K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Sledovanie videí nebolo nikdy zábavnejšie. Jednoducho TO. musíte vyskúšať!

Sledovanie videí na internete patrí všeobecne medzi najobľúbenejšie činnosti používateľov mobilných zariadení v dnešnej dátovej dobe. Ak aj vy paríte medzi tých, ktorí radi sledujú na mobile zábavné videá na YouTube, máme pre vás niekoľko tipov na alternatívne služby, ktoré si už získali vo svete milióny fanúšikov. Sú dostupné na webe, alebo ako aplikácie, ktoré si môžete jednoducho nainštalovať do svojho smartfónu. S našimi balíkmi TO. si tak užijete kopec zábavy. Prinášame rebríček 10 TOP svetových video streamingových služieb podľa počtu pravidelných používateľov.

#1 YouTube

<1,000,000,000

Určite nám dáte za pravdu, že YouTube je fenoménom, ktorý nemá na svete obdobu. Prvé krátke video s názvom „Ja v zoo“ sa na YouTube objavilo už pred viac ako jedenástimi rokmi. Dnes si videá na YouTube pozrie mesačne viac ako miliarda používateľov a najsledovanejšie z nich, ako napr. najsledovanejší videoklip kórejského hudobníka PSY „Gangnam style“, presahujú miliardy videní. YouTube je bezkonkurenčne najväčším video portálom na svete, ale určite nie jediným.

#2 Netflix

<150,000,000

Netflix pôvodne začínal ako zásielková video a DVD požičovňa v USA a dnes táto populárna video služba funguje po celom svete ako online video požičovňa, v ktorej za mesačný poplatok môžete neobmedzene pozerať všetok dostupný video obsah. Nájdete v nej stovky kvalitných filmov a množstvo televíznych seriálov v originálnom znení. Od začiatku roku 2016 je táto video platforma dostupná aj na Slovensku a vo svete má už viac ako 150 miliónov používateľov.

#3 Vimeo

<130,000,000

Na rozdiel od YouTubu je primárnym cieľom projektu Vimeo zdieľanie autorských diel a umeleckých videí. Aj preto tu nájdete prevažne videá určené komunite video nadšencov a tvorivých experimentátorov, ktorí si medzi sebou vymieňajú svoje názory a postrehy. Vimeo mesačne navštívi 130 miliónov fanúšikov videí.

#4 Musical.ly

<100 000 000

Musical.ly je video sociálna sieť na vytváranie a zdieľanie krátkych videí. Nájdete tu množstvo cover-verzií skladieb obľúbených interpretov a tanečných kreácií od miliónov talentovaných aj menej talentovaných používateľov. Okrem toho vám aplikácia umožní vytvárať a zdieľať vlastné hudobné, či tanečné videá, či videá k hudbe obľúbenej pesničky a sledovať a komentovať videá ostatných.

#5 Dailymotion

<100,000,000

Video portál Dailymotion je francúzskou alternatívou YouTubu. Má podobné funkcie aj obsah. Oproti YouTubu má desatinu pravidelných používateľov.

#6 Twitch

<50,000,000 

Twitch predstavuje samostatnú kategóriu video portálov. Ide o platformu pre zdieľanie videí z hrania počítačových hier. Nájdete tu recenzie, návody, alebo komentované videá z hrania počítačových hier od výmyslu sveta. Ak sa radi hráte počítačové hry, tak určite vyskúšajte Twitch, pretože sledovanie hier v mobile vie byť neuveriteľne zábavné. Veď Twitch pravidelne navštevuje viac ako 50 miliónov hráčov z celého sveta.

#7 LiveLeak

<45,000,000

Od spravodajstva až po najrôznejšie šialenosti, ktoré sa udiali vo svete, ponúka spravodajský video portál LiveLeak. Najnovšie informácie a kuriozity z celého sveta sústredené na jednom mieste mesačne navštívi približne 45 miliónov používateľov.

#8 Vine

<42,000,000

Zábavný portál Vine je jedinečný tým, že na ňom nenájdete žiadne dlhé videá. A to doslova, pretože tento portál umožňuje zdieľať len kratučké niekoľkosekundové videá. Hovoríte, že je to málo? Tak ho jednoducho vyskúšajte a uvidíte sami. Každý mesiac tak urobí 42 miliónov ľudí po celom svete.

#9 Break

<14,000,000 

Dajte si pauzu a vyskúšajte videportál Break. Nájdete tu výber videí, ktoré vás pobavia a pomôžu zresetovať hlavu počas pracovnej pauzy, či školskej prestávky. Okrem toho tu nájdete tiež tú najbizarnejšiu zbierku starých kung-fu filmov, akú si dokážete predstaviť. Pravidelne tento videportál navštevuje 14 miliónov používateľov.

# 10 Big Star Movies

<10 000 000

Video služba Big Star Movies ponúka tisícky filmových titulov rôznych žánrov. No nehľadajte tu žiadne veľké filmové trháky, ale skôr alternatívnu tvorbu od nezávislých tvorcov z celého sveta, od filmov oceňovaných na filmových festivaloch až po brakové horory. Mesačne si pozrie film cez túto službu 10 miliónov filmových fanúšikov.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google