K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Spotify Wrapped 2016: Ktoré skladby boli tento rok najpočúvanešie?

Zabudnite na pripájanie smartfónu k počítaču a otravné kopírovanie hudby cez kábel. Streamovacia služba Spotify vám ponúka milióny skladieb on-line. Ktorúkoľvek z nich si môžete spustiť aj vo vašom mobile. Stačí si vybrať niektorý z dátových balíkov TO. už od 5 eur mesačne.

Spotify na konci roka zostavilo poradie najpočúvanejších interpretov a skladieb, ktorým sa môžete inšpirovať a objaviť tak úplne novú muziku.


Služba rozdelila rebríček do viacerých kategórií. Najviac používatelia klikali na piesne a albumy kanadského rapera Drakea. Spolu si používatelia na celom svete jeho skladby vypočuli 4,7 miliárdkrát.

Najpočúvanejší mužskí interpreti:

  1. Drake
  2. Justin Bieber
  3. Twenty One Pilots
  4. Kanye West
  5. Coldplay

Rebríček ženských interpretiek vedie speváčka Rihanna, ktorá post najpopulárnejšej hudobníčky na Spotify obhájila už druhý rok po sebe. Z počítača, mobilu či tabletu si jej skladby používatelia Spotify počas roka 2016 pustili 2,5 miliardkrát.

Najpočúvanejšie ženské interpretky:  

  1. Rihanna
  2. Ariana Grande
  3. Sia
  4. Adele
  5. Fifth Harmony

Diela od Drakea a Rihanny vrátane ich spoločnej skladny "Work" sa pochopiteľne umiestnili aj v rebríčku najpočúvanejśích skladieb. Svetovo najúspešnejšia tohtoročná pesnička "One Dance" dosiahla za posledných dvanásť mesiacov 970 miliónov prehratí.

Najstreamovanejšie skladby:

  1. One Dance (feat. WizKid and Kyla) – Drake
  2. I Took A Pill in Ibiza – Seeb Remix – Mike Posner
  3. Don’t Let Me Down (feat. Daya) – The Chainsmokers
  4. Work (feat. Drake) – Rihanna
  5. Cheap Thrills – Sia

Spotify je služba plná playlistov. Okrem tých, ktoré si sami vytvoríte, v nej nájdete playlisty od výmyslu sveta, zoradené do množstva rôznych žánrových či regionálnych kategórií. Priamo v aplikácii si v špeciálnej sekcii Wraped 2016 môžete pozrieť aj zvyšok hudobných rebríčkov: najlepšie coververzie, najlepší výber elektronickej či rockovej hudby a ak službu aktívne používate, aj rebríček zostavený podľa toho, čo ste si najčastejšie púšťali vy sami. Preskúmnajte všetky výročné hudobné rebríčky priamo v službe Spotify. Populárnu streamovaciu aplikáciu si môžete stiahnuť pre Android aj iOS.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google