K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako vybrať ideálny mobil na leto? 6 tipov pre správnu voľbu

Rozmýšľate nad novým smartfónom? Teraz je ten správny čas! Veď kedy využijete nový mobil s dlhšou výdržou batérie a oveľa lepším fotoaparátom, ak nie v čase dovoleniek, stanovačiek a výletov do prírody? 

Pozreli sme sa na tie najlepšie modely pre každý rozpočet.

Špičkové smartfóny s najlepšími funkciami

V žiadnom výbere toho najlepšieho nesmie chýbať mobil s logom Apple. Aktuálny rad iPhonov prichádza hneď v niekoľkých verziách a je len na vás, či preferujete kompaktnejšie rozmery “do ruky”, alebo veľký displej a čo najviac funkcií. 

iPhone 13 4ka

iPhone 13 vám ponúkne 6,1-palcový displej a dvojicu fotoaparátov – ten klasický a širokouhlý pre parádne fotografovanie krajiniek a skupiniek s kamošmi, aby sa do jedného záberu zmestili úplne všetci.

“Vylepšený” iPhone 13 Pro k tomu pridáva aj tretí teleobjektív s 3-násobným zoomom (takže žiadna pamiatka nebude príliš ďaleko), režim makro a displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, čo ocenia nielen hráči, ale bežní používatelia vďaka plynulejšiemu skrolovaniu webstránok alebo posúvaniu obsahu sociálnych sietí. 

Za bežnú “trinástku” dáte asi 815 eur, model Pro tesne podlezie 1 100 eur. Komu by tento výber nestačil, ešte je je tu aj väčší model Pro Max a menší iPhone mini.

Vylepšite svoje dovolenkové zábery

Dávate radšej prednosť Androidu? V prípade najnadupanejšieho Samsungu príliš neušetríte, práve naopak. Séria S22 začína na cene 849 eur.

Mobil na fotenie Samsung Galaxy S22

Ponúkne však rovno tri objektívy a jednu unikátnu funkciu, ktorá sa pri fotografovaní preplnených pamiatok naozaj hodí. Želali by ste si, aby z vašej fotky pri šikmej veži v Pise zmizli otravní cudzí turisti? Žiadny problém, výrobca sľubuje, že “rušivé elementy” v podobe ľudí alebo objektov vymaže potiahnutím prsta!

Aby mobil nikdy neskončil vybitý

Na dovolenke síce určte radšej ako mobil držíte dobrú knihu, alebo si len užívate vzácne chvíle s najbližšími, no stále ide o vašu poslednú záchranu, ktorá vás nasmeruje naspäť na hotel alebo preloží názvy neznámych jedál v jedálnom lístku. 

Dostatok energie si môžete zabezpečiť dvoma spôsobmi – buď si kúpite mobil s poriadne veľkou batériou, alebo aspoň taký, ktorý sa mimoriadne rýchlo nabíja, keď už niekde elektrickú zásuvku nájdete. 

Xiaomi 11T spĺňa dokonca obe požiadavky. Jeho nadpriemerne veľká 5 000 mAh batéria vás rozhodne nenechá v úzkych. No keď už sa tak stane, stačí pripojiť 67-wattovú turbo nabíjačku a na 100 % sa dostanete za neuveriteľných 36 minút. To je jedna talianska kávička s koláčikom v príjemnom prostredí!

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T si teraz môžete objednať aj rovno s paušálom SLOBODA+ alebo SLOBODA DÁTA z nášho e-shopu. Mobil aj s paušálom od 4ky vás tak môže vyjsť len 23,20 eur mesačne a ak si ho objednáte hneď teraz, do dvoch pracovných dní ho máte doma. 

Voľba pre nenáročných

Samozrejme, nie každý potrebuje špičkové funkcie. Najmä starší ľudia pred najnovšími hrami preferujú volania a na dovolenky možno radšej stále nosia samostatný foťák. 

Samsung Galaxy A12 ale uspokojí aj tých, ktorí si na športové aktivity alebo viacdňové výjazdy nechcú brať svoj drahý primárny smartfón, na ktorom je ľúto každého škrabanca.

Stále veľmi slušný foťák a veľký 6,5-palcový HD+ displej však stlačili cenu tak nízko, že v kombinácii so SLOBODOU 100 + a rozložením na 30-mesačných platieb zaň v e-shope 4ky dáte len 13 eur mesačne

Lacný mobil na paušál Galaxy A12

Aby ste svoje cenné dáta a zábery neutopili

Jednou z kľúčových vlastností moderných mobilov je odolnosť voči vode. Nemusí ísť hneď o zábavu v mori alebo nešťastné nehody na bazénoch, niekedy telefón proste zabudnete na terase, keď príde prudký letný lejak. 

Vodeodolný je iPhone aj najvýkonnejší Samsung, ktoré sa nemusíte báť ponoriť ani pod hladinu – avšak pozor, len sladkej vody. Tá morská totiž môže spôsobiť napríklad koróziu nabíjacieho konektora. 

Xiaomi a cenovo dostupná horúca novinka Motorola G62 sľubujú aspoň odolnosť voči striekajúcej vode. Aj tá však bude zodpovednému majiteľovi stačiť. Motorola navyše ponúka silnú 5 000 mAh batériu, trojicu foťákov a cenu na úrovni 249 eur. 

Vodeodolný mobil Motorola G62

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google