K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Čo všetko dnes dokáže nahradiť mobil?

Mobilné telefóny sú stále výkonnejšie, s väčším množstvom funkcií. O mnohých z nich zrejme ani netušíte alebo ste zatiaľ nemali možnosť naplno ich využiť. Smartfón sa pritom zíde úplne všade. Na dovolenke, počas prechádzky v lese alebo vo chvíľach, kedy by ste si chceli skrátiť čakanie na vlak či u lekára.

Jedno tenké zariadenie vo vrecku spríjemní a uľahčí život, ale tiež nahradí množstvo ďalšej drahej elektroniky. Čo všetko môžete vďaka modernému mobilu odložiť alebo úplne predať?

Fotoaparát a videokamera

Priaznivci zrkadloviek sa s vami môžu pohádať na život a na smrť. Malý objektív mobilu zrejme nikdy nedosiahne kvalitu záberov zo zrkadlovky za niekoľko tisíc eur, ale… bude vždy po ruke! Ako často so sebou nosíte klasický fotoaparát? Mobilom zachytíte každý jeden západ slnka alebo prechádzku s vaším dieťaťom.

Pokiaľ snímky nechcete zväčšovať a tlačiť až na veľkosť bilboardu, nižšia kvalita váš trápiť vôbec nemusí. Naopak, vďaka internetu môžu byť zábery z dovolenky okamžite na Facebooku alebo v e-mailovej schránke vašich najbližších. Fotoaparát a videokamera

Navigácia do auta

Kedysi sme pri cestách do zahraničia na odpočívadlách študovali klasické papierové mapy, neskôr na čelné sklo auta upevňovali GPS navigácie. Teraz všetko zvládne tá správna aplikácia priamo v mobile.

Napríklad s aplikáciou Waze a novým dátovým paušálom TO. od 4ky budete mať neustály prehľad o dopravnej situácii okolo vás. Vyhnete sa všetkým dopravným zápcham a nehodám. Neustály prístup na internet môžete mať vďaka mobilnému internetu už od jedného eura.

Navigácia do auta

Herná konzola

Ak si nepotrpíte na najnovšie akčné strieľačky s tou najlepšou grafikou, veľa zábavy ponúkne aj obrazovka vášho mobilu. Mnoho hier z Google Play či App Store môžete mať úplne zadarmo. Tie najvydarenejšie sú síce platené, ale stále stoja len zlomok ceny titulov na PC, Xbox či PlayStation.

Dotykový displej a pohybové senzory prinášajú zaujímavé spôsoby ovládania. Pretekárske auto môžete šoférovať otáčaním mobilu namiesto volantu. Ak však preferujete klasiku, existujú ovládače v tvare klasického gamepadu. Tie k svojmu smartfónu ľahko pripojíte. Fajnšmekri môžu obraz z displeja zdieľať na obrazovku veľkého televízora v obývačke pre najlepší zážitok.

Herná konzola

MP3 prehrávač alebo domáce kino

Do vnútornej pamäte vášho mobilu si môžete uložiť všetky piesne, ktoré by ste si nahrali do obyčajného MP3 prehrávača. Vďaka streamovacím službám Spotify, Deezer alebo Google Music a internetu ale môžete počúvať aj to, čo vo svojej diskografii nemáte.

Akýkoľvek žáner, na ktorý práve máte náladu, si jednoducho pustíte z takmer nekonečných virtuálnych knižníc. Podobné je to s filmami. Netflix dokáže preskočiť nudné záverečné titulky, takže seriálovým maratónom nebude nič brániť. 

Tabule s odchodmi vlakov a autobusov

Verili by ste, že cestovné poriadky patria k vôbec najčastejšie vyhľadávanému obsahu na internete? Odchody autobusov si už nemusíte opisovať na papierik alebo hľadať deň dopredu. Mobil ukáže vždy platný grafikon a naplánuje tú najefektívnejšiu cestu. V prípade vlakov aj s aktuálnym meškaním.

Dopravné spoje

 

Peňaženka s hŕbami vernostných kariet

Ak chcete nejaké peniaze ušetriť, pravdepodobne v peňaženke nosíte rôzne vernostné karty. Jednu z čerpacej stanice, druhú do drogérie, ďalšie pre nákup v supermarkete.

Vyskúšajte niektorú z aplikácii, ktoré ich dokážu zosnímať a uložiť priamo do mobilu. Apple má svoj Wallet priamo v operačnom systéme, takže na iPhony nič sťahovať nemusíte.

 

Peňaženka a vernostné karty

 

Množstvo malých predmetov v kabelke

Zabúdať nesmieme ani na funkcie, ktoré nájdeme v každom mobile priamo od výrobcu. Nechýba zápisník na všetko možné, kalendár nahrádzajúci diár alebo kompas pre určenie svetových strán v teréne.

Mno smartfónov ponúkne tiež FM rádio, snímač tepovej frekvencie alebo aspoň sledovanie počtu krokov, ktoré počas dňa spravíte.  

Počítač alebo notebook

Záverečný tip určite nebude pre každého. Aspoň časť z nás ale doma počítač vôbec nepotrebuje. Vyhľadávanie informácií na internete, počúvanie hudby alebo sledovanie filmov? To všetko zvládne aj váš mobil. Po prepojení s veľkým televízorom alebo výkonnými Bluetooth reproduktormi nepoznáte žiadny rozdiel.

Starú dobrú klávesnicu musia mať snáď len študenti a nešťastníci, ktorí si prácu berú domov.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google