K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Apple sa vracia do hry. Začína predávať trio nových iPhonov pre tento rok

Pravého fanúšika Apple produktov nezaujíma žiadny nový smartfón od Samsungu,Huaweiu či ktorejkoľvek inej značky. Dôležitým termínov v kalendári je vždy až september. Práve na konci leta totiž pravidelne prichádzajú nové iPhony.

iPhone 11 - “lacná” verzia pre študentov a nenáročných

Samozrejme, ceny prémiových zariadení s jablkom v logu nikdy neboli nízke, no k priaznivejšej politike je kvôli klesajúcim predajom tlačená aj firma Tima Cooka.

Za 799 eur preto bude dostupná základná verzia 6,1-palcového iPhonu 11 v niektorej zo šiestich pastelových farieb.

iPhone 11

Ak dokážete prekusnúť nižšie rozlíšenie displeja, bude to ideálny spoločník na najbližšie dva až tri roky. Poháňa ho totiž rovnaký mimoriadne výkonný procesor Apple A13 Bionic, ktorý nájdete aj v dvojici drahších modelov.

Hlavnou novinkou je však vylepšený 12-megapixelový fotoaparát, ku ktorému pribudol aj čoraz populárnejší širokouhlý objektív. Ten vám teraz umožní zachytiť viac priateľov na fotkách skupiniek, fotiť širšie krajinky alebo sa viac pohrať so zábermi z interiérov.

Za zmienku stojí aj o hodinu dlhšia výdrž, než mal vlaňajší rekordér iPhone XR.

iPhone 11

V základe dostanete 64 GB úložisko a vodeodolný mobil s podporou bezkontaktných platieb cez Apple Pay. Za 128 GB verziu si priplatíte na 849 eur a 256 GB stojí 969 eur.

iPhone 11 Pro a 11 Pro Max - to najlepšie, čo Apple dokáže

Tá pravá pozornosť sa však sústredí na dvojicu vlajkových modelov - kompaktný 5,8-palcový iPhone 11 Pro a ultimátny 6,5-palcový iPhone 11 Pro Max.

Ten sľubuje až o 5 hodín dlhšiu výdrž než iPhone XS Max z roku 2018, no jeho hmotnosť narástla na úctyhodných 226 gramov. Nebude tak do každého vrecka a jeho cena nie je tým hlavným dôvodom.

iPhone 11 Pro

Pro-čkové iPhony k novému širokouhlému fotoaparátu pridávajú aj starý známy teleobjektív s 2-násobným priblížením, zvláštne dizajnovaná “trojplatnička” na chrbte tak na sociálnych sieťach schytala údiv aj množstvo vtipov.

Na výber však budú rovno štyri farebné verzie. Okrem čiernej a bielej aj luxusne pôsobiaca zlatá či unikátna polnočná zelená, takže v niektorých sa vám možno zadná časť noviniek tvorená jedným kusom skla bude aj páčiť.

Ak vám teda vzhľad iPhonu 11 Pro a 11 Pro Max vyhovuje, zvyšok už bude len potvrdením toho, prečo sa kúpa noviniek oplatí.

Ultrajemné rozlíšenie displeja, spoľahlivé Face ID chrániace vaše dáta aj platobné karty a ešte lepšie 4K videá a nočné fotografie sú príjemnou evolúciou, ktorá možno na výmenu nenaláka majiteľov vlaňajších iPhonov, no tí so staršími modelmi majú opäť dôvod, prečo sa na konkurečné značky naďalej ani nepozerať.

iPhone 11 Pro (64 GB) bude stáť 1 149 eur, iPhone 11 Pro Max (64 GB) zas 1 249 eur. 

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google