K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Nabite si mobil jazdou na bicykli! Slováci vytvorili prvú bezkontaktnú cyklonabíjačku na svete

Leto je obdobím cestovania, stanovačiek a výletov. Mobil by ste počas nich mali mať vždy pri sebe. Umožní vám zdieľať zážitky s najbližšími, pomôže nájsť cestu späť alebo zavolá pomoc, keď sa ocitnete v problémoch.

Ako však zabezpečiť, aby bol v jeho batérii vždy dostatok energie? Siahnuť môžete po externej nabíjačke. No tá dokáže smartfón nabiť len párkrát. Potom sama potrebuje elektrickú zásuvku alebo USB port počítača pre ďalšie fungovanie.

Na cyklovýletoch po krásach Slovenska môže váš telefón nabíjať slovenská nabíjačka. Ridelo funguje na podobnom princípe ako dynamá, ktoré kedysi poháňali svetlá na bicykloch našich rodičov. Autori ale uvádzajú, že ich nabíjačka je bezkontaktná. To znamená, že pri dobíjaní nevzniká žiadne trenie a vy nebudete musieť šliapať rýchlejšie.

Slovenská bezkontaktná nábíjačka batérie mobilu na bicykel

Elektrinu generuje otáčajúci sa rám kolesa, ktorý na princípe vírivých prúdov cez magnet a zložitú elektroniku napätie znásobuje a posiela napríklad do USB portu telefónu, malej akčnej kamery alebo čohokoľvek iného. Projekt Ridelo budete môcť už čoskoro podporiť aj sami, prostredníctvom portálu Kickstarter.

Čo však robiť v prípade, že počasie nedovoľuje pokračovať v jazde? Skúsiť môžete ručnú nabíjačku! V tomto prípade treba počas nabíjania krútiť rukou. Recenzie každopádne spomínajú, že takýto výrobok slúži skôr na zábavu, prípadne zapnutie mobilu v absolútnej núdzi. Ručná nabíjačka batérie mobilného telefónu

 

Väčší zmysel nám dáva solárna nabíjačka, ktorá teoreticky pracuje, aj keď pri nej nie ste. Teda, pokiaľ nie je tma alebo poriadne zamračené. Sonus speaker ponúkne solárne články a zabudovanú 800 mAh batériu, ktorá pomôže prečkať pár mrakov.

Bonusom navyše je pár 2-wattových reproduktorov, s ktorými si pri opekačke alebo stanovačke ľahko spravíte lepšiu atmosféru.

Solárna nabíjačka na smartfón s reproduktorom

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google