K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Čo pod stromček? Tipy na darčeky pre celú rodinu

December je už v plnom prúde. To znamená, že sa chcete vyhnúť preplneným obchodom alebo stresu z toho, či to k vám kuriér stihne ešte pred Štedrým dňom, všetky darčeky by už mali odpočívať zabalené niekde v skrini.

Nie? Alebo dokonca ani neviete, čo kúpiť vašim najbližším? Máme pre vás pár tipov, ktoré by vás na poslednú chvíľu mohli inšpirovať. 

Čistička vzduchu a domáci pomocníci pre zdravší život

Takmer každý dnes pozerá na kvalitu potravín a zloženie toho, čo jeme. Nemenej dôležitý je však aj vzduch, ktorý dýchame. Prach a robí problémy alergikom a zvyšky z kúrenia drevom úplne všetkým – to všetko je v sychravom zimnom prostredí riziko pre vaše zdravie. 

Čistička vzduchu je tak dnes prakticky povinnosť. Vybrať si môžete modely od Xiaomi, Philips, Stadler Form, Rohnson či ďalších, venujte však pozornosť ich výkonu, respektíve do akej veľkej miestnosti (v m2) ju výrobca odporúča. Tie najschopnejšie začínajú od približne 150 eur

Ak chcete mať doma čo najväčšiu pohodu, môžete si obývačku doplniť aj zvlhčovačom vzduchu ktorý môže byť najmä v prípade, že kúrite klasickými radiátormi, extrémne suchý. Hodnoty pod 30 % poškodzujú sliznicu nosa a sú doslova rajom pre rôzne vírusy, nehovoriac o tom, že sa doma budete cítiť chladnejšie a na kúrení miniete o pár eur viac. Zvlhčovač pre jednu bežnú miestnosť kúpite od 30 do 50 eur.  

Smart darčeky pod stromček

Mimochodom, kúrenie – v časoch, kedy sa každý na energiách snaží ušetriť, môže byť ideálny čas na výmeniu klasických termostatických hlavíc za tie smart, ktoré radiátory priškrtia automaticky, napríklad ak nie ste doma. 

Poobzerajte sa po hlaviciach Netatmo, Hama, Tesla ci Danfoss – je len na vás, koľko chcete investovať a ako prepracovanú mobilnú appku potrebujete. 

Celú rodinu určite poteší aj robotický vysávač, keďže niektoré modely dnes už dokážu okrem zbierania špiny a zvieracích chlpov aj mopovať. Bežne ich zoženiete od 200 do 300 eur, modely s pokročilejšou navigáciou a obchádzaním prekážok stoja aj dvoj či trojnásobok.

Poriadny darček pre športovcov

Čím spravíte radosť tínedžerovi, ktorý trávi každý deň v posilňovni, alebo aktívnemu športovcovi, ktorý si nevie predstaviť víkend bez bežeckého alebo cyklistického tréningu?

Zrejme vás ako prvé napadli športové hodinky – tie však už pravdepodobne má. Dobrým tipom preto môže byť masážna pištol. Tie moderné nie sú žiadnou hlúpou hračkou z teleshopingu, ale práve naopak, takmer profesionálnym pomocníkom pri regenerácii a zmiernení “svalovice”.

Masážne hlavice prenikajú niekoľko centimetrov do svalov podobne, ako ruky skúseného maséra, no s týmto gadgetom ušetríte čas aj peniaze za pravidelné sedenia s odborníkom. Vojdete sa aj do 70 eur, čo sú dve bežné masáže u profíka. 

Masážna pištoľ

Ozvučte si svoju domácnosť aj inteligentne

Kto by nemal rád svoje obľúbené piesne pekne nahlas? Zabudnite na klasické Bluetooth reproduktory, ktoré sú vhodnejšie skôr na výlet a do stanu, ako do obývačky, kde budú večne vybité. 

Blízkym môžete radšej darovať reproduktory, ktoré sa napájajú z klasickej zásuvky a bývajú kombinované so službami niektorých smart asistentov Siri, Google alebo Alexa

Hlasové vyhľadávanie informácií poslúži napríklad, keď potrebujete vedieť, aké je práve počasie, no pri obliekaní nemáte čas pozerať do telefónu. Rovnako dokážete nastaviť časovač pri varení alebo zavolať svojim blízkym. 

Reproduktory Google Home, Amazon Echo alebo HomePod od Apple však poslúžia aj ako ovládacie centrum, na ktoré potom začnete napájať všetky ostatné svoje smart zariadenia – od už spomenutých termostatov, cez kamery, žiarovky alebo klimatizáciu. 

Smart reproduktor

Netflix aj šport na novej obrazovke

Na Vianoce mnohí siahnu aj po väčších investíciách. Napríklad po televízore, ktorých uhlopriečky stále rastú, takže čo vám bolo priveľké pred 5 rokmi, možno dnes sadne úplne presne.

Portál Rtings.com vám pomôže kalkulačkou, podľa ktorej si napríklad čoraz populárnejšiu 65-palcovú uhlopriečku môžete dovoliť už v prípade, že sa na obraz pozeráte z 2,74 m vzdialenosti.

Výber nového televízora je však poriadna alchýmia. Mal by mať minimálne 4K rozlíšenie a smart operačný systém, vďaka ktorému doň dostanete Netflix, HBO Max alebo appku pre digitálnu 4ka TV so všetkými slovenskými a českými TV stanciami. 

Obzerať sa však môžete aj po konektivite s Google Chromecast alebo Apple AirPlay, ak chcete bezdrôtovo prenášať obraz priamo zo svojho počítača či mobilu.

V kategórii 65” sa razom môžete prehupnúť aj cez 1000 eur, v závislosti na zvolenej zobrazovacej technológii. LED modely ako od TCL65P635, Samsung UE65AU7022 alebo Hisense 65A6EG sa však zmestia pod šesť stoviek. 

TV pod stromček

K smart pomocníkom poriadny internet

Väčšina z týchto darčekov umožňuje vzdialené ovládanie z mobilu, alebo ponúka obsah z internetu.

Váš dom či byt teda bude potrebovať poriadne rýchle a stabilné internetové pripojenie. Optický internet od 4ky s rýchlosťou až 1000 Mbit/s môžete mať už od 11 eur mesačne

Vaša domáca Wi-Fi s ním zvládne mobily, tablety aj počítače všetkých členov rodiny.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google