K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Lienka, lienka, aké bude zajtra počasie? 5 najlepších aplikácií s predpoveďou

Chcete sa vyhnúť neznesiteľným horúčavám alebo byť zodpovedne pripravení na každú letnú búrku? Trik s lienkou sedembodkovou, ktorá dokáže predpovedať počasie, pozná asi každý. No ak zrovna nemáte žiadnu lienku po ruke, tak by vo vašom mobile s Androidom alebo iOS nemala chýbať aspoň jedna kvalitná aplikácia na predpoveď počasia.

Niektoré aplikácie zobrazujú aj výstrahy vydané Slovenským hydrometeorologickým ústavom, iné ponúknu aktuálnu teplotu v hornej lište alebo aktuálne snímky oblačnosti z družíc a radarov.

Aix Weather a Meteoservis Lite sú ideálnou kombináciou widgetov na vašu domácu obrazovku smartfónu s Androidom. Prvý menovaný vám ponúkne prehľadný graf teplôt na najbližších 24 hodín. Prípadný modrý stĺpec zas signalizuje očakávanú zrážkovú aktivitu v mieste, ktoré ste si nastavili.

Jeden zo série widgetov Meteoservis Lite zasa zobrazuje aktuálne radarové snímky, kde viac červenej znamená viac vody padajúcej z oblohy. Aplikácia ale samozrejme dokáže ponúknuť aj klasickú predpoveď na viac dní.

appky na predpoveď počasia

Weather by WeatherBug ukáže veľmi presnú predpoveď, my sme si ho ale obľúbili pre neustále zobrazovanie aktuálnej teploty v hornej lište, pekne medzi notifikáciami. WeatherBug je síce v angličtine, ale na to, aby ste porozumeli hodinovej alebo až 10-dňovej predpovedi, žiadne lingvistické znalosti nepotrebujete.

appky na predpoveď počasia

Kto by nepoznal slávny model Aladin z dielní SHMÚ? Naši meteorológovia síce vlastnú aplikáciu stále nemajú, no ku všetkým dôležitým dátam sa dostanete cez nezávislú SHMUapp. Dôležité výstrahy vám váš smartfón doručí priamo do notifikačného centra.

appky na predpoveď počasia

Detailnú polohu búrkových mrakov môžete sledovať aj na veľmi plynulom iRadare v aplikácii iMeteo.sk Počasie. Tá ponúkne aj ďalšie užitočné funkcie, ako sú rôzne widgety na plochu smartfónu, hodinová predpoveď na niekoľko dní, vizuálna predpoveď počasia na 10 dní dopredu, či svetovú mapu s vrstvou aktuálnych teplôt na celom svete.

Pre majiteľov iPhonov vyššie spomínané funkcie výborne zvládne aplikácia Weather Underground. Ako jedna z mála na iOS ponúka aj graf teplôt spolu so zrážkami, aj detailný náhľad na dáta z búrkových radarov. Obe môžete mať priamo na obrazovke s widgetmi.

appky na predpoveď počasia - iMeteo.sk

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google