K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Instagram má novinku. Vložte do jedného postu až 10 fotografií a videí

Instagram, jedna z najrýchlejšie rastúcich sociálnych sietí, prináša výraznú novinku. Na smartfóny s Androidom a iPhony či iPady s iOS prichádza aktualizácia, ktorá používateľom umožní vložiť do jedného postu viac fotografií a videí naraz.

Doteraz zaberal jeden záber (samozrejme s neodmysliteľnými hashtagmi) jedno políčko vo vašom profile. Ak ste pridali viac fotografií, vašim priateľom a followerom sa zobrazili tesne za sebou. Veľa obrázkov z jedného výletu tak mohlo zahltiť ich časovú os.

Instagram novinka umožnuje pridať až 10 obrázkov alebo videí do jedného postu

Teraz sa vľavo dole zobrazí ikona, ktorá vám umožní vybrať z galérie vášho mobilu až 10 snímok alebo videí. Poradie, v akom ich označíte, bude aj poradím, v akom sa zobrazia vo vašom profile. Avšak až po rozkliknutí nového "albumu".

Každú fotografiu budete môcť upraviť niektorým z filtrov, tak ako ste boli zvyknutí aj doteraz. Zábery a videá v novom albume zatiaľ budú môcť byť iba štvorcové a s jedným spoločným popisom. S formátom 1:1 celý Instagram začínal, neskôr pribudlo vyššie rozlíšenie a možnosť fotku orezať ľubovoľným spôsobom.

Na Instagrame môžete po novom scrolovať až 10 obrázkov a videí v jednom poste

Ak si pri niektorom obrázku v profile všimnete ikonu štvorcov, budete vedieť, že ide o titulný obrázok k novovytvorenému albumu. Na časovej osi (karte domov) budú albumy znázornené bodkami ukazujúcimi poradie fotografie v sérii.

Aktualizácia by už mala byť dostupná pre Android. Slovenský App Store pre iOS by sa mal dočkať v najbližších hodinách.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google