K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako nájsť lacné a výhodné letenky kedykoľvek a kamkoľvek?

Obdobie dovoleniek sa už síce pomaly končí, no nikdy nie je neskoro zaletieť si do sveta na nejaké pekné romantické alebo dobrodružné miesto. Aby ste sa vyhli zbytočnému stresu pred cestou, je dobré kúpiť si letenky dostatočne vopred a ideálne za čo najnižšiu cenu.

Cestovatelia určite poznajú množstvo cenových porovnávačov, ktoré na základe zadaných kritérií (odlet z bodu A do bodu B, dátum alebo počet prestupov a typ letenky) dokážu vyhľadať ponuky všetkých leteckých spoločností, ktoré do danej destinácie lietajú.

Podobný užitočný nástroj nedávno na Slovenku predstavil tiež samotný Google. Volá sa Google Flights a nájdete ho priamo vo vyhľadávači ako záložku „Lety“ alebo „Letenky“. Služba poslúži aj jazykovo menej zdatným turistom, pretože internetový gigant konečne spustil lokalizovanú verziu aj v slovenskom jazyku. Web google.sk/flights/ zobrazí graficky jednoduchú tabuľku, kam zadáte miesto odletu, príletu a dátum.

Google Lety Flights vyľadávanie lacných leteniek

Posunutím sa nižšie sa vám na obrazovke zobrazia všetky ponuky zoradené podľa ceny, no zvoliť si môžete aj prioritu podľa dĺžky letu,  či iných kritérií.

Poteší  tiež možnosť zapnúť si upozornenia na zmeny, napríklad pokles cien, ktoré vám potom pristanú v e-mailovej schránke.

Google Flights porovnávač a sledovanie cien leteniek

Rovnako dobre by vám mal porozumieť vyhľadávač Google. Do klasického poľa pre kľúčové slová postačí zadať miesto pobytu a slovíčko destinácie, teda napríklad "Korzika destinácie" a zobraziť by sa mali mestá a lokality, ktoré by ste určite nemali obísť.

Pre podrobnejšie plánovanie je určená aplikácia Google Trips pre Android alebo iOS. Tej však zatiaľ slovenčina chýba.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google