K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Chcete späť fotografie zo svojho Instagramu? Stiahnite si všetky naraz

Ak Instagram používate naozaj aktívne, vo svojom účte máte už niekoľko desiatok fotografií. Zväčša pôjde o tie najlepšie selfies, zábery z dovoleniek alebo viac či menej podarené umelecké kompozície.

Odporúčame vám odkladať si všetky zábery v čo najvyššom rozlíšení. Ak sa obávate, že vám fotografie úplne zaplnia pamäť smartfónu, naučte sa pracovať s bezplatným a hlavne neobmedzeným cloudovým úložiskom Google Fotky.

Spomienky sa však strácajú a úložiská mobilov mažú, ak potrebujeme priestor na novú aplikáciu či hru. Instagram vám preto teraz umožní stiahnuť si všetky vaše fotografie naraz.

Ako na to?

Funkcia pravdepodobne už čoskoro pribudne aj do aplikácií pre Android a iOS, no kedže bude pošta z Instagramu okrem obrázkov obsahovať aj kompletné údaje o tom, koho sledujete, kto sleduje vás a históriu vašich nezmazaných konverzácií, odporúčame ju spravovať v počítači.

Vo svojom prehliadači (na PC alebo v mobile) otvorte odkaz https://www.instagram.com/download/request/. Pravdepodobne sa otvorí okno požadujúce vaše prihlasovacie údaje. Vyplňte ich.

Instagram stiahnutie fotografií

Instagram si následne vypýta e-mailovú adresu, na ktorú chcete dostať upozornenie, že je všetko pripravené. Najjednoduchšie bude potvrdiť tú, ktorú ste vypĺňali už pri registrácii.

Pamätajte, že spracovanie snímok môže trvať až 48 hodín, no ak nepatríte k tým naozaj najaktívnejším používateľom s tisíckami fotografií, nemali by ste čakať dlhšie než 15 minút. Po nich vám príde potvrdzujúci e-mail s odkazom na rovnakú položku v nastaveniach Instagramu, odkiaľ si už ľahko stiahnete .zip súbor s kompletnými dátami.

Instagram stiahnutie fotografií

Môže mať niekoľko stoviek megabajtov. Fotografie však budú zoradené v prehľadných priečinkoch podľa dátumu ich pôvodného zverejnenia vo vašom profile.

Pamätajte, že Instagram vaše fotografie neukladá v pôvodnom rozlíšení. Obrázky tak budú mať maximálne rozmery 1080 x 1080 bodov, Full HD videá si zas stiahnete vo formáte s 1080 x 607 pixelmi.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google