K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

​​Schlaďte sa s dobrou hrou! Toto sú top hry na leto 2022

Ani cez leto sa nedá stále behať vonku. Niekedy už máte ostrého slnka a horúčav dosť, prípadne sa treba skryť pred prudkou letnou búrkou. 

Večery doma si môžete spríjemniť aj hrami na počítače či konzoly Xbox alebo Playstation. Za posledné týždne sa toho totiž vo svete gamingu udialo viac než dosť a poriadny hráč by s novinkami rozhodne mal držať krok! 

Forza Horizon 5 Hot Wheels – zahrajte sa s znova s autíčkami (PC, Xbox)

Mali ste ako malí doma autodráhu? A koľkokrát ste si hovorili, že by bolo fajn niečo také skúsiť znova? Samozrejme, do dospeláckeho bytu sa také niečo asi nezmestí.

Legendárna pretekárska séria Forza Horizon a jej piaty diel sú síce vonku už vyše pol roka, no 19. júla príde úplne nové rozšírenie v spojení so značkou miniatúrnych autíčiek Hot Wheels. 

Vlastné trate si navyše budete môcť stavať aj sami, takže naplno prebudíte svojho kreatívneho ducha. Do vydania zostáva ešte pár dní, no samostatnú Forzu Horizon 5 môžete hrať už dnes, napríklad aj vďaka predplatnému na Game Pass, tak sa aspoň poriadne rozohráte.  

The Quarry – ak sa radi poriadne bojíte (PC, Xbox, Playstation)

Jedným zo znakov leta je fakt, že Slnko zapadá poriadne neskoro a vy tak môžete byť vonku oveľa dlhšie, prípadne hrať poriadne hororovky aj bez toho, aby ste sa v tmavej miestnosti zbláznili od strachu!

Len pred pár dňami totiž vyšla novinka The Quarry od tvorcov podareného Until Dawn.

Vašou úlohou bude dostať skupinu 9 tínedžerov z desivého letného tábora, pričom každý krok má obrovský dopad na to, ako sa to všetko skončí a komu sa vlastne únik podarí. 

Hru tak môžete hrať aj viackrát, vždy s iným výsledkom. A určite sa to oplatí, pretože poriadnych single player príbehovoviek je dnes v záplave online multiplayerových strielačiek ako šafranu. 

Fall Guys – posledný vyhráva, teraz aj úplne zadarmo (PC, Xbox, Playstation)

Kreslenú battle royale bitku Fall Guys ste už určite niekde videli. A ak nie ju, tak určite súťaže ako “Takešiho hrad”, ktoré kedysi vysielali aj slovenské televízie.

Princípom hry je úspešne prejsť viacerými kolami, nikde nespadnúť a ideálne ešte trochu znepríjemniť život svojim súperom, ktorí sa snažia presne o to isté. 

Poriadna letná zábavka teraz ožíva, pretože autori sa ju rozhodli sprístupniť úplne zadarmo a to na PC aj nové konzoly. Takže, ak sa vám už predtým páčila, no nechceli ste za ňu vyhadzovať peniaze, teraz je ten pravý čas všetko vyskúšať.

Len pozor! Tento formát hier je poriadne návykový a útočí na všetky dopamínové centrá v mozgu, takže možno budete mať problém neodštartovať stále ďalšie a ďalšie nové kolo. 

Olympic Games Tokyo 2020 - všetky letné hry v jednom (PC, Xbox, Playstation)

K letu patrí voda, piesok aj poriadne veľa priateľov, s ktorými si občas vybehnete zahrať voleyball, tenis alebo nejaký úplne iný šport. 

Olympiádu v Tokiu už síce máme za sebou, no oficiálnu počítačovú hru si stále môžete zahrať aj teraz. Nejedná sa o kúsok, nad ktorým by ste trávili dlhé hodiny, no to určite ani nebol zámer autorov. 

Užijete si tu 20 disciplín, vrátane plávania, atletiky a stolného tenisu. Pýtate sa, ako preniesť “rýchlosť” do počítača, keď sami len lenivo sedíte na gauči? No, zbesilým ťukaním do ovládača, čo z letnej olympiády robí aj zaujímavú a zábavnú párty hru.

Descenders – na bicykli bez toho, aby ste sa zapotili (PC, Xbox, Playstation)

Ešte lepšia je staršia hra Descenders, na ktorej sa šialeným tempom spustíte na dvoch kolesách úzkou a poriadne nebezpečnou lesnou cestou.

Nebojte sa, v bezpečí obývačky a počítača sa vám určite nič nestane. Hocijako jednoducho a neznámo tento žáner znie, vedzte, že Descenders zbierajú pomerne dobré hodnotenia, takže vám na pár večerov rozhodne vydržia.

A kto vie? Možno vás hra s pohodovou hudbou namotivuje k tomu, aby ste si nasadili helmu, dofúkali kolesá a sami sa vybrali na poriadny cyklovýlet. 

Škola je ešte poriadne ďaleko. Rozhýbte si hlavy už teraz

September je stále v nedohľadne a tak možno chcete, aby vaše deti trochu pohli mozgovými závitmi aj počas prázdnin. 

Na diktáty, matematiku ani žiadne encyklopédie ich asi nenalákate, no skúste im ukázať niektoré z týchto hier, ktoré si dokonca na jednom počítači alebo konzole môžete zahrať aj priamo s nimi.

Úplnou klasikou je behačka Human Fall Flat, z jedného konca na druhý sa v každej úrovni ale dostanete len vďaka tomu, že vyriešite pár logických hádanok. Nebojte sa, nejde o žiadne počty a vedomostné súťaže, skôr stačí zapojiť logiku a poriadne sa poobzerať okolo seba. 

Ako už názov napovedá, It Takes Two hrajú dvaja hráči naraz, na jednej rozdelenej obrazovke. S kamošom si totiž musíte pomáhať – niekto otvorí dvere alebo podrží padajúci predmet, kým ten druhý prebehne ďalej. 

Nasmejete sa, upevníte spoluprácu a ešte aj získate dobrý pocit, že ste precvičili svoje hlavy.

Sú pre vás hopsačky a skákačky príliš jednoduché? Staršie hry Portal 1 a Portal 2 prinášajú plnohodnotný zážitok z prvej osoby a dokonale prepracovaných úrovní, za aké by sa nemusela hanbiť žiadna A-čková hra. 

Portal je však vhodný aj pre menších hráčov, pretože tá vec v rukách hlavnej postavy nie je zbraň, ale zariadenie na vytváranie dvojice portálov, cez ktoré potom môžete prechádzať vy, ale aj rôzne iné predmety. Takto sa rýchlo teleportujete na iné miesto v mape, kam by ste sa inak nedostali.

Rýchly a spoľahlivý internet od 4ky už aj pre váš dom či byt 

Aby ste na stiahnutie nových hier nemuseli čakať dlhé hodiny a pri multiplayerových súbojoch získali poriadnu výhodu, potrebujete rýchly a spoľahlivý internet. 

4ka dnes ponúka stabilné pripojenie po celej SR. Bleskurýchly optický internet môže byť váš už od 11 eur mesačne.

Riešenie máme aj pre domácnosti, kde optické káble zatiaľ nevedú. Využiť môžete napríklad náš 5G internet cez anténu s rýchlosťou sťahovania až 250 Mbit/s.  

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google