Keď neprší samozrejme.

Počítanie krokov

Streaks (iOS) alebo Goalify (Android)

Títo jednoduchí pomocníci zabezpečia sledovanie a vizualizáciu napĺňania vašich predsavzatí. Zaznačíte si v nich čo, a ako často chcete robiť.

Vyhýbať sa nezdravému jedlu každý deň? Chodiť do posilňovne aspoň dvakrát týždenne? Nefajčiť? Ak úlohu v daný deň splníte, jednoducho si ju “odškrtnete” a Streaks alebo Goalify si to zapamätajú.

Na grafoch potom uvidíte, koľko dní za sebou už plán plníte, alebo kedy ste zlyhali. Streaks je dostupný pre iOS, Goalify pre Android.

Predsavzatia na nový rok

Zapisujte si, čo jete

Kľúčom k chudnutiu, ale aj zdravšiemu telu, je vyvážená strava. Na to budú ideálne české Kalorické tabuľky, ktoré vedia sledovať príjem energie, proteínov, sacharidov a cukrov.

Aby to bolo ešte o niečo jednoduchšie, majú vlastnú rozsiahlu databázu jedál zo slovenských a českých obchodov. Stačí teda naťukať názov jedla alebo dokonca naskenovať čiarový kód a údaje sa do tabuľky zapíšu samé.

Aplikácia vám tiež pomôže stanoviť ideálny energetický príjem podľa želanej finálnej hmotnosti. Stačí ho neprekročiť.

Kalorické tabuľky

Sťahujte Kalorické tabuľky pre Android alebo iOS.

A poriadne cvičte. Aspoň doma

Kto však pohyb zoberie vážne, zrejme rýchlo začne hľadať ideálne cviky a cvičenia. Pre ženy bude ideálna apka Nike Training Club, ktorá im pripraví vlastný tréningový plán - prevažne s vlastnou váhou, takže všetko zvládnu aj doma s jednoduchou podložkou.

Nike Training Club

Pre mužov, alebo každého, kto bude chcieť zdvíhať seriózne železo, je ideálny napríklad Jefit. Vyberiete si program alebo cvik podľa danej partie tela a značíte si počet opakovaní a váhu.

Jefit

Sťahujte Nike Training Club pre Android alebo iOS, alebo Jefit pre Android a iOS.

Vďaka 4ke si všetky tieto aplikácie stiahnete aj bez toho, aby ste sa museli obávať o svoje dáta. Nový paušál SLOBODA 100 + vám ponúka až 11 GB dát využiteľných na surfovanie kdekoľvek na Slovensku len za 8 eur mesačne.

Za 20 eur mesačne je tu dokonca aj Sloboda ∞ + s neobmedzeným objemom dát v SR a neobmedzenými minútami či voľnými SMS do ktorejkoľvek siete v celej EÚ.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google