K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

BeReal: Nová sociálna sieť, ktorá stiera faloš

Sociálne siete čoraz častejšie vnímame negatívne. Mali nás spájať s rodinou a priateľmi alebo ponúkať nové informácie. Realita však často vyzerá úplne inak. 

Z komentárov srší nenávisť, Facebook, Instagram či TikTok nás okrádajú o hodiny denne a ponúkajú plno clickbajtov, dezinformácií či aspoň umelých “dokonalých” fotografií, ktoré u časti ludí vyvolávajú závisť a depresie. 

Jedna “nová” sociálna sieť to však chce všetko zmeniť. Poznáte BeReal dostupné pre Android alebo iOS?

Žijeme v časoch, kedy chceme naspäť skutočnosť?

Najzaujímavejšie je, že francúzska BeReal nie je vôbec žiadnou novinkou. Existovať začala už v roku 2020. V posledných týždňoch však raketovo nabrala na popularite a určite to nebude žiadna náhoda. 

Ľudí, ktorým prekáža falošnosť celebritných záberov prehnaných Photoshopom a vysmiati influenceri v ich naoko dokonalých životoch, totiž láka, že BeReal je úplným opakom. 

Predstavte si, že vám náhodne počas dňa príde notifikácia s výzvou odfotiť to, čo práve robíte. Hneď. BeReal vám totiž dá len 2 minúty.

BeReal

Žiadny špičkový makeup, žiadne rozmiestňovanie svetiel. Len skutočnosť, ktorá môže byť aj nudná a počas pracovného dňa u všetkých veľmi podobná. 

BeReal mala na konci leta 10 miliónov používateľov ktorí ju zapínali každý deň. Približne dvojnásobok ju používa aspoň niekoľkokrát za mesiac. Jasné, Facebook rovnaké údaje počíta na miliardy ľudí, no BeReal je len na začiatku, zaujal množstvo investorov a mieri nahor. 

Jedným z jej tvorcov je Alexis Barreyat, bývalý zamestnanec známej a úspešnej firmy GoPro. 

Len jeden pokus

Notifikácia s dvojminútovým oknom je poslaná všetkým používateľom na svete v rovnaký čas. Fotografie sú pritom zachytávané predným aj zadným foťákom súčasne a nemôžu mať žiadne filtre.

Používateľ pritom dostane len jeden pokus na vymazanie záberu a zmenu kompozície.

BeReal

Keďže je po dvoch minútach hotovo, BeReal tak podľa niektorých názorov zároveň bojuje aj so závislosťou na sociálnych sieťach. To však nemusí byť úplne pravda, aj tu totiž nájdete kartu Discovery ktorá vám počas dňa umožní dlhé minúty skrolovať zábermi ostatných ľudí z celého sveta. 

Pozor tiež na to, že spolu s BeReal môžete zdieľať aj svoju, hoci len približnú, polohu. Tipneme si, že potrvá len pár týždňov, kým tento fakt prinesie prvé problémy. Buďte teda opatrní a zvážte, či zdieľanie lokality vôbec povolíte, alebo nie.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google