K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Hudobné leto, ako sa patrí! 7 appiek na dokonalý hudobný zážitok

Na Pohodu, Grape či iné letné festivaly tento rok budete musieť zabudnúť. Ich konanie stále neumožňuje situácia okolo nového koronavírusu, kvôli ktorému je zakázaná organizácia podujatí s veľkým množstvom návštevníkov. 

Život bez hudby si však dokáže predstaviť len málokto a vaši obľúbení interpreti rozhodne nezaháľajú.

Ich nové albumy teda musíte objavovať sami. Našťastie, existuje veľa aplikácií, ktoré vám k tomu pomôžu. Tieto by vo vašom mobile určite nemali chýbať.

Shazam - spoznajte každý song

Koľkokrát sa vám už stalo, že ste počuli pieseň, ktorá sa vám okamžite zaryla do hlavy, no absolútne ste netušili, ako sa volá a neexistovala žiadna šanca pustiť si ju znova?

Ak si do mobilu nainštalujete Shazam, máte po problémoch. Dokáže totiž použiť mikrofón vo vašom zariadení a už podľa krátkej ukážky okamžite nájde názov skladby s mimoriadne vysokou úspešnosťou. 

Funguje na piesne z rádia, reklám alebo filmov, a to aj pri pomerne vysokom ruchu v okolí. Ide skrátka o niečo, čo musí mať v zálohe každý. 

Shazam

Shazam pre Android a iOS.

Musixmatch a Genius - pospevujte si texty spolu s hudbou

Tieto appky vám pomôžu, ak už skladba hrá, no vy by ste si chceli pospevovať správny text, aby ste si pred kamošmi neurobili hanbu. Obe totiž dokážu nájsť text k ľubovoľnej piesni vo vašom repertoári.

Musixmatch má oveľa prívetivejšie rozhranie a dokáže automaticky rozpoznať aj hudbu, ktorú si do slúchadiel práve púšťate cez Spotify, Genius má zas trochu väčšiu databázu, ale pracuje iba s Apple Music alebo automatickým rozpoznávaním skladby cez podobné algoritmy ako Shazam. 

Lyrics k piesni

Musixmatch pre Android a iOS, Genius pre Android a iOS

Last.fm - štatistiky pre fanatikov

Kultový portál Last.fm stále žije! Aplikáciu pre mobil je možné prepojiť s vaším kontom na Spotify alebo Apple Music tak, aby následne počítala počty prehratí každej jednej skladby.

Kedykoľvek sa tak budete môcť dostať ku štatistikám, vďaka ktorým zistíte, že ste si nový album svojej kapely pustili už 23-krát. 

Čísla ale majú aj ďalší rozmer. Last.fm totiž dokáže na základe toho, čo počúvate, odporúčať novú hudbu presne podľa vášho gusta a rozšíriť vám tak obzory.

Last.fm

Last.fm pre Android a iOS.

Spotify, Apple Music alebo Tidal

Zabudnite na kopírovanie hudby do mobilu, dnes už hrajú prím streamovacie služby, kde je databáza piesní prakticky nevyčerpateľná a rýchlo sa tam objavia aj najnovšie albumy.

Je len na vás, či sa rozhodnete pre Spotify, Apple Music, Deezer alebo prípadne YouTube Music. Všetky stoja len pár eur mesačne a určite sa oplatia. 

Alternatívou pre fajnšmekrov však môže byť Tidal. Ten si totiž zakladá na tom, že stream dostanete v Hi-Fi kvalite a pracuje s formátom FLAC. Tidal je však pomerne drahý, stojí takmer 20 eur mesačne a pokiaľ nemáte lepšie slúchadlá, rozdiel asi nespoznáte. 

Spotify

edjing Mix - staňte sa DJ-om

A čo takto stať sa DJ-om a vytvárať si vlastnú hudbu? Aplikácie edjing Mix má prístup k miliónom skladiem z Deezeru alebo Soundcloudu, no pochopiteľne do nej dokážete pridať aj vlastné súbory.

Na displeji potom ovládate všetky efekty, sample a rýchlosť prehrávania, takže si po troche experimentovania rýchlo a ľahko vytvoríte vlastné portfólio, s ktorým možno následne prerazíte aj do sveta diskoték a získate večnú slávu.

DJ

edjing Mix pre Android alebo iOS

Ako si však hudbu užívať celé leto až do nekonečna? S nekonečnými dátami od 4ky len za 14 eur mesačne sa o to, koľko dát presurfujete, naozaj báť nemusíte. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google