K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Novinky na MWC 2017: Znovuzrodená Nokia 3310 strhla všetku pozornosť

Februárový mobilný veľtrh Mobile World Congress je pre európskeho zákazníka ešte zaujímavejší než CES. Tu sa totiž ukazujú novinky, ktoré si už o pár týždňov či mesiacov budeme môcť kúpiť aj na Slovensku.

Z nasledujúceho prehľadu toho najlepšieho z MWC 2017 v Barcelone si možno vyberiete svoj budúci nadupaný mobil.

Nokia

Práva na používanie legendárneho loga síce aktuálne vlastní spoločnosť HMD Global, tá sa však k odkazu snáď najznámejšieho výrobcu mobilov naplno hlási. Dokonca priniesli na svet novú verziu ikony z roku 2000, Nokiu 3310. Pôvodný kúsok vlastnil alebo aspoň pozná takmer každý z nás. Druhý pokus sa mu najviac podobá tvarom alfanumerickej klávesnice, na ktorej si písmená do SMS-ky vyťukáte pekne “po starom”. Na jedno nabitie vydrží zapnutý celých 31 dní.

nová vs. stará Nokia 3310

To preto, že nemá Wi-Fi ani otvorený operačný systém. Zabaví vás len 3D verzia hry Had. K farebnému nedotykovému displeju pribudol Bluetooth a jednoduchý 2 Mpix fotoaparát. Pôvodná legenda nič z toho nemala. Najlepšia vec na novej Nokii 3310 je jej cena. Vystaviť si ju doma alebo darovať starým rodičom budete môcť už za 49 eur.

nová NOKIA 3310 predstavená na MWC 2017

Nokia sa okrem toho naplno vrhla medzi smartfóny s Androidom. Ukázala Nokiu 3, Nokiu 5 a odštartovala celosvetový predaj zatiaľ najvybavenejšej Nokie 6 s Full HD displejom a 16 Mpix fotoaparátom.

BlackBerry

BlackBerry má podobný osud, smartfóny s týmto logom už vyrába čínska spoločnosť TCL. Aj oni stavili na Androd, no nový model KEYone odkazuje na tradíciu klasických hardvérových QWERTY klávesníc. Verte nám, písanie na nich už nie je rýchlejšie než ďatľovanie textu priamo na displej. Tieto tlačidlá ale slúžia zároveň ako touchpad pre posúvanie webstránok a približovanie obrázkov z 12-megapixelového fotoparátu.

Pridajte si k tomu čítačku odtlačkov prstov decentne skrytú v medzerníku a veľkú 3505 mAh  batériu. Displej už nie je štvorcový. Má pomer strán 3:2, rozlíšenie 1620 x 1080 bodov a uhlopriečku 4,5 palca.

Nové BlackBerry zaraidenie predstavené na MWC 2017

Huawei

Čínska spoločnosť patrí k najpredávanejším u nás. Najmä vďaka modelu P9. Evolučný posun a nový rok 2017 priniesol dve novinky P10 a P10 Plus. Zostali známe tvary, pribudli žiarivé farby vyvinuté v spolupráci so značkou Pantone a čítačka odtlačkov sa presunula tam, kam patrí. Na prednú stranu pod displej.

Sníma aj niekoľko špeciálnych gest, ktoré nahradia tradičnú trojicu tlačidiel Späť, Domov a otvorenie Multitaskingu. Full HD displej P10-tky je preto o niečo menší, 5,1-palcový. Model Plus to vynahradí 5,5-palcovým panelom s rozlíšením 1440 x 2560 bodov. 

Novinky pokračujú s duálnymi zadnými fotoaparátmi. Dve šošovky s optickou stabilizáciou a logom Leica majú zabezpečiť jasnejšie nočné fotky, pôsobivé čiernobiele zábery alebo portréty s bokeh efektom.

Huawei P10 a P10 Plus predstavný na MWC 2017

LG

Novinkou v tomto stánku je vlajková loď LG G8. Prináša nekompromisnú výbavu, 5,7-palcový displej s rozlíšením 1440 x 2880 bodov a "filmovým" pomerom strán 9:18. Panel podporuje technológiu HDR pre tie najlepšie farby. Z fotoaparátov sa presunula do televízorov a mobilov. Ak sa pozorne zameriate na obrázok, všimnete si zaoblené rohy obrazovky.

Aj tu nájdeme dvojicu fotoaparátov vzadu, v LG ale pracujú mierne inak. Jeden je klasický, druhý širokouhlý s až 125° záberom. Na dovolenke sa vám tak do snímky vojde celá skupina spolužiakov či priateľov alebo viac z budovy na slávnom námestí. G6 je vodeodolná, s rýchlym nabíjaním. 

Smartfón LG G8 predstavený na MWC 2017

Sony

Chcete jemný displej s vysokým rozlíšením? Podľa Sony a modelu Xperia XZ Premium by mal ponúknuť minimálne 4K. To je 3840 x 2160 bodov s hustotou približne 800 bodov na palec. Pri 5,5'' uhlopriečke. Samozrejme s HDR.

XZ Premium stavil na prepracovaný 19-megapixelový fotoaparát a schopnosť nahrávať unikátne spomalené videá so 960 snímkami za sekundu. Podľa výrobcu je to až štyrikrát viac než pri konkurencii. Nový mobil je vodeodolný, s čítačkou odtlačkov a mimoriadne lákkavými lesklými farbami.

Smartfón Sony Xperia XZ Premium predstavený na MWC 2017

Lenovo

Pod touto značkou už nájdeme všetky smartfóny Moto. Nová dvojica Moto G5 a Moto G5 Plus dostane 5-palcový, respektíve 5,2-palcový Full HD displej. Menší kus sa spoľahne na 13-megapixelový fotoaparát a 16-gigabajtové vnútorné úložisko. Väčší má len 12-megapixelový snímač, no skrytý za lepšou optikou. Pre fotky a videá v ňom bude dvakrát tak veľa miesta.

Dvojica zaujme nízkou cenou, od apríla bude dostupná za 199 a 279 eur.

Smartfóny Moto G5 a Moto G5 Plus predstavené na MWC 2017

Chýba vám vo výbere napríklad Samsung? Ten na MWC predstavil iba niekoľko tabletov. Pozornosť na seba stiahne až 29. marca, kedy odhalí dlho očakávaný smartfón Galaxy S8.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google