K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

SMS vinšovačky môžu byť nuda. Vyrobte si originálnejšie vianočné priania

Počet odoslaných SMS každým rokom klesá a nie je sa čomu čudovať. Textové správy nahrádza Facebook, WhatsApp a iné formy digitálnej komunikácie. Sú totiž zadarmo a okrem strohých viet dokážu preniesť aj fotografie, hlas a videá.

Vianoce a Nový rok sú však výnimkou. Počet odoslaných SMS v slovenských sieťach sa pravidelne vyšplhá k miliónom. Je jasné, že svojim rodičom, ktorí možno ani dotykový smartfón či internet v mobile nemajú, zrejme aj vy pošlete nejakú tradičnú vinšovačku.

V roku 2018 je ale možností oveľa viac. Technológie vašu kreativitu iba podporia.

1. Spravte si rodinnú fotografiu

Jasné, že na koniec každej vianočnej SMS-ky napíšete, že pokojné sviatky a veľa úspechov v novom roku želá adresátom celá vaša rodina.

Určite to však bude uveriteľnejšie, ak k fotografii pripojíte aj tváre všetkých jej členov. Navyše, možno si takto vytvoríte milú tradíciu a k Štedrému dňu z roku 2018 sa radi v digitálnej podobe vrátite, aj keď už vaše deti budú bývať niekde inde.

Vianočné SMS

2. Alebo dokonca video?

Všetci z rodiny a známi sa aj tak vždy pýtajú na vašich najbližších. Prečo im teda na Vianoce neposlať koledy naspievané najmladším členom vašej domácnosti?

Nahrávať videá už dnes dokáže každý jeden mobil. Využite to.

Vianočné SMS

3. Ak už text, doplňte ho niečím vtipným

Ak sa predsa len rozhodnete posielať tradičné veršované priania v podobe textu, skúste ich trochu ozvláštniť. Cez Messenger, e-mail a iné komunikátory to ide ľahko. Aj sem môžete pridať akékoľvek fotografie, obrázky či videá.

Mladšie a tiež tie staršie ročníky ocenia zábavné GIF animácie. Veď Vianoce sú obdobím, kedy všetko pekne svieti a bliká. Často ich môžete pridať rovno cez aplikácie, ktoré bežne používate, alebo si tú správnu nájdite na webe Giphy.com.

Vianočné SMS

4. Pomôžte si aplikáciami

To správne vianočné prianie si môžete vytvoriť aj sami. Pokiaľ neovládate Photoshop ani oveľa jednoduchšie grafické editory, skúste online softvér alebo aplikácie pre smartfón.

Zrejme najlepšie vám to pôjde na webe canva.com alebo s ich aplikáciu pre Android, prípadne iOS. Vyberiete si tu jednu z predlôh, kde ľahko zmeníte text na slovenské prianie.

Vianočné SMS

Takúto virtuálnu pohľadnicu potom odošlete cez Wi-Fi alebo mobilný internet od 4ky, ktorý môžete teraz mať na mesiac úplne zadarmo. Okrem toho získate s novým paušálom SLOBODA DÁTA neobmedzené 4G dáta. Jedno tradičné SMS prianie vás s ním bude stáť iba 4 centy.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google