K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

6 super mobilných aplikácií, ktoré si užijete aj na konci leta

Leto už síce končí, no počas neho nabralo na popularite niekoľko aplikácií, ktoré by v žiadnom smartfóne nemali chýbať. Čo teda v posledných týždňoch vystúpalo na vrchol rebríčkov v Google Play a App Store?

1. YouTube Premium - viac hudby aj bez prerušenia reklamou

Aplikáciu YouTube zrejme pozná každý. Nedávno ale na Slovensko prišla možnosť platiť za túto službu 7,19 eur mesačne a využívať v nej program pod názvom Premium. Čo všetko oproti bezplatnej verzii získate?

V prvom rade to bude prehrávanie videí úplne bez reklám, ktoré je inak na mobiloch prakticky nemožné blokovať. Zvuk z hudobných klipov alebo vlogov obľúbených YouTuberov navyše pobeží aj po zhasnutí displeja či prepnutí do inej aplikácie.

Súčasťou balíka je tiež služba YouTube Music Premium, ktorá úspešne konkuruje Spotify alebo Apple Music. Prakticky neobmedzená databáza skladieb už bude niečo, čo vás nad YouTube Premium donúti rozmýšľať, alebo aspoň využiť bezplatnú skúšobnú dobu počas prvých 30 dní.

Aktivácia predplatného YouTube Premium a YouTube Music Premium

YouTube Premium

2. Strava - spoznajte, kadiaľ behajú ostatní športoví nadšenci

Popularita Stravy úzko závisí na počte slnečných dní, kedy sa dá vybehnúť von v bežeckých teniskách alebo sadnúť na bicykel. Septembrový pokles teplôt však možno bude vyhovovať aj tým, ktorí sa radi potia o niečo menej.

Endomondo, Nike+ alebo Runtastic sú všetky na jedno kopyto. Strava sa od nich líši takzvanou heatmapou - zobrazením, kde sú tie najpopulárnejšie cestičky okolo vás vyobrazené rôznymi farbami od tmavej až po tú najjasnejšiu.

Vďaka tomu ľahko zistíte, ktoré trasy sú pre váš šport tie najlepšie a možno na nich po pár dňoch spoznáte aj nejakého nového parťáka alebo parťáčku. O motiváciu navyše! Cyklisti zas využijú segmenty. Krátke úseky, na ktorých sa môžete porovnávať s tými najlepšími.

Strava

Aplikácia Strava pre Android

Aplikácia Strava pre iOS

3. TikTok - zábava nielen pre deti

Ak si myslíte, že svetu sociálnych sietí stále vládne len Facebook, Instagram alebo Snapchat, ste na omyle. TikTok je aktuálne najrýchlejšie rastúcou hviezdou.

Je pravdou, že ho u nás aj vo svete používajú hlavne deti a dospelí si pri väčšine obsahu budú ťukať na čelo, už v nasledujúcich mesiacoch sa to však môže zmeniť.

TikTok je plný videí, kde používatelia spievajú cover verzie známych hitov alebo tvoria zábavné skeče podobne, ako na už zabudnutej platforme Vine. A z tej sa nikto nevysmieval. 

Aplikácia TikTok pre Android

Aplikácia TikTok pre iOS

4. Duolingo - jazyky svojpomocne aj bez kníh

Koľko jazykov vieš… Tým lepšie sa uplatníš v budúcom zamestnaní alebo dohovoríš na dovolenke. Jazykové kurzy nie sú lacná záležitosť a je tak až neuveriteľné, že Duolingo môžeme používať úplne zadarmo.

Lekcie v aplikácii sú urobené lákavou formou a mobil ponúka vety, ktoré sú použiteľné aj v reálnom svete. Aktuálne sa dá zvoliť angličtina, nemčina, francúzština, španielčina, taliančina a množstvo ďalších. 

Za výhodu sa dá považovať aj to, že jazykové kombinácie sú pre Slovákov vždy v pároch. V prípade španielčiny sa tak zároveň používateľ precvičí aj v angličtine. No a ak neviete vôbec nič, dá sa začať angličtinou prekladanou do češtiny. Porovnávanie výsledkov s priateľmi je už len bonus. 

Duolingo

Aplikácia Duolingo pre Android

Aplikácia Duolingo pre iOS

5. EduPage - známky vašich detí pod kontrolou na internete

September je najmä časom návratu do školských lavíc. Od detí sa očakáva svedomité plnenie domácich úloh, od rodičov aspoň občasná kontrola žiackej knižky.

Viaceré slovenské školy začali používať platformu EduPage, ktorá umožní kontrolu všetkého podstatného na internete aj cez mobilnú aplikáciu.

Deti aj rodičia získajú okamžitý prehľad o dochádzke, známkach v žiackej knihe alebo rozvrhu. Táto apka je takmer povinnosť, ktorá vďaka notifikáciám skoncuje s nepríjemnými prekvapeniami na konci roka.

EduPage

Aplikácia EduPage pre Android

Aplikácia EduPage pre iOS

6. Moja 4ka - aktuálna spotreba a všetko pre Štvorkárov v mobile

To najpodstatnejšie o svojom telefónnom čísle vo 4ke síce naďalej nájdete v Mojej zóne, ale cez leto sme pre vás pripravili skratku priamo na jeden dotyk z domácej obrazovky smartfónu.

Moja 4ka

Novú mobilnú aplikáciu Moja 4ka hľadajte v Google Play alebo App store. Prihlásite sa do nej cez SMS kód alebo tradičné meno a heslo. Následne si rýchlo dobijete kredit, nastavíte automatickú obnovu z platobnej karty, skontrolujete aktuálnu spotrebu či zmeníte paušál za výhodnejší.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google