K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Mobilná kancelária: 5 typov mobilných aplikácií, ktoré vám uľahčia prácu

Tie najvýkonnejšie smartfóny nabité aplikáciami sme vždy videli najmä v rukách manažérov a ľudí, ktorí potrebujú byť neustále online. No každý smartfón, s tými správnymi nástrojmi, vám môže pomôcť v organizácii pracovného času a tak stihnúť toho nielen v práci viac, ale aj pod menším stresom.

Prinášame vám preto 5 typov aplikácií pre Android a iOS, vďaka ktorým budete pracovať efektívnejšie, a zostane vám tak viac času venovať sa svojim koníčkom či rodine.

Inbox by Gmail

E-mailové konto  má zrejme v mobile každý. Ak aj vy používate  veľmi populárny Gmail, vyskúšajte alternatívnu aplikáciu Inbox, ktorá je tiež od spoločnosti Google., Tá však s vašou poštou pracuje úplne inak. Vyznáva filozofiu „Inbox Zero“', alebo jednoducho „žiadnych neprečítaných správ“, ktoré by vás mohli rozptyľovať a znervózňovať.

Nová pošta sa v nej zoradí úplne tradične, ak teda nerátame snahu o prehľadnejšie zobrazovanie obrázkov a príloh. Následne každý mail ťahom prsta rozdelíte medzi vybavené alebo odložené položky, až kým schránka nebude slastne zívať prázdnotou.

V karte vybavené by mali byť informatívne správy od vašich kolegov, ktoré po prečítaní nevyžadujú žiadnu, alebo len krátku odpoveď. Tú zostrojíte do pár sekúnd a pustíte z hlavy. Odložené položky zmiznú tiež a zobrazia znova až v čase, kedy pre vás bude aktuálne ich riešenie. O hodinu, zajtra po porade či v pondelok po víkende…

Mobilná kancelária aplikácia Inbox by Gmail screenshot

Evernote

Do upokojujúcej zelenej farby ladená aplikácia je pravdepodobne najznámejším nástrojom pre uchovanie všetkých druhov poznámok. Od jednoduchých nákupných zoznamov až po niekoľkostranové naskenované dokumenty a rukou písané náčrty.

Oproti poznámkovým blokom, ktoré vo svojom mobile nájdete nainštalované už od výrobcu, prináša jednu veľkú výhodu. Všetok obsah a zmeny môžete mať synchronizované v smartfóne aj na všetkých domácich a pracovných počítačoch. Úpravy tak robíte na tom zariadení, ktoré máte práve najbližšie po ruke. Zmeny sa automaticky prenesú do všetkých  ostatných. Zaujímavú alternatívu k Evernote ponúka aj Microsoft. V obchodoch Google Play a App Store hľadajte aplikáciu OneNote.

Mobilná kancelária aplikácia Evernote screenshot

Word, Excel a PowerPoint

Tradičný kancelársky balík Office od Microsoftu a trio jeho najpoužívanejších programov asi poznáte. Možno však netušíte, že Word, Excel a PowerPoint môžete mať nielen v počítači, ale aj priamo vo svojom mobile. Predstavte si, že akúkoľvek prílohu v e-maile bez problémov otvoríte aj so všetkými obrázkami, tabuľkami a vzorcami.

Základné úpravy v dokumentoch môžete mať zadarmo, pre tie zložitejšie už potrebujete mať predplatený Office 365. Obvykle stačí zadať meno a heslo toho, ktoré používate na svojom pracovnom počítači.

Mobilná kancelária aplikácie Word, Excel a PowerPoint screenshot

Dropbox

Spomenuli sme, že vďaka Evernote so sebou budete nosiť všetky poznámky. S Dropboxom to isté platí aj o akýchkoľvek ostatných súboroch. Táto cloudová služba dáva zabudnúť na USB kľúče  či prenosné disky, ktoré už viac nebudete potrebovať.

K svojim dátam sa dostanete odkiaľkoľvek, vďaka internetu. Všetky vaše súbory budete mať k dispozícii online, aj keď už počítač zamknete doma alebo ostane v zhasnutej kancelárii.

Dropbox navyše zálohuje všetky fotografie a videá z vášho mobilu. O zábery svojich detí a snímky z dovoleniek už viac neprídete . Pri študentoch a ich referátoch zas neobstojí výhovorka o pokazenom harddisku.

Mobilná kancelária aplikácia Dropbox screenshot

Headspace

Na záver máme pre vás typ z trochu iného súdka. Headspace je aplikácia, ktorá vám má pomôcť sústrediť sa a upokojiť vo chvíľach, kedy je toho už na vás priveľa. V základnej verzii je bezplatne dostupných 10 cvičení. Pokojný hlas vás vyzve, aby ste sa posadili, zavreli oči a pár minút sledovali svoj dych.

Platená verzia sľubuje, že zlepší aj váš spánok alebo urýchli ranné prebúdzanie. No ak sa podobné cvičenia naučíte v základnom kurze, potrebovať ju nebudete.

Mobilná kancelária aplikácia Headspace screenshot

 

 

Tieto aplikácie sa postarajú o to, aby sa vám pracovalo lepšie a jednoduchšie. Správny mobilný operátor zas zabezpečí, aby ste za internetové pripojenie a prenesené dáta neplatili zbytočne veľa. 4ka ponúka svoje dátové balíky už od jedného eura. Ak sa nechcete obmedzovať, 4ka ako jediná ponúka aj neobmedzený dátový paušál.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google