K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Láska, kde ťa ľudia berú? Ako bezpečne randiť počas omikronu

14. február sa blíži a tú správnu valentínsku atmosféru si môžete pripraviť aj vďaka niekoľkým mobilným apkám. 

Stačí vám totiž dobré jedlo, ideálny program a tá správna polovička, s ktorou chcete všetko zdieľať. To nie je nič, čo by ste nezvládli dať dokopy z pohodlia gauča a malej obrazovky vášho smartfónu. 

Do reštaurácie alebo na dobré víno bez problémov

Podľa aktuálnych pravidiel na večeru v interiéri reštaurácií stále potrebujete spĺňať režim OP, teda mať za sebou dve dávky vakcíny (jednu pri tzv. jednodávkovej), prípade aktuálne najznámejšie ochorenie prekonať v posledných 6 mesiacoch.

Ako doklad, že všetko spĺňate, vám vo dverách reštaurácie poslúži certifikát nahratý do mobilnej aplikácie GreenPass (Android, iOS). Bude vždy s vami a formalít sa zbavíte rýchlejšie, než pri hľadaní papierov po vreckách či kabelke. 

GreenPass

Ak sa v reštaurácii neujde miesto

14. februára však v reštauráciách bude poriadny nával, podobne, ako v kinách. Prečo teda neísť proti prúdu a nedopriať si dobrú večeru radšej doma?

Je len na vás, či ju necháte uvariť niekoho iného a výsledok si objednáte cez appky doručovacích služieb ako je Wolt (Android, iOS), Bolt (Android, iOS), stále relatívne novú FoodPandu (Android, iOS) či Bistro.sk (Android, iOS)... alebo si nájdete vlastné recepty v Tasty (Android, iOS) a večeru pripravíte od základov vo vlastnej kuchyni. 

Večera na valentína

Keď ešte polovičku nemáte

S Valentínom je pochopiteľne úzko späté aj randenie. V časoch internetu sa otvára čoraz viac možností, ako ľudí s rovnakými záujmami nájsť aj online. 

Na Slovensku sú najpoužívanejšími zoznamovacími appkami Tinder (Android, iOS) či Badoo (Android, iOS), využiť však môžete aj novší Facebook Dating alebo zoznamky pre LGBTI+ komunitu ako je Grindr či Zoe.

Pár ďalších sa snaží celú hru otočiť a spájať ľudí napríklad na základe toho, čo NEmajú radi (namiesto vecí, ktoré majú), prípadne dovolia prvý krok v podobe úvodnej správy spraviť len ženám… Na Slovensku však príliš nefrčia.

Zoznamovacie appky

Zoznamovať sa cez internet už dávno nie je čudné, pokiaľ stále dokážete zaujať aj naživo. Takže pokojne odhoďte predsudky a spoznajte nových ľudí aj takto. 

Podobné aplikácie si čoraz viac dávajú záležať na vašej bezpečnosti, samozrejmosťou je teda overovanie profilov alebo skrytie toho vášho pred priateľmi s Facebooku. 

Papučový Valentín s tou poriadnou atmosférou

Doma je dôležitá aj pohoda a všetko okolo. Najlepšie ju doplní správna romantická hudba. Ak si neviete rady, nebojte sa. Používatelia Spotify vám ponúkajú tisícky romantických a valentínskych playlistov – stačí niektorý z nich pustiť napríklad cez Bluetooth reproduktor  a je vybavené!

Netflix zas bude dobrým útočiskom aj pre tých, ktorý aktuálne partnera nemajú. Stačí si vybrať poriadny seriál a pri hltaní jednej časti za druhou určite nebudete mať čas depkovať.

Alebo celý pre seba!

Voľný 14. február však môžete využiť aj časom pre seba. V appke Goodreads (Android, iOS) si môžete naplánovať a vybrať knižky, ktoré si plánujete v najbližšom čase prečítať. 

Zamakať však môžete aj na svojom tele alebo jazykových schopnostiach. Drops (Android, iOS) vás naučí nové slovíčka z angličtiny či iných jazykov a Nike Training Club (Android, iOS) začne plnú prípravu na letnú formu.

Zavolajte kamošom, ktorí sú tiež práve sami, alebo môžete naskočiť na niektoré z podcastov, ktoré ste doteraz odkladali. Napríklad aj na náš Čaj o 4tej

Dostatok dát na celý 14. február

S balíkom DENNÉ NEKONEČNO pre každú 4ka SIM kartu získate až 15 GB dát využiteľných na čokoľvek za 1,5 €/1 deň.

Takto využijete všetky valentínske appky naplno!

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google