K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako preniesť dáta zo starého mobilu do nového?

Všetci si chceme uchovať naše kontakty, obľúbené aplikácie či stiahnuté hry, alebo tiež fotografie a videá. Pravdepodobne si na to budete musieť nájsť jeden voľný večer, no všetko podstatné môžete bezpečne preniesť z jedného telefónu do druhého. Postačí, ak sa budete držať našich tipov.

Výrobcovia na to mysleli za vás

Takmer každý výrobca si uvedomuje, že uľahčiť zákazníkom prechod zo starého mobilu na nový, je tiež v jeho záujme. Pozorne preto čítajte všetky informácie, ktoré displej zobrazuje po rozbalení krabice a prvom zapnutí. Zrejme medzi nimi nájdete aj nástroje, ktoré kopírovanie údajov preberú pod svoje krídla.

Smart Switch

Samsung na to vyvinul aplikáciu Smart Switch. Spustíte ju na novom zariadení a zároveň tohto pomocníka stiahnete aj do svojho starého, ešte nezresetovaného mobilu. Môže pritom ísť o akýkoľvek iný android, alebo dokonca konkurenčný iPhone. Prenos môže prebehnúť cez Wi-Fi v mobile alebo špeciálny USB kábel, resp. tzv. USB-OTG redukciu, ktorými oba smartfóny prepojíte.

Phone Clone

Huawei rovnaké riešenie nazýva Phone Clone. Aplikáciu takisto stiahnete na nový i starý mobil a vzájomne ich prepojíte. V prípade kúpy novej Motoroly hľadajte Motorola Migrate, LG má zas svoj Mobile Switch.

Prenos údajov do nového mobilu

Návod pre milovníkov jabĺk

Skrátka neprídu ani tí, ktorí si kúpili svoj prvý smartfón s nahryznutým jablkom. Apple si pre nováčikov pripravil tento návod. Ak prechádzate z jedného iPhonu na druhý, bude to ešte jednoduchšie. Postačí využívať zálohu cez iTunes alebo iCloud a po zadaní prihlasovacích údajov sa všetko stiahne úplne automaticky.

Ak to nejde samé

Vyššie spomenuté aplikácie by mali preniesť vaše kontakty, fotografie a väčšinou aj aplikácie. Kontakty by ste však nemali ukladať na SIM kartu ako kedysi. Odporúčame ich synchronizovať s vaším Gmail kontom, kde ich nájdete po prechode na nový mobil i po výmene telefónneho čísla.

Fotografie zas môžete ukladať na pamäťovú kartu. Jej preloženie do nového prístroja sa vás tak odbremení od všetkých starostí. Istejšie je však využívanie cloudových úložísk, napríklad aplikácie Google Fotky. Vaše spomienky na dovolenky i chvíle s priateľmi budú v bezpečí aj keď mobil stratíte alebo zničíte.

Google Photos

Pomôžu tiež v prípade, že sa vám po niekoľkých mesiacoch používania minie drahocenné miesto vo vnútornom úložisku. Všetky obrázky budete môcť bez obáv vymazať a začať odznova, keďže budú uložené v bezpečnom virtuálnom trezore.

Android by mal vaše staré aplikácie začať sťahovať už po vyplnení základných prihlasovacích údajov. Ak sa tak náhodou nestane, nájdete ich v obchode Google Play a záložke Moje aplikácie a hry v záložke Knižnica.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google