K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Mobil či tablet vám pomôže zvládnuť aj dlhé cestovanie

Obdobie dovoleniek a cestovania je v plnom prúde. Kým však dorazíte do svojej vysnívanej destinácie či sa okúpete na prvej pláži, možno v aute strávite aj niekoľko hodín. Nečakané kolóny a čakanie pri ceste na juh najhoršie zvládajú tí najmenší.

Nervózne a znudené deti vás budú len rozptyľovať, no vo vašom záujme by malo byť najmä to, ako do cieľa doraziť čo najbezpečnejšie.

Náš článok vám poradí, ako s pomocou mobilu, tabletu, aplikácií a mobilného internetu cestovať v lepšej nálade.

Potrebujete dostatok energie

Teda hlavne tej pre vaše zariadenia. Auto bude jej najlepším zdrojom, takže externé batérie môžete odložiť do batohu na neskôr. Veľa áut už ponúka niekoľko USB zásuviek pre nabíjanie mobilu, no prúd v nich je často veľmi malý.

Telefón či tablet sa tak bude nabíjať pomaly a pri využívaní GPS navigácie dokonca môže energiu strácať a nemusí to prospieť pre celkovú výdrž batérie. Stávkou na istotu sú nabíjačky do zapaľovača s 12 V napätím. Siahnite po tých s viacerými portami. Jeden môže poháňať navigáciu a druhý zabaví ratolesti vzadu.

Nabíjačka do auta

obr: Amazon.com

Správny držiak pre tablet

Potomkov najľahšie zabavíte premietaním rozprávok či filmov, ktoré im vydržia dlhšie než hry. Pre zaručenie bezpečnosti zvoľte pevný držiak na opierku spolujazdca alebo medzi sedadlá, podľa toho, či máte jedno alebo dve deti.

Tablet v auteobr: Amazon.com

Ako zabezpečiť zvuk?

Pri sledovaní filmov, ale aj počúvaní hudby či rozprávok, je dôležitý najmä zvuk. Novšie palubné systémy a autorádiá vám umožnia mobily, tablety a počítače pripojiť cez Bluetooth, či aspoň audio výstup z konektora pre slúchadlá do portu označeného zvyčajne ako AUX IN.

V tom prípade sa zvuk bude šíriť priamo cez reproduktory vo dverách. Zvážte však, či chce takýto obsah počúvať aj vodič. Možno bude vhodnejšie, ak deťom nasadíte slúchadlá.

Najľahšia cesta, ako do mobilu či tabletu dostať filmy

Populárny Netflix a v niektorých krajinách aj YouTube už umožňujú stiahnutie obsahu pre jeho neskoršie sledovanie offline. Táto funkcia je samozrejmosťou tiež pre skladby v platenej verzii Spotify. Možno budete prekvapení, koľko detských rozprávok tam nájdete.

Ak sa rozhodnete pre presun vlastného obsahu, skúste to cez microSD kartu a správny prehrávač z obchodu Google Play určeného pre zariadenia s Androidom. V prípade iPadov to bude trochu zložitejšie, no VLC Player umožní pomerne bezproblémový prenos priamo z počítača cez Wi-Fi. S mobilnými dátami teda káble potrebovať nebudete.

Destské hry na mobil

Zvoľte tie správne aplikácie

Vybrať aplikácie vhodné pre najmenších vám pomôžu špecifické sekcie v obchodoch Google Play či App Store, prípadne môžete vsadiť na rady ostatných rodičov.

Starším deťom môžete zveriť aj “dospelácky” Foursquare, TripAdvisor či Google Trips a poveriť ich tak nájdením vhodnej reštaurácie na obed alebo plánovaním programu pre celú rodinu v cieľovej destinácii

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google