K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Halloween je tu! 6 strašidelných fil​​mov a seriálov pre tú správnu atmosféru

Síce ho môžete považovať za americký výmysel, no Halloween je sviatok, ktorý sa už začína udomácňovať aj u nás. Hoci deti nechodia od domu k domu a nezbierajú sladkosti, vyrezávanie tekvíc a tématické strašidelné párty možno v najbližších dňoch absolvujete aj vy.

Na najstrašidelnejšie sviatky reagujú aj streamovacie služby, ktoré majú v ponuke naozaj dosť desivých hororov či dokonca skutočných príbehov, ktoré vám môžu poriadne rozhodiť spánok.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Netflix)

Seriál podľa skutočných udalostí sa stal okamžite po premiére na Netflixe absolútnym hitom. 

Desať častí vás vám predstaví Jeffrey Dahmera, amerického sériového vraha, ktorý zavraždil minimálne 17 mladých mužov medzi rokmi 1978 až 1991. Asi tušíte, že išlo o mimoriadne brutálne činy, no v seriáli takmer žiadne prvoplánové explicitné scény neuvidíte.

To však neznamená, že mu to uberá na desivosti. Práve naopak, pohľad do mysle vraha, ale aj na zlyhania systému, je o to silnejší. Hit Dahmer sa vraha nesnaží nijako glorifikovať, no napriek tomu vzbudil celosvetový ošiaľ a nemálo kontroverzií napríklad kvôli tomu, že autori nijako neupozornili rodiny obetí, že bolestivú tému znova otvoria. Vy si však môžete urobiť vlastný názor. 

The Watcher | Vidím Vás (Netflix)

Scenáristi Ryan Murphy a Ian Brennan majú na Netflixe okrem vyššie spomenutého Dahmera aj ďalší hororový hit – novinku The Watcher, ktorá aktuálne dominuje aj slovenskému rebríčku najsledovanejších noviniek tejto streamovacej služby.

Z temných barov a uličiek vás presunie do života do života rodiny, ktorá sa konečne presťahuje do vysnívaného domu. 

V dome sa však začnú diať naozaj zvláštne veci, ktoré rozhodne nie sú žiadna náhoda, “The Watcher” totiž rodine posiela aj výhražné listy priamo do schránky. 

Tento 7-dielny seriál nemá zďaleka tak dobré hodnotenia, no odsýpa poriadne rýchlo a pokiaľ ste fanúšikom hororov či britskej herečky Naomi Watts, nenechajte si ho ujsť. 

Hocus Pocus a Hocus Pocus 2 (Disney+)

Ak hľadáte niečo, na čo sa môžete pozerať aj s deťmi, zamierte na Disney+. Ten ponúka starší film z roku 1993 o troch čarodejniciach, ktoré skončili tak, ako väčšina čarodejníc v stredoveku.

O 300 rokov neskôr sa však v prvom Hokus Pokus prebúdzajú k životu nešťastným zapálením sviečky, pričom si môžete byť istí, že tieto čarodejnice, na čele so Sarah-Jessicou Parker ešte pred jej slávnou úlohou v seriáli Sex v meste, nie sú ani náhodou tie dobré. 

Hokus Pokus 2 Disney natočil o 29 rokov neskôr, ale s pôvodným triom hlavných postáv, ku ktorým sa teraz pridávajú tri mladé študentky. Aj im pôjde o život, no film je mixom hororu, Harry Potterovskej fantasy, komédie aj romancy, takže ho môžete zobrať ako oddychovku na jeden večer. 

What We Do in the Shadows | Čo robíme v temnotách (HBO Max)

Veríte na upírov? Oni totiž skutočne existujú! Aspoň podľa fiktívneho dokumentu, ktorý o týchto strašiakoch pijúcich krv ponúka HBO Max. 

Respondentom je dokopy viac než 9000 rokov a oproti časom legendárneho Drakulu sa ich postavenie v spoločnosti výrazne zhoršilo. Týto štyria žijú spolu v jednom byte na Novom Zélande, teda pomerne ďaleko od Transylvánie.

Riešia pomerne bežné problémy, zvykajú si na moderné technológie a snažia sa začleniť do spoločnosti. Chcete vidieť, ako im to ide? Vzhľadom na to, že streamovacia sluźba HBO má už štyri série týchto krátkych cca. 20-minútových príbehov, rozhodne nebudete jediní.

Halloween (séria filmov na Apple TV+)

Texaský masaker motorovou pílou, Piatok 13. alebo Vreskot – to všetko sú zástupcovia žánru tzv. Slasher filmov. Nedávajú vždy zmysel, hlavní hrdinovia sú trocha hlúpi a temný záporák vraždí ako na bežiacom páse všetko a všetkým, čo mu príde pod ruku. 

Apple TV+ ponúka celú sériu filmov s príznačným názvom Halloween, ktorý sleduje besnenie Michaela Myersa. Začína originálnym filmom z roku 1978, pokračuje Halloweenom II a mnohými ďalšími, už menej vydarenými iteráciami. 

V tomto období roka, ako podkres k halloweenskej párty to pravé!

Medvedík Pú: Krv a med

Že tvorcom halloweenskych hororov nie je nič sväté, dokladá najnovší “príbeh” milého Medvedíka Pú, na ktorom mnohí z nás vyrastali.

Lenže prvá hnika o milom mackovi vyšla uź v roku 1926 a na základe zákonov v USA tak už Disney nevlastní výhradné práva na túto postavu.

Tvorcovia hororov neváhali a natočili ďalší krvák, v ktorom sa Pú z nedostatku medu zbláznil. Toto rozhodne nie je rozprávka pre deti, no premiéru má mať až 4. novembra a je otázne, či sa vôbec dostane do kín, alebo po ňom siahne nejaká streamovacia služba.

Halloweenske horory a hity so 4kou

Aby každý člen rodiny mohol bez obmedzení na Netflixe, HBO Max, Disney+ či Apple TV+ sledovať to, na čo má práve chuť, potrebuje rýchly optický internet od 4ky.
Ponuku slovenských a českých TV staníc vám zas sprístupní aplikácia 4ka TV pre Android, iOS alebo smart televízory. S digitálnou TV od 4ky môžete sledovať 111+ TV staníc - či už v pohodlí svojej obývačky, alebo na cestách cez mobil alebo počítač. So 7-dňovým základným TV archívom zadarmo už nikdy nezmeškáte svoje obľúbené filmy alebo seriály.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google