K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Ako chrániť mobil priamo na pláži?

Chystáte sa na dovolenku k moru? Potom by ste určite mali porozmýšľať nad ochranou vášho mobilu. V preplnených letoviskách oň môžete prísť kvôli miestnym zlodejom, na pláži a pri bazénoch zas hrozí poškodenie pri kontakte s vodou a pieskom.

Ani vodeodolný smartfón nemusí byť v bezpečí

Sony, Samsung, Apple či ďalší výrobcovia už pri niektorých modeloch ponúkajú ochranu proti vode a prachu. Na krabici hľadajte označenie IP68 alebo podobné. Drobné písmenká v záručných podmienkach však zvyknú uvádzať, že ochrana neplatí pre slanú, teda morskú vodu. Tá obsahuje veľa soli spôsobujúcej koróziu kovových kontaktov a konektorov.

Ak váš mobil ochranu proti vode neponúka, mali by ste ho nechať radšej odpočívať v hotelovej izbe alebo aspoň v taške pekne ďaleko od morských vĺn.

Ani vodeodolný mobil nemusí byť pred slanou vodou a v bezpečíí

obr: sbsmobile.es

Pokiaľ svojho mobilného miláčika naozaj potrebujete mať neustále pri sebe, investujte do niektorého z vodotesných puzdier. Tie jednoduchšie sú vyrobené z tenkej fólie, ktorá umožní ďalej ovládať dotykový displej, drahšie zas presne sadnú okolo okrajov a ponúknu možnosť snímania podvodných fotografií či videí.

Ochrana aj na suchu

Puzdro či obal by ste mali používať aj vtedy, ak zostanete celý deň ležať na lehátku. Zrnká piesku totiž patria k najtvrdším materiálom na svete a dostanú sa úplne všade, aj do vášho mobilného telefónu. Neverili by ste, ako rýchlo môžu poškriabať displej či objektív fotoaparátu. Stačí pár zrniek piesku vo vrecku nohavíc či v taške, ktoré môžu poškriabať mobil aj ešte niekoľko dní po návrate domov. Na svoj mobil preto radšej nalepte aspoň ochrannú fóliu.

Pozor na teplo a slnečné lúče

Vysoké teploty nerobia dobre deťom, starším ľuďom a ani batériám v mobilných zariadeniach. Váš mobil sa môže na slnku veľmi rýchlo prehriať. Ak ste si kúpili nejaký v čiernej farbe, riziko je o to vyššie. Vždy keď môžete, ukryte ho do tašky, do vrecka alebo aspoň pod uterák.

Nenechávajte mobil na slnku, inak hrozí, že sa prehreje

 

Určite by ste sa mali vyhnúť nabíjaniu v dosahu priamych slnečných lúčov a to aj z externých batérií. Tie by ste, podobne ako notebooky a všetku ďalšiu elektroniku nemali nechávať v aute. Batérie odložené pod čelným sklom môžu spôsobiť požiar, no nesvedčia im ani vysoké teploty v batožinovom priestore. Zbytočne znižujú ich životnosť a počet nabíjacích cyklov.

Tašku či ruksak s elektronikou si zo sebou zoberte aj v prípade, že odbehnete na krátky obed a svoje auto vidíte priamo z terasy reštaurácie.

Neobmedzujte sa s telefonovaním domov

Naopak, vôbec sa nemusíte obmedzovať pri telefonovaní rodine, SMS-kovaní alebo využívaní internetu. V 4ke sa naďalej môžete spoľahnúť na jednotnú cenu 4 centy za minútu hovoru, 1 SMS alebo 1 MB prenesených dát v celej Európskej únii. Pre tých, ktorí sa chystajú na dovolenku do niektorej z krajín EÚ, máme pripravený aj dátový balík EÚ Dáta, s ktorým získate 500 MB dát  len za 5 eur na 15 dní.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google