K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Instagram prekročil 800 miliónov používateľov. Prečo ho toľko ľudí miluje?

Sociálna sieť Instagram sa prvýkrát objavila v roku 2010. Na začiatku ponúkala len veľmi obmedzené možnosti no aj tak si získala milióny používateľov. Na začiatku bola dostupná iba pre mobily s operačným systémom iOS a nahrávať ste mohli len štvorcové fotografie s nízkym rozlíšením, upravené sadou niekoľkých filtrov.

Odvtedy sa však veľa zmenilo. V roku 2012 pribudla aj verzia pre Android a v roku 2015 ďalšie formáty pre vaše obrázky či fotografie. Vyskúšajte čo všetko Instagram teraz ponúka.

Videá

Okrem klasických obrázkových postov môžete na svoj profil nahrať aj videá a to s dĺžkou maximálne do 60 sekúnd. Stačí kliknúť na ikonu fotoaparátu v ľavom hornom rohu obrazovky. Samozrejme, aj na ne môžete aplikovať niektorý z 32 filtrov. Instagram obsah komprimuje tak, aby čo najmenej zaťažoval dáta v mobile.

Zdielanie fotografií a videí na Instagrame

Fotoalbumy

Kedysi na Instagrame platilo: jeden post = jedna fotografia alebo video. Služba však od februára tohto roka umožňuje do jedného postu vložiť až 10 fotografií alebo videí a vytvoriť tak malý fotoalbum. Napríklad z výletu alebo dovolenky. Bohužiaľ, tu obmedzenie na štvorcový formát stále trvá. 

Označovanie polohy alebo tagovanie známych (a značiek)

Ideálna funkcia pre milovníkov dobrých jedál či kávy! Pokiaľ narazíte na lákavo vyzerajúce menu alebo inú špecialitu odfotenú v nejakej reštaurácii, máte pomerne veľkú šancu, že k nim autor pridal aj údaje o tom, kde tieto dobroty jedol.

Vy sa tak ľahko dostanete k všetkým obrázkom z konkrétneho miesta. Miesto na obed si tak už nebudete musieť vyberať len podľa recenzií na Tripadvisore či Foursquare, ale aj pomocou Instagramu.

Takzvané tagovanie osôb funguje podobne ako na Facebooku. Ak niekoho vo svojom príspevku označíte, fotografia sa ukáže v jeho profile. Označovanie značiek a biznis profilov si zas obľúbili módne blogerky, ktoré takto svojich odberateľov ľahko odkážu na predajne s najnovšími outfitmi.

Vyhladavanie podľa lokality na Instagrame

Správy

Instagram už môžete využiť aj na neverejné chatovanie. Stačí kliknúť na ikonu lietadla vpravo hore. To sa hodí vo chvíľach, kedy niektoré informácie nechcete zverejniť pre všetkých svojich odberateľov.

Pomocou správ môžete svojim známym posielať aj posty alebo Stories, ktoré vás na Instagrame zaujmú. Je totiž plný pekného oblečenia, dobrého jedla a milých zvieratiek.

Stories a živé videá

Zatiaľ poslednou veľkou novinkou rýchlorastúcej sociálnej siete sú Stories a živé videá. Ide o krátke niekoľkosekundové príbehy, ktoré na sieti vydržia presne 24 hodín. Ich zámerom je dokumentovanie zaujímavých momentov alebo odkazov, ktoré zažijete a chcete sprostredkovať vašim priateľom. Instagram ich zobrazuje v podobe bubliniek vo vrchnej časti zoznamu príspevkov. Tu sú určite obľúbenejšie, než napríklad vo Facebook Messengeri.

Stories a živé videá na Instagrame

Aj tieto krátke príbehy môžete najnovšie posielať známym. Alternatívou k nim sú živé videá, pomocou ktorých sa k svojim odberateľom budete môcť prihovárať v reálnom čase. Na Instagrame tiež zostanú uložené presne jeden deň. Tak čo, ktorá je tá vaša obľúbená funkcia Instagramu?

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google