K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Škola základ života! Top appky na učenie

Školáci a učitelia to mali v posledných dvoch rokoch naozaj ťažké. Kvôli pandemickým obmedzeniam v triedach viac neboli, ako boli a neistota sprevádzala aj maturity či záverečné skúšky. 

Na druhej strane však išlo o poriadny budíček. Škola nám síce dá veľa, no v dnešnom rýchlom svete, ktorý sa mení doslova každú minútu, skriptá a učebnice nemusia stačiť

Ak chcete viac, je tu internet a množstvo aplikácií pre smartfóny, ktoré vás naučia presne to, čo najviac chcete. Tieto by ste rozhodne mali poznať.  

Cudzie jazyky s Duolingo a Drops

V školách je to takmer výhradne angličtina, nemčina a možno francúzština. Chceli by ste však vedieť niečo po taliansky, španielsky, arabsky či švédsky, možno ešte pred tohtoročnou letnou dovolenkou?

Duolingo appka na jazyky

Duolingo vás nebude mučiť zbytočným ťukaním do klávesnice, diktátmi ani otravnými testami. 

Namiesto toho vás nechá prekladať jednoduché vety, vďaka ktorým sa všetko podstatné naučíte úplne prirodzene. A nebojte sa, že by ste sa nevedeli pohnúť, dolu je totiž vždy malá nápoveda – učenie tak bude nielen efektívne, ale najmä poriadne zábavné. 

Duolingo je pre Android aj iOS dostupné zadarmo. 

Drops appka na jazyky

Drops (Android, iOS) na to ide trochu inak, táto appka je viac zameraná na “slovíčka”. Na displeji uvidíte nové slovo vo vami vybranom cudzom jazyku a budete sa ho snažiť zapamätať tým, že k nemu priradíte správny obrázok. 

Nebudete veriť, ale takto sa napríklad po anglicky naučíte aj bez prekladu do slovenského jazyka. 

“Ťahák” pre matematiku

Ako funguje kalkulačka, určite viete. Hoci dokáže spočítať čísla, ktoré do nej zadáte, vysokoškolská matematika je aj o viacerých neznámych a vzorcoch.

Aplikáciám ako je Photomath (Android, iOS) alebo Microsoft Math Solver (Android, iOS) však nerobí problém ani rukou písaný škrabopis z vášho zošita!

Appka na príklady z matematiky

Jednoducho namierte fotoaparát mobilu na rozpracovaný príklad a počkajte si, čo sa stane. Neuveriteľné, že? Týchto pomocníkov by ste rozhodne nemali používať na skúškach a počas písomiek, no na druhej strane ponúkajú podrobné vysvetlenie toho, ako sa “počítač” k výsledku dostal.

Tak dávajte pozor a keď pôjde do tuhého, určite ho budete vedieť napodobniť. 

Spoznávajte krajiny okolo seba

Nepoznať vlajky krajín, to si človek ľahko spraví hanbu aj medzi kamošmi pri spoločnom sledovaní športových prenosov. 

Seterra Geography (Android, iOS) vás však naučí aj hlavné mestá a to tou najzábavnejšou formou vôbec – budete totiž môcť vyzvať napríklad svoju rodinu alebo spolužiakov a zmerať si, kto získa viac bodov. 

Geografia

Profesionálne kurzy priamo v mobile

Ak to však s domácim vzdelávaním myslíte vážne a zaujíma vás kódovanie, manažment, marketing, soft-skills či napríklad fotografovanie, skúste si stiahnuť aplikácie Udemy (Android, iOS) alebo Coursea (Android, iOS). 

Obe platformy patria k svetovým lídrom v poskytovaní kurzov. Rozhodne však už nejde o žiadnu zábavku na jeden či dva večery, ale o plnohodnotné štúdium, vďaka ktorému budete môcť naplno rozmýšlať o novej práci alebo vlastnom podnikaní. 

Neprekvapí teda, že tu nájdete aj platené kurzy. Skúsiť môžete aj trochu menej známy LinkedIn Learning (Android, iOS). 

Vzdelávanie online

Do múzea kdekoľvek na svete

Aj vy ste mali najradšej tie hodiny, na ktorých ste s učiteľom alebo učiteľkou vyrazili “do terénu”? Vďaka aplikácii Google Arts & Culture (Android, iOS) sa budete môcť priamo z mobilu pozrieť do množstva múzeí po celom svete. A sú tam aj tie naše, slovenské.

Ak sa teda chcete dozvedieť viac o pyramídach v Egypte a vidieť ich aj na videu, prípadne načerpať inšpiráciu z moderného umenia, ste na správnom mieste. 

Múzeá online

Aby ste všetky kurzy a najbližšie hodiny zvládli bez obáv o prenesené dáta, 4ka vám dá ktorýkoľvek z paušálov SLOBODA len za 4 € na prvých 30 dní

Vyskúšať si tak môžete aj SLOBODU NEKONEČNO+ s neobmedzeným objemom dát v SR.

Školákom sa môže hodiť aj niektorý zo skvelých tabletov z nášho e-shopu

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google